header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
22.10.2015 17:04

Το 90% αγγίζει σήμερα η δημοτικότητα του Προέδρου Πούτιν Λάμπρος Ζαχαρής


Το γύρο των ρωσικών αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αγγίξει νέα ιστορικά υψηλά της τάξης του 90%. Ειδικότερα ανέρχεται στο 89,9% κα οι δημοσκόποι υποστηρίζουν ότι η ακόμη μεγαλύτερη άνοδος στη δημοτικότητα του Ρώσου ηγέτη οφείλεται στην "επιτυχημένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στη Συρία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 

"Νέο ρεκόρ έχει χτυπήσει η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου καθώς ανέρχεται στο 89,9 % ανεβαζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη πιο ψηλά, το προηγούμενο μέγιστο που καθορίστηκε τον Ιούνιο 2015 όταν η μέση μηνιαία τιμή ανήλθε στο 89,1 %," τονιζει χαρακτηριστικά η ρωσική εταιρεία δημοσκοπήσεων VTSIOM στην έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας πιστεύει ότι το υψηλό επίπεδο αποδοχής του Πούτιν, οφείλεται  στα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία, όπου η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξάγει εκστρατεία ενάντια στο ισλαμικό κράτος.

Το γεγονός αυτό, μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει το 26 % των Ρώσων, που στην ίδια δημοσκόπηση  δήλωσε ότι οι συριακές αεροπορικές επιθέσεις ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Άλλες εξελίξεις που ο κόσμος θέρησε σημαντικές για τη ρωσική δημόσια σφαίρα ήταν διάφορα αθλητικά γεγονότα αλλά και η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του Πούτιν  ξεπέρασε το πρώτο 80 % περίπου πριν από 18 μήνες, μετά την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Υπενθυμίζεται ότι ο μέσος όρος του Μαρτίου 2014 ήταν 76,2 %, τον Απρίλιο ήταν ήδη 82,2 % και τον Μάιο ήταν 86,2 %.

Παράλληλα στα τέλη Ιουνίου 2015, σύμφωνα με το Κέντρο Levada που θεωρείται αρκετά ανεξάρτητο και εγκυρο στα παοτελεσματά του, το μερίδιο των Ρώσων οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία είχε ανέλθει στο 89 %. Την ίδια ώρα το 64% πιστεύει ότι οι τρέχουσες πολιτικές των ρωσικών αρχών είναι σωστές, ποσοστό που τυχαίνει να είναι και το υψηλότερο στην ιστορία. Το ποσοστό των Ρώσων οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια με το έργο του Πούτιν ήταν μόλις 10%.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα το ίδιο κέντρο δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έδειξε ότι το 72 % των Ρώσων είχε θετική άποψη για τις αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των Τζιχαντιστών στη Συρία. Απεναντίας μόλις το 14% εξέφρασε αρνητική άποψη προς τη συγκεκριμένη πολιτική, ενώ ίδιο ήταν το ποσοστό των ατόμων που δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία γνώμη για το θέμα.

Επιπλέον, το 47 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να στηρίξει τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, στον αγώνα του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά και στην ένοπλη αντιπολίτευση. Παράλληλα το 28% είπε ότι θα ήταν καλύτερα για τη Ρωσία να μείνει έξω από τη συριακή σύγκρουση, ενώ το 8 % είπε ότι η Ρωσία πρέπει να ενταχθεί στην Δυτική συμμαχία και να αρχίσει την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους καθώς και της συριακής κυβέρνησης.

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /