header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
14.04.2013 11:46

Από την Αθηνά της Ελλάδας, στην Εκατερίνα της Ρωσίας ο Σκορπιός Αφού αγόρασε διαμέρισμα 88 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μανχάταν η 24χρονη Ρωσίδα απέκτησε το Σκορπιό για τις καλοκαιρινές διακοπές της.


Αλλαγή σελίδας για τον Σκορπιό, το παγκοσμίως γνωστό νησί του Ωνάση. Το καταπράσινο νησάκι του Ιονίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», (δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στο kathimerini.gr την Παρασκευή), πέρασε στα χέρια της οικογένειας του 47χρονου Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πιο συγκεκριμένα σε εταιρεία της 24χρονης κόρης του Εκατερίνας, αντί τιμήματος περί τα 100 εκατ. δολάρια.

 

Το παρασκήνιο για το πέρασμα του Σκορπιού στα χέρια του αμφιλεγόμενου Ριμπολόβλεφ είναι μεγάλο. Καταρχήν, η συμφωνία έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που για τον κροίσο είναι μάλλον σύνηθες: η πανέμορφη μεγάλη του κόρη, η 24χρονη Εκατερίνα, είχε σχετικά πρόσφατα αγοράσει ένα απίστευτο διαμέρισμα στο Μανχάταν έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανήκε πριν στον πρώην πρόεδρο της Citigroup, Σάνφορντ Βάιλ!
Ποια είναι λοιπόν, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφα που θα «βολτάρει» στο Νυδρί και τις παραλίες της Λευκάδας;
- Είναι κάτοικος Μονακό και για τις χειμωνιάτικες δραστηριότητές της, έχει, πλέον, το διαμέρισμα στο Μανχάταν.
- Η αγορά του εν λόγω διαμερίσματος αποτελεί ρεκόρ εξαγοράς σπιτιού στην ιστορία της Νέας Υόρκης.
- Γεννήθηκε στη Ρωσία
- Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στο Μονακό και την Ελβετία
- Το νέο της διαμέρισμα έχει δέκα δωμάτια, τέσσερις κρεβατοκάμαρες και δύο τζάκια.
- Ο πατέρας της πούλησε το 2010 την πλειοψηφία των μετοχών του στην Uralkali, γεγονός που του απέφερε 6,5 δισ. δολάρια. Είναι ο 93ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Ο Ριμπολόβλεφ προτίθεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να προσδώσει στην αγορά χαρακτήρα μακροχρόνιας επένδυσης με σεβασμό στο φορτίο μνήμης του νησιού. Μαζί με τον Σκορπιό αγοράστηκε και η νήσος Σπάρτη.

 

«Το θέμα έχει τελειώσει, ο Σκορπιός είναι πλέον σε ρωσικά χέρια», δήλωνε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας τοπικός παράγοντας συνδεδεμένος με Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ σημειώνεται ότι η υφέρπουσα φημολογία ήθελε έως τις προηγούμενες ημέρες, ενδιαφερόμενο για την απόκτηση του Σκορπιού και τον συμπατριώτη του Ριμπολόβλεφ, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Αλλωστε, η ρωσική παρουσία δεν ήταν άγνωστη στο σύμπλεγμα των λευκαδίτικων νησιών καθώς ο Αμπράμοβιτς είχε στήσει ήδη «προγεφύρωμα» με θέα το θρυλικό νησί, αγοράζοντας απέναντι, σε απόσταση ενάμισι μιλίου στο Μεγανήσι, έκταση 3.000 στρμ. μαζί με έναν άλλο πάμπλουτο συμπατριώτη του, τον Χοτζέικο Ρότσιν.
Η «κάθοδος» των Ρώσων στην Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται σε εξέλιξη διά του τουρισμού και της αγοράς ακινήτων, χωρίς κατ’ ανάγκην να ηγούνται αυτής -φανερά τουλάχιστον- γνωστοί μεγιστάνες.
Εκτός από τους ολιγάρχες, στη Ρωσία υπάρχει ένα περίσσευμα κεφαλαίου μιας μεσαίας τάξης που αναζητεί προορισμό, ένας εκ των οποίων, ιδιαίτερα δημοφιλής, είναι η χώρα μας.
«Το να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη δύσκολη γι’ αυτήν στιγμή είναι στόχος πολύ πιο μακροπρόθεσμος και πολιτικά επωφελής από το να συνεχίσουμε να επενδύουμε χρήματα στον κοντινότερο γείτονά μας τη Λευκορωσία», έγραφε χαρακτηριστικά με το ξέσπασμα της ελληνική κρίσης η «φιλοπουτινική» εφημερίδα «Ρασίσκαγια Γκαζέτα» προσθέτοντας: «Ηρθε η ώρα να αγοράσετε, κύριοι. Η προσωρινή αδυναμία της Ελλάδας παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για το ρωσικό κεφάλαιο, στην προοπτική διάνοιξης ενός ακόμα παράθυρου προς την Ευρώπη».

πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

σχόλια (2)
  • Xιλιες φορές στους Ρώσους και δη τον Ριμπολοβλεφ! Μανια 14.04.2013 15:45
  • me hrima rosiku lau kleftes... 31.10.2013 19:52 rosos
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /