header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.03.2013 15:18

Μόσχα: Επικίνδυνες οι εξελίξεις στην Κύπρο


Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσιζόφ δήλωσε ότι ο προτεινόμενος φόρος επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες είναι σαν μια αναγκαστική απαλλοτρίωση (ιδιωτικής περιουσίας) και αυξάνει τον κίνδυνο, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

 

Ο φόρος επί των τραπεζικών καταθέσεων, που αποτελεί μέρος της συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου από την Ευρωζώνη, "φαίνεται κάτι παρόμοιο με την αναγκαστική απαλλοτρίωση", δήλωσε ο κ. Τσιζόφ από τη Μόσχα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μέσω τηλεδιάσκεψης. "Η αρχή... είναι λάθος", πρόσθεσε.

"Και υπάρχει και μια άλλη απειλή. Όταν οι τράπεζες ανοίξουν, ο κόσμος θα σπεύσει να αποσύρει τις καταθέσεις του - αυτό είναι μια άλλη απειλή - και στη συνέχεια το σύνολο του τραπεζικού συστήματος μπορεί να καταρρεύσει», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη λόγω πιθανών κοινωνικών επιπτώσεων στην Κύπρο και είναι επικίνδυνη από την άποψη της ενεργοποίησης ενδεχόμενου ντόμινο επιπτώσεων σε χώρες της Ευρωζώνης», είπε, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

Οι Ρώσοι αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος από τα δισεκατομμύρια ευρώ που είναι καταθετημένα  στο κυπριακών τραπεζών από ξένους καταθέτες. Είναι οι τράπεζες είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένα στο νησί.

Παρόλο που δεν είναι επίσημα στην ημερήσια διάταξη, ο κ. Τσιζόφ είπε ότι το θέμα της Κύπρου αναμένεται να τεθεί στις συνομιλίες που θα έχουν Πέμπτη και Παρασκευή στη Μόσχα ρωσική Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πηγή: Sigma Live

 

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /