header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
27.06.2016 15:29

Η Γερμανία «φλερτάρει» με Ρωσία και αυξάνει τον στρατό της!


Μια πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στην Εσθονία, στην οποία συμμετείχαν και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία πέταξαν μόλις 30 χλμ μακριά από τα ρωσικά σύνορα, προκάλεσαν θυμό στη Μόσχα, η οποία μέσω του ρωσικού Sputnik στέλνει μήνυμα ότι «δεν ήταν η πιο σοφή κίνηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρούσα κατάσταση».

 

Η ηγεσία του ΝΑΤΟ, γράφει το Sputnik, έχει προβληματιστεί από τις προσπάθειες του Βερολίνου να αποφύγει τις δεσμεύσεις του απέναντι στη συμμαχία, ύστερα μάλιστα από τις εκκλήσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, για να υπερκεραστούν τα προβλήματα με τη Ρωσία.

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας κατά 7.000 στρατιώτες όπως και να αγοραστούν περισσότερα τανκ και ελικόπτερα για τον στρατό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

«Είναι ένα σημάδι ότι η Γερμανία σκοπεύει να παίξει μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο στο μέλλον», λέει το Focus.

Ήδη έγκυροι αναλυτές διακρίνουν μια προσπάθεια της Γερμανίας να κρατήσει μια «ισορροπία» μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, να αποκτήσει μια πιο «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική και επίσημα πλέον, ενώ το Βερολίνο παρακολουθείται «από κοντά» για να εξακριβωθεί εάν ακολουθεί τα βήματα του Αδόλφου Χίτλερ, που είχε υπογράψει συμμαχία με τη Σοβιετική Ένωση και σταδιακά αύξησε τον στρατό του, πριν τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.

«Ίσως ακούγονται τραβηγμένες αυτές οι υποθέσεις», λέει διπλωματική πηγή στο TRIBUNE «αλλά», συμπληρώνει, «ποιος περίμενε μέχρι προχθές ότι η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ του BREXIT. Οι βεβαιότητες κάποιων δεν υπάρχουν πλέον».

Υπενθυμίζουμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος:

«Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη».

 

πηγή: tribune.gr

Λέξεις Κλειδιά: Μέρκελ, ΝΑΤΟ, Γερμανία
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /