header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
02.04.2015 14:27

Mήπως έχει ο Πούτιν και ποδάγρα εκτός των άλλων; Θανάσης Αυγερινός


Συμπληρώθηκαν φέτος 15 χρόνια από την έναρξη της «εποχής Πούτιν», που ξεκίνησε επισήμως την Πρωτοχρονιά του 2000, όταν ο παραπαίων Μπαρίς Γέλτσιν πείστηκε ή αναγκάστηκε να προτείνει τον 48χρονο,ήδη πρωθυπουργό του από το προηγούμενο καλοκαίρι, ως «διάδοχό» του στο Κρεμλίνο.


Κάθε στιγμή, που περνά, επιβεβαιώνεται ότι ο ρόλος του Ρώσου ηγέτη αναδείχθηκε το διάστημα αυτό ως καθοριστικός όχι μόνο για την πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη στην πατρίδα του, αλλά και για την παγκόσμια ισορροπία. Φανταστείτε για λίγο τι θα ζούσαμε σήμερα, αν στη θέση της Ρωσίας, που διεκδικεί συστηματικά και κατοχυρώνει μιαν αξιοπρεπή θέση στην παγκόσμια σκηνή, υπήρχε μια δουλική στη Δύση (ειδικότερα στην Ουάσιγκτον) και διαλυμένη κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του 1990 χώρα, η οποία θα ζητιάνευε δάνεια του ΔΝΤ για να ταϊσει τη γραφειοκρατία της και θα μοίραζε τον πλούτο της στη λεηλασία των πολυεθνικών συμμοριών.Το πιθανότερο είναι ότι αν δεν είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί πυρηνικά όπλα από κάποιους πατριώτες Ρώσους στρατιωτικούς ή λ.χ. τη Βόρειο Κορέα, θα βρίσκονταν σε εξέλιξη αντάρτικα κινήματα στα Ουράλια και την περιπόθητη,κατά την Μαντλίν Ολμπράιτ, Σιβηρία. Οι στρατιωτικές υποδομές και δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα «έγλειφαν» τα κινεζικά σύνορα, διαφεντεύοντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τους αγωγούς τους στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, όπου σχεδόν οι πάντες θα πολεμούσαν με τους γειτονικούς τους λαούς και οι Αμερικανοί θα «έπαιζαν» τους ειρηνοποιούς-χωροφύλακες.
Στο Κρεμλίνο, εάν και εφόσον η Ρωσία είχε παραμείνει ενιαία, πράγμα απίθανο, θα ήταν εγκατεστημένο κάποιο από τα φιλοδυτικά «τέκνα» του Γέλτσιν ή των μαφιόζων ολιγαρχών του, με πιθανότερο όλων τον Χανταρκόφσκι, που είχε υποσχεθεί στους Αμερικανούς αποπυρηνικοποίηση της χώρας. Ο ξεδοντιασμένος ρωσικός στρατός θα έκανε απλώς παρελάσεις εντός του οδικού δακτυλίου της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι ΗΠΑ θα είχαν προφανώς λιώσει τον Άσαντ και το Ιράν, θα είχαν εγκαταστήσει βάσεις τους στη Δαμασκό και την Τεχεράνη και θα ασχολούνταν πλέον με την Κίνα, γιατί όπως γνωρίζουμε η ΕΕ δεν αποτελεί για την Ουάσιγκτον, παρά ένα μάτσοmother fuckers, που απλώς καθυστερούν την παγκόσμια κυριαρχία της. Το βασικότερο είναι ότι θα είχε επιτέλους επέλθει η «δημοκρατία» και η «ελευθερία» στη Ρωσία και ολόκληρη την πρώην ΕΣΣΔ, έστω και αν είχε απαιτηθεί να επιβληθεί με την εγγυητική παρουσία του αμερικανικού στρατού. Οι Pussy Riot θα χόρευαν ελεύθερα στους ορθόδοξους καθεδρικούς ναούς και ο ρωσικός Τύπος, Πανεπιστήμια και διανόηση θα συζητούσαν εν χορώ αν και πότε θα πρέπει να υιοθετηθεί το λατινικό αλφάβητο, αντί του κυριλλικού, όπως ήδη θα έχει γίνει στην πάντα «προοδευτική» Ουκρανία. Ή ενδεχομένως εάν συνάδει με το ρωσικό κλίμα και το φολκλόρ των αυτόχθονων πληθυσμών της Ασίας η εντατική μαζική βάφτισή τους από καθολικούς, προτεστάντες και βαπτιστές ιεραποστόλους, άντε και ουνίτες για τους πιο ανένδοτους και «σκληροπυρηνικούς», που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το ορθόδοξο τυπικό.

Ατεκμηρίωτες υποθέσεις, προϊόν καλπάζουσας φαντασίας, ίσως και μη δημοσιογραφική πρόβλεψη όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς. Αλλά γιατί, άραγε, αποδεχόμαστε ως «δημοσιογραφία» όλο αυτό το τσίρκο παραπληροφόρησης, που θέλει τον Πούτιν πότε ημιθανή, πάσχοντα από καρκίνο, πότε βαριά τραυματισμένο, πότε ψυχοπαθή, υποφέροντα από φρικτούς πόνους στην πλάτη, πότε διώκοντα τους ομοφυλόφιλους ήοργιάζοντα με τον Μπερλουσκόνι ερωτύλο και πότε παιδεραστή με προτίμηση στα αγοράκια; Ακόμη και το τελευταίο έχει υποστηριχθεί «σοβαρά» από τον πρώην πρακτορίσκο της KGB Λιτβινιένκο, κατοπινό συνεργάτη της βρετανικής ΜΙ6, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο με επίσης «ηχηρό» τρόπο, όπως προ ετών η δημοσιογράφος Πολιτκόφσκαγια και πρόσφατα ο Μπαρίς Νεμτσόφ. Κατά διαβολική σύμπτωση και οι τρεις εκτελέστηκαν στο ναδίρ της επιρροής τους, όταν πλέον είχαν στιφτεί επικοινωνιακά ως λεμονόκουπα και είχαν πάψει να είναι χρήσιμοι ως «αγωνιστές της ελευθερίας».
Κανείς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι ο Β.Πούτιν είναι πολιτικά ή ηθικά άμεμπτος ή ότι οι macho επικοινωνιακοί χειρισμοί του επιτελείου του και μια σειρά από επιλογές του δεν δίνουν δικαίως λαβή σε επικρίσεις για πολιτικές του. Όμως η μεροληπτική και κραυγάζουσα εχθρική πλέον αντιμετώπισή του από τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ υπερβαίνει κάθε όριο κι έχει ολοφάνερα γίνει κομμάτι ενός συστηματικού επικοινωνιακού πολέμου κατά της Μόσχας, τη στιγμή, που η δημοτικότητα του Πούτιν στην ίδια τη Ρωσία χτυπά συνεχώς ρεκόρ συσπείρωσης και αποδοχής. Και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι ποσώς ενδιαφέρονται οι κραυγάζοντες για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Στην πραγματικότητα σύμπασα η δυτική πολιτική και μαζί της η συντριπτική πλειονότητα των διεθνών ΜΜΕ έχουν υποταχθεί στον έναν και μοναδικό σκοπό του γεωπολιτικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και στην πάση θυσία ανάσχεση της απειλητικής για τη Δύση ανάπτυξής της, με επιδιωκόμενη κατάληξη την επιτάχυνση της «αλλαγής – του τόσο ενοχλητικού για τα αμερικανικά συμφέροντα – καθεστώτος Πούτιν».
Στον ιερό αυτό σκοπό στρατεύονται, θέλοντας και μη, όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, που αναπαράγουν χωρίς στοιχειώδη διασταύρωση τις τερατώδεις αφηγήσεις για την προσωπικότητα και τη ζωή του Β.Πούτιν, τη στιγμή, που απλή παρακολούθηση των δεδομένων θα οδηγούσε σε ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα. Από τον Αύγουστο του 2000, όταν βυθίστηκε αύτανδρο το υποβρύχιο Κουρσκ, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της χώρας, ο Πούτιν «συντρίβεται» πολιτικά, κατά τα «έγκυρα» διεθνή ΜΜΕ, που δεν αισθάνονται την παραμικρή ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για τα διαρκώς παραπλανητικά συμπεράσματά τους. Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια «ανατρέπουν» το Ρώσο ηγέτη μετά από κάθε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τσετσενία ή τη Μόσχα, σε βαθμό να αναρωτιέσαι αν υπήρξε στην πραγματικότητα έστω και για κάποιο φεγγάρι ανεξάρτητο από ξένη επιρροή τσετσενικό αντάρτικο κίνημα. Και τώρα, που τέλειωσαν οι Τσετσένοι ισλαμιστές-αυτονομιστές, οι αγωνιστές ολιγάρχες τύπου Χανταρκόφσκι ή οι Pussy Riot, αλλά συνεχίζονται στο ξεκάρφωτο οι πολιτικές δολοφονίες, να που ανατέλλει λαμπρό και συστηματικό το άστρο της φθαρμένης υγείας του Β.Πούτιν. Παράλληλα βέβαια με τη φημολογούμενα έντονη ερωτική-τεκνοποιητική του ζωή, που θέλει την Αλίνα Καμπάεβα να γεννά ακόμη και το τρίτο του παιδί... Ό,τι πιάσουμε, δηλαδή και σε όποιο κοινό «τσιμπήσει»... Διαβάζουμε, λοιπόν και ακούμε τα τελευταία 24ωρα για τη μακρόχρονη απουσία, πέντε, επτά και ένδεκα ημερών του Πούτιν από το Κρεμλίνο και τα προεδρικά του καθήκοντα, τη στιγμή, που από μια απλή και μόνο ματιά στα ρωσικά δορυφορικά δίκτυα ή την επίσημη ιστοσελίδα kremlin.ru δεν προκύπτει ούτε τριήμερη καλά καλά απουσία, καθώς διαρκώς δημοσιεύονται βίντεο και φωτογραφίες των συναντήσεών του. Τo Kρεμλίνο διαψεύδει τις διαδόσεις και δηλώνει ότι δεν θα ξαναασχοληθεί, οι συνομιλητές του 62χρονου Πούτιν κάνουν χιούμορ για τις οδηγητικές του ικανότητες και τη δύναμη της χειραψίας του, όμως οι διαδόσεις ακλόνητες, άλλωστε είναι σαφής ο λόγος ύπαρξής τους. Το βέβαιο πλέον είναι ότι μια μέρα, είτε αυτή, είτε κάποια από τις επόμενες δεκαετίες ο Ρώσος ηγέτης ως θνητός και αυτός θα αποδημήσει εις Κύριον, αλλά ελπίζουμε τότε να απαντηθεί το αδυσώπητο ερώτημα: είχε τελικά ποδάγρα ή όχι;

 

Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Επίκαιρα 
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /