header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
12.11.2010 00:00

Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στη Λαύρα της Κοιμήσεως Θεοτόκου - Σβιατογκόρσκαγια


Τη Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο οποίος επισκέπτεται την Ουκρανία με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, μετέβη στην Λαύρα Κοιμήσεως Θεοτόκου Σβιατογκόρσκαγια συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μακέγιεφκα Βαρνάβα, το Γραμματέα του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων ιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ, και το Διευθυντή του Ευαγούς Ιδρύματος Γρηγόριο Θεολόγο κ. Λ. Σεβαστιάνωφ.

 

Συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρσένιο, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας επισκέφθηκε το Καθολικό της Μονής όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας Σβαιτογκόρσκαγια, τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωάννη του Εγκλείστου και άλλων Οσίων και Θεοφόρων πατέρων, οι οποίοι ασκήτευσαν στη Μονή.

Επίσης επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, η οποία ιστορήθηκε πρόσφατα από ένα αγιογράφο από τη Μόσχα.

Να σημειωθεί, ότι ένα από τα αξιοθέατα της Μονής αποτελεί και η πολυθρόνα του Αγίου Ιωάννη Αρχιεπισκόπου Σαγκάης και Αγίου Φραγκίσκου, όπου κάθισε ο άγιος πριν κοιμηθεί στις 2 Ιουλίου 1966.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στην Ιερά Σκήτη των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου επισκέφθηκε ναό αφιερωμένο στους ιδρυτές του ρωσικού μοναχισμού.

Ακόμα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Ιερά Σκήτη των Αγίων Πάντων με τους ξύλινους Ιερούς Ναούς σε νοοτροπία της ξύλινης αρχιτεκτονικής του ρωσικού βορρά.

Στο κοιμητήριο της Σκήτεως ο κ. Ιλαρίωνας με τη συνοδεία του έψαλε την αιωνία η μνήμη όλων των κεκοιμημένων.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας απευθύνθηκε με λόγο στους αδελφούς της Σκήτεως, ευχόμενος αυτούς τη βοήθεια από τον Θεό στους μοναχικούς τους αγώνες.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Άγιο Λόφο. Μέσα στα σπήλαια κάτω από τον Ιερό Ναό τον 16 αιώνα ανακαλύφθηκε η εικόνα της Παναγίας Σβιατογκόρσκαγια (των Αγίων Λόφων).

Τέλος, στο μουσείο της Λαύρας οι προσκυνητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μονής και παρακολούθησαν τη διήγηση του Επισκόπου Σβιατογκόρσκ Αρσενίου για τα πολλαπλά θαύματα, τα οποία ανέκαθεν πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή. 

 

πηγή: romfea.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /