header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
13.01.2014 16:44

Το Σότσι, έμβλημα του αυταρχισμού


Πρέπει να φτιαχτεί μια θεωρία συνωμοσίας, ότι τα σκάνερ είχαν εφευρεθεί ήδη από το 1953 και κάποιος πρόλαβε και σκανάρισε τον Στάλιν λίγο προτού πεθάνει. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι σήμερα εμφανίζονται τόσα κακέκτυπά του (δουλικά προς τη Ρωσία ή προς τη Γερμανία) σε όλες σχεδόν τις χώρες που αποτελούσαν την πρώην ΕΣΣΔ. Μιλάμε για Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία, Γεωργία...

 

Πώς θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο και η μαμά Ρωσία; Γέννημα - θρέμμα ο Βλαδίμηρος της Κα-Γκε-Μπε, της σκοτεινής υπηρεσίας που αναπτύχθηκε από τον Στάλιν και, αλλάζοντας συνεχώς ονόματα, διατηρείται ώς σήμερα με παρόμοιες «αρμοδιότητες», θα ήταν αδύνατον να ξεφύγει από το πρότυπο του αυστηρού και αυταρχικού «Πατερούλη», είτε επρόκειτο για τον τσάρο είτε για τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς. Ισως και η ίδια η Ρωσία να είχε πάθει στερητικό σύνδρομο χωρίς «Πατερούλη» για κάποια χρόνια, μια με τον Γκορμπατσόφ να πελαγοδρομεί μεταξύ περεστρόικας και ραγδαίας αλλαγής διεθνών σχέσεων, μια με τον Γιέλτσιν να κάνει βουτιές σε μια πισίνα γεμάτη με βότκα.

 

Με την αποκατάσταση, προ ετών, του Στάλιν ως Εθνάρχη (της Ρωσίας, αν και ήταν Γεωργιανός), ο Πούτιν έδειξε σαφώς την επιλογή του, το όραμά του (μπρρρ!) για τη Ρωσία. Ξεπέρασε τους δισταγμούς των πρώτων χρόνων της κυριαρχίας του και άρχισε να εφαρμόζει όλα τα τερτίπια ενός συνεπούς δικτάτορα, όπως τα είχε διδαχθεί στα θρανία και στην πράξη.

Η πράξη απαιτεί κάθε δικτατορία να διοργανώνει μεγάλη αθλητική φιέστα και, φυσικά, να μεγαλουργεί: 1934 Μουσολίνι - Παγκόσμιο Κύπελλο, 1936 Χίτλερ - Ολυμπιάδα, 1978 Βιντέλα - Παγκόσμιο Κύπελλο. Οσο για την Ολυμπιάδα του Μπρέζνιεφ, το 1980, εκεί θέλει πολλές σελίδες για ανάλυση των γεγονότων. Καλός μαθητής στην Ιστορία ο Πούτιν, βρήκε καλύτερη και φτηνότερη λύση τη διοργάνωση χειμερινής ολυμπιάδας. Τώρα, να ήταν τυχαία η επιλογή του Σότσι; Εχει χιονοδρομική υποδομή, αφού ήταν από παλιά παραδοσιακός χειμερινός προορισμός της σοβιετικής νομενκλατούρας η πόλη στο νότο της Ρωσίας, στα σύνορα με τη Γεωργία. Ως τουριστικά αξιοθέατα, έχει τις ντάτσες, τις βίλες των κυβερνώντων της εποχής. Ανάμεσά τους, ένα ολόκληρο μουσείο -με φύλακες και με ωράριο λειτουργίας-, η ντάτσα του Στάλιν, που είναι ίσως το πιο σημαντικό μνημείο της περιοχής. Μια θεωρία συνωμοσίας της εποχής, μάλιστα, θέλει τον Πατερούλη να ξεψύχησε εκεί από εγκεφαλικό, την 1η.3.1953, έπειτα από μια νύχτα μπεκρουλιάσματος με τους Μπέρια, Χρουστσόφ, Μπουλγκάνιν και Μάλενκοφ και ότι, όταν την επομένη προς το μεσημέρι τα στελέχη πήραν είδηση τι είχε γίνει, τον άφησαν μέχρι που να σιγουρευτούν ότι είχε πεθάνει. Το πιθανότερο όμως είναι ότι όλα αυτά έγιναν μεν έτσι, αλλά στην άλλη ντάτσα του Στάλιν, στο Κούντσεβο, όχι μακριά από τη Μόσχα. Αλλωστε, την εποχή εκείνη Μόσχα - Σότσι ήταν πολλές ώρες με το αεροπλάνο και δεν θα πήγαιναν εύκολα τόσα στελέχη για ένα τριήμερο. Οπως και να 'ναι, η ντάτσα του Πατερούλη στο Σότσι αποτελεί πηγή έμπνευσης για το νέο Πατερούλη.

 

Πηγή:  enet.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /