header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
18.03.2014 18:13

Σκληρή γλώσσα Πούτιν: «Η Δύση πέρασε την Κόκκινη Γραμμή στην Ουκρανία– Οι εταίροι μας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν καθοδηγούνται από το διεθνές δίκαιο, αλλά από το δίκαιο του όπλου»


Σκληρή γλώσσα κατά της Δύσης από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ρωσικό κοινοβούλιο, όπου υπεγράφη η ιστορική συμφωνία ένταξης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

 


«Μας κατηγορούν ότι κινηθήκαμε έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Είναι καλό που θυμούνται ότι υπάρχει – κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η Ρωσία από τη Δύση.
«Οι δυτικοί, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την μοίρα του κόσμου, ασκούν βία κατά κυρίαρχων κρατών, αγνοούν το επιδεικτικά τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και φτιάχνουν και διαλύουν συμμαχίες, σύμφωνα με το δόγμα “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας”»  τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ανεβάζοντας τους τόνους.
«Δεν μας ρώτησαν ποτέ για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Δύση εξαπάτησε τη Ρωσία στην Ουκρανία, διάβηκε την «κόκκινη γραμμή» και η Μόσχα θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα.
«Η Δύση επιμένει να υποστηρίζει πως η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς νόμους, μόνο που δεν μας λέει ποιοί νόμοι είναι αυτοί... Ασφαλώς και δεν υπάρχει καμία παραβίαση διεθνούς νόμου…» είπε χαμογελώντας ο ρώσος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως με την περίφημη «επέμβαση στην Ουκρανία» για την οποία κατηγορεί η Δύση τη Μόσχα, δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός, δε χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα, αντίθετα με την αιματηρή «επανάσταση της πλατείας Μαϊντάν» στο Κίεβο, που γέμισε ανεξέλεγκτους εξτρεμιστές και νεοναζί που άνοιγαν πυρ κατά πάντων.

 

 

Από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι,στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τον «Αραβικό Χειμώνα»
Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι καθοδηγούνται στην εξωτερική πολιτική τους όχι από το διεθνές δίκαιο, αλλά από «το δίκαιο του όπλου», υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου, «παρόλο που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είχε εκδώσει ανάλογο ψήφισμα»  ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, όπου οι δυτικές δυνάμεις κατάφεραν να «μετατρέψουν την αραβική Άνοιξη, σε αραβικό Χειμώνα».
«Οι δυτικοί εταίροι μας με επικεφαλής τις ΗΠΑ έχουν φθάσει να πιστεύουν πως αποτελούν εξαίρεση και αισθάνονται πως είναι οι εκλεκτοί. Μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, μόνον αυτοί μπορεί να έχουν δίκιο», πρόσθεσε. Ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε πως οι Δυτικοί «πέρασαν την κόκκινη γραμμή και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο» στην ουκρανική κρίση.

 


«Δεν επιδιώκουμε αντιπαράθεση, αλλά οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες»
«Η Ρωσία δεν θα επιδιώξει ποτέ να αρχίσει μια αντιπαράθεση με τη Δύση, όμως θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της» συνέχισε ο Πούτιν, τονίζοντας πως οι δυτικές προσπάθειες εκφοβισμού της Ρωσίας με κυρώσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες από τη Μόσχα. «Κάποιοι δυτικοί πολιτικοί μας εκφοβίζουν όχι μόνο με κυρώσεις, αλλά και με την προοπτική επιδείνωσης των εσωτερικών προβλημάτων. Θα ήθελα να ξέρω τι εννοούν», δήλωσε. «Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεύθυνες και προφανώς επιθετικές και θα απαντήσουμε καταλλήλως», κατέληξε ο Πούτιν. 

 

Πηγή: rbth.gr

σχόλια (8)
  • ποια διεθνη δικαιοματα δεν τηρειται κ Πουτην????διεθνη αναγνωριση τεκνων που ειστε συμβεβλημενοι....γινωνται φακελοι και εσεις τουσ αγνοειται....αρπαζεται παιδια και δεν τΑ ΔΙΝΕΤΑΙ.... ΤΗΕΟ 19.03.2014 09:40
  • Εισαι κ εσυ αμερικανακι????
    Αν δεν γνωρίζεις πραγματα για ρωσσια κ ιδίως για τον Πούτιν το καλυτερο θα ήταν να μν σχολιάζεις 19.03.2014 20:30 Россия !!!
  • πονανε οι αληθειες ε?δυστηχως ετσι ειναι,αλλα η δημοκρατια της αλλης γνωμης δεν αντεχεται να ακουγετε...μονο εθνικισμος και επιβολη αποψεων ειτε ρωσοι ειτε αμερικανοι...
    για πες μου αμφιβαλεις για αυτα που λεω οτι παιρνουν παιδια και δεν τα δινουν????για ρωτα να δουμε???ειναι ετσι???/ theo 20.03.2014 07:58
  • για να μην μας λεει οτι σεβεται ανθρωπινα δικαιωματα....οχι κατι αλλο... 20.03.2014 08:03 theo
  • το διεθνες δικαιο????????τι ειναι αυτο ρε παιδια????? το δικαιο αυτο το ξερει η ανθρωποτητα απο παλια.το δικαιο της δυσης κ τους εκσιχρονισμους της με τα δημοκρατικα προνομια των ομοφιλοφιλων(τη νομιμοποιηση της ανωμαλιας στη κοινη γνωμη με το ζορι) δωστε σαρκα κ κντε τους αβουλα πιονια.το δοκημασαν κ παλια .δεν εποιασε δδ 23.03.2014 05:21
  • καλα κανει το καθε εθνος και υποστηριζει τα συμφεροντα των πολιτων του,αλλα ολα εχουν και ορια,κανεις δεν ειναι με την αμερικη οταν τα κανει,μονο οι αμερικανοι....αλλα αν ειμαστε ανθρωποι και οχι ζουγκλα κοιτωντας ποιος θα φαει τον αλλον και ποιος ειναι ισχυροτερος οφειλουμε να υπακουμε σε διεθνεις κανονες....αλλιως ο ενας θα τρωει τον αλλον...αν αυτο υποστηριζεις τοτε λυπαμαι....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟ .η επεκταση της ρωσιας στοιχισε σε πολλες ανθρωπινες ζωες,η δοξα του κ Πουτιν σε πολλες ζωες ομοεθνων του....ΑΞΙΖΕΙ???? 22.05.2014 17:55 THEO
  • Πολύ καλά έκανε ο κος Πούτιν και υπερασπίστηκε το έθνος του! ΜΠΡΑΒΟ! Στο κάτω κάτω της γραφής υποστήριξε τα δικαιώματά του έθνους του! Διεθνές δίκαιο και τρίχες κατσαρές. Που είναι αυτό το δίκαιο όταν οι Αμερικάνοι επιτίθενται όπου έχουν συμφέροντα? Γιατί κανείς δε μιλάει τότε για αυτό το διεθνές δίκαιο?
    Υποκρισία και δουλοπρέπεια στη δύση.

    Η Ρωσσία να απαντήσει όπως αξίζει στη Δύση. Επειδή δεν έχω ζήσει στη Ρωσσία, ελπίζω μόνο ο κος Πούτιν να είναι δίκαιος με το λαό της Ρωσσίας στα εσωτερικά θέματα της χώρας του. Χαρά 21.05.2014 18:24
  • το συμφερων τις ελλαδας ειναι μια δυνατη ρωσια.. 07.08.2014 10:17 τασος.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /