header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01.03.2014 00:31

Ρωσία: Κατατέθηκαν νομοσχέδια για την ευκολότερη ενσωμάτωση ουκρανικών εδαφών


Ρώσοι βουλευτές ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ενώ τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα στην ευαίσθητη περιοχη της Κριμαίας

 

 

Την ώρα που στην Κριμαία τις τελευταίες ώρες παίζεται ένα θρίλερ με στρατιωτικές αποχρώσεις με ελικόπτερα να υπερίπτανται του ουκρανικού εναέριου χώρου, με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για ρωσικά μεταγωγικά σε στρατιωτικά αεροδρόμια και ενόπλους να έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, «λάδι στη φωτιά» έρχονται να ρίξουν νομοσχέδια που κατέθεσαν ρώσοι βουλευτές του κόμματος Δίκαιη Ρωσία.

 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι ρώσοι βουλευτές πρότειναν την διευκόλυνση της ενσωμάτωσης τμημάτων της Ουκρανίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόκτηση ρωσικής ιθαγένειας για όποιον ενδιαφέρεται.

 

Στην πρότασή τους αναφέρουν την αντικατάσταση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ δύο γειτονικών κρατών, όπως προβλέπεται σήμερα για την ενσωμάτωση μιας περιοχής από τη Ρωσία, από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή την κατάθεση αιτήματος από τους ηγέτες μιας περιοχής.

 

Το δεύτερο νομοσχέδιο προτείνει οι διαδικασίες απόδοσης της ρωσικής ιθαγένειας να γίνεται σε δύο μήνες μετά την κατάθεση της αίτησης αντί για τον ένα χρόνο που απαιτείται σήμερα.

 

Στόχος των νομοσχεδίων σύμφωνα με τη Δίκαιη Ρωσία «είναι η στήριξη του αδελφού λαού της Ουκρανίας, κυρίως των ρωσόφωνων που είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στο πρόσωπο της "καφέ απειλής"» κάνοντας ευθεία αναφορά στις καφέ στολές που φορούσαν οι φασίστες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Πηγή: protothema.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /