header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
03.12.2014 17:59

Βουλγαρία εναντίον Ρωσίας: Διαμάχη για τους αγωγούς η συντακτική ομάδα 600 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Σωρεία αντιδράσεων πολιτικών παραγόντων και ειδικών προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρόθεση της Μόσχας να διακόψει την υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream.

 

Ο ρώσος πρόεδρος επέρριψε ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης -σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία - αφενός μεν στην απόφαση της Βουλγαρίας να «παγώσει» τα έργα κατασκευής του αγωγού εντός της βουλγαρικής επικράτειας, αφετέρου δε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η βουλγαρική κυβέρνηση θα σχολιάσει επίσημα την απόφαση όταν ενημερωθεί επίσημα, δήλωσε την Τρίτη  ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας Μποζιντάρ Λουκάρσκι. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, το πάγωμα της κατασκευής του South Stream στη Βουλγαρία είναι συνέπεια των εκκρεμοτήτων σχετικά με την ανταπόκριση του σχεδίου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ανάμεσα στη Μόσχα και στις Βρυξέλλες.

Ο εμπειρογνώμονας και πρώην πρέσβης της Βουλγαρίας στη Μόσχα Ηλίαν Βασίλεφ εκτιμά ότι αιτία της δήλωσης του ρώσου προέδρου για το έργο του South Stream είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρωσία (εξαιτίας της «βύθισης» της τιμής του πετρελαίου και της πτώσης της ισοτιμίας του ρουβλίου), ενώ άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, «η Βουλγαρία πρέπει να χαίρεται για την αποδέσμευσή της από ένα σχέδιο αμφίβολης αποδοτικότητας και αβέβαιου μέλλοντος».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ρούμεν Οβτσάροφ επεσήμανε ότι η Βουλγαρία θα χάσει 600 εκατομμύρια δολάρια στην περίπτωση τελικής ματαίωσης του έργου South Stream, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται 63 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δυσμενείς εξελίξεις στα ενεργειακά σχέδια του «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε και αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

«Η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ θα μείνει στην ιστορία με την καταστροφή τριών τεράστιων αναπτυξιακών σχεδίων, με τα οποία η Βουλγαρία, όχι μόνο θα είχε βγει από την οικονομική κρίση, αλλά θα ήταν και μια εντελώς διαφορετική χώρα τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Για το ίδιο θέμα, ο ειδικός για θέματα ενέργειας, καθηγητής Ατανάς Τάσεφ δήλωσε ότι «για άλλη μια φορά η Βουλγαρία γίνεται όμηρος μεγάλων γεωπολιτικών παιχνιδιών εις βάρος του εθνικού της συμφέροντος».

Σχόλιο (1)
  • Αυτή η αντι-ρωσική υστερία των ντόπιων ΜΜΕ της βρωμερής διαπλοκής, που αναπαράγει όλη τη βρώμικη προπαγάνδα των παγκόσμιων δολοφόνων-πυρπολητών πολέμων και δυστυχίας, της Ουάσιγκτον, από τους εδώ λακέδες τους, όλους τους δοσίλογους των μνημονίων (και απογόνων- πολλών από αυτών- δοσίλογων της Κατοχής!), αρχίζοντας από την "Καθημερινή" και το αμερικάνικο πιόνι Παπαχελά, ως τον γελοίο Πάσχο Μανδραβέλη, Πορτοσάλτε, το MEGA με τον άθλιο Πρετεντέρη και λοιπούς ξεπουλημένους,
    φέρνει όλα αυτά τα αξιολύπητα υποκείμενα αντιμέτωπα με την αηδία και την απύθμενη χλεύη του ελληνικού λαού!

    Ξεπουλημένοι λακέδες του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον,

    η Ρωσία προς μεγάλη σας δυστυχία, δεν πρόκειται ποτέ να ξαναεπιστρέψει στη μαύρη δεκαετία του 1990 και να εισπράττει τις σφαλιάρες των παγκόσμιων δολοφόνων, των αφεντικών σας!

    Μια χώρα με έκταση το 1/6 της επιφάνειας της Γης, που ο Θεός και η Ιστορία της χάρισαν αμέτρητες ποσότητες όλων των αγαθών και πηγών ζωής – αέριο, πετρέλαιο, χημική και βιομηχανία μετάλλων, πολεμική βιομηχανία, τεράστιες ποσότητες νερού και ξυλείας ΚΑΙ ΠΑΝΩ από όλα έναν τεράστιο πολιτισμό και παράδοση και μια απίστευτη, μεγαλόψυχη και ανεξερεύνητη ρωσική ψυχή, που δεν μπόρεσαν να περιγράψουν, ακόμα και οι μεγαλύτεροι συγγραφείς της, δεν πρόκειται ποτέ να ηττηθεί!

    Ενώ εσείς θα κλαψουρίζετε για πάντα μέσα στη μιζέρια σας, βλέποντας τους πατρώνες σας να χάνουν σιγά-σιγά τον βρώμικο ρόλο τους, του παγκόσμιου δολοφόνου-σερίφη, μιας και τα "ακάλυπτα" πράσινα χαρτάκια χωρίς καμιά αξία, όσο και να τυπώνονται αφειδώς, δεν πρόκειται να τους σώσουν από την καταστροφή των 18 τρις δολαρίων δημόσιο χρέος, με όλες τις εταιρίες τους να‘χουν πετάξει στο εξωτερικό και με τον λεγόμενο "Δυτικό" προτεσταντικό πολιτισμό να συμπυκνώνεται σε έννοιες όπως "Κοντσίτα Βουρστ", "Άντερς Μπρέιβικ" και χάϊδεμα του απάνθρωπου φασισμού!

    Δυστυχώς για εσάς, "κύριοι",

    είστε όχι μόνο τελειωμένοι, αλλά και απίστευτα αξιολύπητοι και πλήρως απομονωμένοι από τον ελληνικό λαό!

    Με βαθύτατη απαξία


    ………………… Νίκος 05.12.2014 07:09
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /