header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
05.07.2016 21:40

Ερωτοτροπίες... με το άγαλμα του Λένιν Λάμπρος Ζαχαρής


Σάλο έχει προκαλέσει στη Ρωσία η έκθεση φωτογραφιών και βίντεο νεαρής καλλιτέχνιδας που την απεικονίζουν γυμνή σε παράξενες πόζες και αγκαλιές, να ...ερωτοτροπεί με γλυπτά που αναπαριστούν προσωπικότητες πανρωσικής και παγκόσμιας εμβέλειας. Η πιο σφοδρή αντίδραση ήρθε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας που την κατηγορεί ότι χρειάζεται ψυχίατρο.

 

Δείτε το βίντεο εδώ 

 

Ο λόγος για την καλλιτέχνιδα Μαρία Σιμτσούκ η οποία ήθελε να "ζωντανέψει κάπως τα μνημεία και να μην μένουν χωρίς αγάπη ή την προσοχή των πολιτών, ακόμη και τη σεξουαλική", όπως η ίδια λεει. "Δεν είναι βανδαλισμός πραγματικά, αλλά αγάπη, χωρίς κάποια αρνητική έννοια ή καταστροφή", συμπληρώνει. Πιστεύει ότι ίδιος ο Πούσκιν δεν θα ήταν αντίθετος με όσα έκανε με το άγαλμά του, γιατί "αφηνόταν στην αγάπη"

Πιο ερωτικό πρόσωπο θεωρεί τον Λένιν, "είναι τρελά ερωτικός, γιατί κρατάει κόκκινη σημαία, είναι καραφλός κι έχει μια κλασική φαλλική όψη"

Η εκκεντρική καλλιτέχνιδα  υλοποίησε το έργο της από το Δεκέμβριο ως Μάιο στη Γιάλτα,  στην Κριμαία
Σήμερα, το εκθέτει στη Μόσχα, με δωρεάν είσοδο, απ' τη στιγμή, που δεν τη δέχτηκαν στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών. Με το σκοτάδι να της δίνει την απαραίτητη κάλυψη, η Μαρία Σιμτσούκ εκμεταλλεύτηκε την περίοδο, που η Ουκρανία είχε επιβάλει ενεργειακό αποκλεισμό στην Κριμαία συνεπώς τα βράδια ήταν θεοσκότεινα τα δημόσια πάρκα. Η ίδια πήγαινε ακόμη και με πολύ κρύο, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά 

μια μέρα κάποιοι αστυνομικοί είδαν τον εικονολήπτη, που την μαγνητοσκοπούσε και τον συμβούλευσαν να μην κυκλοφορεί μόνος στο σκοτάδι, αλλά δεν είδαν την ίδια γυμνή πάνω στο άγαλμα του εθνικού ποιητή της Ρωσίας Πούσκιν!

Έντονη ήταν η αντίδραση του κομμουνιστικού κόμματος που σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε ότι ο αριθμός των ψυχικά άρρωστων μεγαλώνει στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την καλλιτέχνιδα ψυχικά ασθενή. 
«Ένα φυσιολογικό άτομο δεν θα πρέπει να ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις δεν συσχετίζονται με την κανονική συμπεριφορά. Δυστυχώς, ο αριθμός των άρρωστων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικά, στη χώρα μας αυξάνεται. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό οφείλεται στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση, με την ηθική κρίση", αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /