header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
01.10.2016 15:47

Στα αποκαλυπτήρια της προτομής Γκαγκάριν στην Κρήτη Θ. Αυγερινός. Λ. Ζαχαρής


Το Ηράκλειο Κρήτης, τον τόπο που τείνει να αναδειχθεί σε περιοχή - ορόσημο για τη φυσική αποκατάσταση των κοσμοναυτών στο γήινο περιβάλλον, κοσμεί από χθες η προτομή του Ρώσου Κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πήγε στο διάστημα.

 

 

 

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα  της Παρασκευής στον Καράβολα Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του θρυλικού Ρώσου που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί "σύγχρονος ίκαρος" και "Κολόμβος του διαστήματος". Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από αυτό το πρώτοι διαστημικό ταξίδι και η τελετή διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους 2016- Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία .

 

 

Όλα αυτά δεν θα είχαν υλοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, αν το Διεθνές Δημόσιο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ – UNITED WORLD” δεν προσέγγιζε πριν από λίγους μήνες τον Δημήτρη Χαριτίδη, Πρόεδρο της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος για τη συγχρηματοδότηση, ως κορυφαίο Πόντιο τουριστικό επιχειρηματία της Κρήτης.

"Ευχάριστη σύμπτωση αποκαλεί το γεγονός ότι η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων συμπίπτει με την επίσκεψη δύο ακόμα κοσμοναυτών από τη Ρωσία στην Κρήτη για το πρόγραμμα φυσικής επανόδου τους στο ανθρώπινο περιβάλλον" δηλώνει στο ellada- russia ο  Δημήτρης Χαριτίδης, καθώς οι Ρώσοι κοσμοναύτες Skripochka Oleg και Ovchinin Alexey βρίσκονται στο νησί και τίμησαν με την παρουσία τους τον εθνικό ήρωα και πρότυπό τους. 

"Το ίδρυμα αυτό είναι έτοιμο να εγκαταστήσει και άλλες προτομές των γνωστών και επιφανών Ρώσων σε όλο τον κόσμο, συνολικά σε 25 κράτη , ενώ μετά από τη χώρα μας σειρά έχει η Νορβηγία, η Δανία και η Κίνα". Ο ίδιος, εκτός από τη συγχρηματοδότηση, ασχολήθηκε με την έγκριση και τα διαδικαστικά της εγκατάστασης της προτομής, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο ." Από την αρχή εισηγήθηκα ότι έπρεπε να έρθει η προτομή στην Κρήτη καθώς έχουμε μεγάλη εισροή Ρώσων τουριστών, αλλά και τείνει να επισημοποιηθεί ως τόπος αποκατάστασης των κοσμοναυτών, άρα η σημασία ήταν διπλή και το Ηράκλειο το καταλληλότερο μέρος. Σίγουρα τέτοιες συνεργασίες φέρνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία πιο κοντά", επισημαίνει ο τουριστικός επιχειρηματίας. 

Παράλληλα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων καθώς και Ρώσοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ηράκλειο για την τελετή υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες στέκονταν δίπλα στο άγαλμα τουλάχιστον μια ώρα μετά αναμένοντας να συνδυάσουν μια φωτογραφία μαζί του αλλά και με τους κοσμοναύτες.

Την ίδια ώρα παρευρέθηκε εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Φίλων της Ελλάδας "Η Φιλική Εταιρεία" ο αντιπρόεδρός του Κορνίλοφ Γκενάντι και η σύζυγός του Κορνίλοβα Λιουντμίλα.

 

(φωτό από την τελετή με κοσμοναύτες )

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /