header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.04.2013 08:45

Ρωσία: "Βροχή" τα διαζύγια βουλευτών


Περίπου 30 βουλευτές έσπευσαν να πάρουν διαζύγιο λίγο πριν δημοσιοποιήσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, ανέφερε μια πηγή της Δούμας, καθώς πολλαπλασιάζονται οι επικρίσεις για τον τρόπο ζωής των αιρετών και των δημοσίων λειτουργών.

"Στους δύο μήνες που προηγήθηκαν της δημοσιοποίησης των δηλώσεων, περίπου 30 βουλευτές πήραν διαζύγιο", ανέφερε η πηγή της Κάτω Βουλής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ηθικής της Δούμας, Αντρέι Αντρέεφ, είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για τα διαζύγια αυτά. Παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων. "Όμως δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτή η κατάσταση ισχύει για όλα τα διαζύγια", σημείωσε.
Δεν είναι σπάνιο οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί να γράφουν στις γυναίκες τους τα ακίνητα ή τις εταιρείες που διαθέτουν. Κάτι τέτοιο φέρεται να έκανε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, η σύζυγος του οποίου είχε στο όνομά της μια εταιρεία στις Μπαχάμες.

Το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να θέσει αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς στους πολιτικούς αξιωματούχους και ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι θα ξεκινήσει μια ευρεία επαλήθευση των εισοδημάτων, της περιουσιακής κατάστασης και του τρόπου ζωής των δημοσίων λειτουργών. Ένα από τα κύρια συνθήματα της αντιπολίτευσης είναι ο χαρακτηρισμός του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία ως "Κόμματος Απατεώνων και Κλεφτών".

Πολλοί μπλόγκερ έχουν κάνει "δύσκολη" τη ζωή των αξιωματούχων αποκαλύπτοντας για παράδειγμα ότι ορισμένοι βουλευτές διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ.

Ο εθνικιστής βουλευτής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι που, σύμφωνα με τη δήλωσή τους, έχει τα μεγαλύτερα έσοδα μεταξύ των μελών της Δούμας, αποφάσισε να μην δηλώσει τα εισοδήματα της συζύγου του για το 2012, εξηγώντας ότι δεν έχουν παντρευτεί παρά μόνο στην εκκλησία. "Παντρεύτηκα στην εκκλησία κι αυτό δεν απαιτεί κάποιο επιπρόσθετο έγγραφο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά τους πολιτικούς γάμους", υποστήριξε.

πηγή: Η Φωνή της Ρωσίας

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /