header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
05.04.2011 11:23

Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας Μποροντίν εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την έναρξη έρευνας εναντίον του για αισχροκέρδεια


Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας Αντρέι Μποροντίν εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την έναρξη έρευνας εναντίον του για αισχροκέρδεια όσον αφορά ένα ύποπτο δάνειο που χορηγήθηκε προς όφελος της συζύγου του πρώην δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας και πιο πλούσιας γυναίκας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αυτή.

 

    "Ο Αντρέι Μποροντίν εγκατέλειψε το ρωσικό έδαφος. Η αποχώρηση αυτή αιτιολογείται από την έναρξη έρευνας εναντίον του για αισχροκέρδεια όσον αφορά ένα δάνειο που χορηγήθηκε στην εταιρεία (ακινήτων) 'Premier Estate'", διευκρίνισε η πηγή αυτή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

    Ο πρόεδρος της τράπεζας αυτής, μία από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας που ελέγχεται από τις δημοτικές αρχές της Μόσχας, "φοβάται μήπως τα πράγματα πάρουν κακή τροπή για τον ίδιο", σημείωσε η ίδια πηγή.

    Από την πλευρά του, αξιωματούχος της τράπεζας αυτής (Bank Moskvy) δήλωσε στο Ίντερφαξ ότι ο Μποροντίν έχει πάρει "άδεια ασθενείας από την περασμένη εβδομάδα" και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

    Η έρευνα αφορά στη χορήγηση το 2009 ενός δανείου περίπου 13 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 323 εκατομμύρια ευρώ) στην "Premier Estate", θυγατρική της Inteko, επιχείρηση που ανήκει στην Ελένα Μπατούρινα, η οποία είναι η σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ. Ο τελευταίος καθαιρέθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έπειτα από θητεία 18 ετών στην κεφαλή του δημαρχείου της ρωσικής πρωτεύουσας.

    Η σύσταση της εταιρείας "Premier Estate" έγινε τρεις μήνες πριν από τη χορήγηση του δανείου. Η εταιρεία ξεκίνησε με κεφάλαιο 10.000 ρουβλίων (250 ευρώ) και στη συνέχεια αγόρασε ένα πολύ καλό οικόπεδο 580 στρεμμάτων στη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Μετά την καθαίρεση του Λουζκόφ έπειτα από σύγκρουση με το Κρεμλίνο, πολλαπλασιάζονται οι έρευνες που έχουν στόχο κοντινά πρόσωπα του ιδίου και της συζύγου του.

    Η Τράπεζα της Μόσχας είναι η πέμπτη μεγαλύτερη της Ρωσίας όσον αφορά το κεφάλαιο και το ενεργητικό, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Ο δήμος της Μόσχας κατέχει άμεσα το 46,48% της τράπεζας και έμμεσα, μέσω μιας εταιρείας που ελέγχεται από τις δημοτικές αρχές, το 17,32%.
 

 πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /