header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
09.03.2016 21:00

Επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια με πυρηνικό κινητήρα από τη Ρωσία


Σύστημα προώθησης με την χρήση πυρηνικής ενέργειας θα μπορούσε να ωθήσει ένα διαστημικό σκάφος στον Άρη σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, κάτι που θα αποτελούσε τεράστιο βήμα, αν σήμερα για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζονται περίπου τους 18 μήνες.

Η Ρωσία ενδέχεται να δοκιμάσει έναν πυρηνικό κινητήρα το 2018, σύμφωνα με αποκάλυψη του επικεφαλής της πυρηνικής εταιρείας Rosatom. Βασικό πλεονέκτημα ενός πυρηνικού κινητήρα είναι ότι επιτρέπει σε ένα διαστημικό σκάφος να ελιχθεί σε όλη την διάρκεια της πτήσης, ενώ η ήδη υπάρχουσα τεχνολογία καθιστά δυνατή μόνο μια καθορισμένη πτήση σε τροχιά.
«Μια πυρηνική μονάδα ισχύος καθιστά δυνατή την προσέγγισή μας στον Άρη σε ένα έως ενάμιση μήνα, παρέχοντας μας τη δυνατότητα για ελιγμούς κατά την διάρκεια της πτήσης και της επιτάχυνσης», είπε ο επικεφαλής της Rosatom, Sergey Kirienko. «Η σημερινοί κινητήρες μπορούν να φτάσουν στον Άρη σε ένα και σε ενάμιση χρόνο, χωρίς καν τη δυνατότητα της επιστροφής», δήλωσε ο Kirienko.
Το πρόγραμμα του εν λόγω πυρηνικού κινητήρα ξεκίνησε το 2010 και μέχρι το 2012 είχε δημιουργηθεί ένας μηχανολογικός σχεδιασμός. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε περίπου 249 εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι έχει αναφερθεί ότι η πρωτότυπη αυτή πυρηνική μονάδα θα μπορούσε να αρχίσει να δοκιμάζεται πριν το 2018. Οι παραδοσιακοί κινητήρες πυραύλων πιστεύεται ότι έχουν φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων τους και ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος.
Μία λειτουργική μονάδα με την βοήθεια πυρηνικής ενέργειας θα μπορούσε να διευκολύνει την εξερεύνηση του διαστήματος, τόσο για αποστολές μικρής εμβέλειας όπως στη Σελήνη αλλά και στα βάθη του διαστήματος και του ηλιακού μας συστήματος, μέχρι και σε αποστολές ελεγχόμενες από αυτόνομα ρομπότ.
Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας στο διάστημα ήταν μια μεγάλη υπόθεση στη Σοβιετική Ένωση, η οποία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα πυρηνικού κινητήρα το 1960 και εκπληρώθηκε το 1980. Μια λειτουργική μηχανή δοκιμάστηκε στο πυρηνικό στρατιωτικό πεδίο του Semipalatinsk, σύμφωνα με δημοσίευμα του RT.


Πηγή: cnn.gr">http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/24605/rosia-epanastasi-sta-diastimika-taxidia-me-pyriniko-kinitira#ixzz42Qvtwu00">cnn.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /