header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
18.02.2013 04:28

Η Ρωσία δικάζει μετά θάνατον δικηγόρο για φοροδιαφυγή ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ


Μια πολύ ιδιαίτερη δίκη διεξάγεται σήμερα στη Μόσχα. Κατηγορούμενος ο Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος δικάζεται για φορολογική απάτη. Μια σημαντική λεπτομέρεια: ο κατηγορούμενος είναι νεκρός.

 

Ο δικηγόρος Σεργκέι Μαγκνίτσκι είχε συλληφθεί το 2008 όταν, μετά από ανακαλύψεις του για εκτεταμένο κύκλωμα φορολογικής απάτης στη Ρωσική πρωτεύουσα, η Ρωσική αστυνομία τον κατηγόρησε ότι είχε συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτά τα εγκλήματα παρέχοντας συμβουλές αποφυγής αποπληρωμής φόρων.

Ένα χρόνο μετά πέθανε στην φυλακή σε ηλικία 37 ετών από παγκρεατίτιδα.
Ο θάνατός του είχε πυροδοτήσει τότε μια έντονη διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι ΗΠΑ κατηγορούσαν τη Ρωσία για κακοποιήσεις μέσα στη φυλακή και για διαφθορά.

Μάλιστα, πέρυσι οι ΗΠΑ πέρασαν την «Magnitsky Αct», η οποία έβαζε σε μαύρη λίστα Ρώσους αξιωματούχους κατηγορώντας τους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε απάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο ο οποίος απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετήσουν ορφανά από τη Ρωσία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στη Σοβιετική ή τη Ρωσική ιστορία όπου ο κατηγορούμενος μιας δίκης δεν βρίσκεται εν ζωή, γι' αυτό και οι συγγενείς του Μαγκνίτσκι κάνουν λόγο για «παράνομη» και «επαίσχυντη» δίκη.
Ο Magnitsky ήταν νομικός εκπρόσωπος της λονδρέζικης εταιρείας Hermitage Capital Management (HCM). Σύμφωνα με τις δικές του αποκαλύψεις, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εμπλακεί σε ένα δίκτυο διαφθοράς το οποίο υπολογίζεται ότι είχε στερήσει από το ρωσικό δημόσιο περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια.
Τον Δεκέμβριο, ένα δικαστήριο της Μόσχας είχε απαλλάξει έναν γιατρό της φυλακής όπου κρατούνταν ο Μαγκνίτσκι από την κατηγορία της αμέλειας για το θάνατό του.

 

 

πηγή: ethnos.gr 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /