header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
21.12.2016 17:00

Η τραγική σύμπτωση που βίωσε ο Πούτιν Λάμπρος Ζαχαρής


Βράδυ Δευτέρας 19.12. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε συνάντηση με επιχειρηματίες παρουσία δημοσιογράφων. Το κινητό του χτυπά. Το σηκώνει και ενημερώνεται για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ. Και τότε είδε μπροστά του την ιστορία να επαναλαμβάνεται.

 

Το κανονικό του πρόγραμμα έλεγε ότι μετά από τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες θα επισκεπτόταν το Μικρό Θέατρο (Малого театра)το οποίο ξανάνοιξε μετά από την αποκατάσταση. Ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει την παράσταση του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ, ενός Ρώσου Πρέσβη που επίσης δολοφονήθηκε σε ξένο κράτος το 1829. 

Ευθύς αμέσως μετά την ανακοίνωση της τραγικής είδησης από την Τουρκία, ακύρωσε την επισκεψή του. Η τερατώδης σύμπτωση αποκαλύπτι την άγνωστη σε πολλούς, φρικτή ιστορία που διαδραματίστηκε στο Ιράν.

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1829 πλήθος θρησκευτικών φανατικών επιτέθηκε στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην Τεχεράνη. Ο Αλεξαντρ Γκριμπογέντοφ , θεατρικός συγγραφέας και Πρέσβης στην Τεχεράνη, χτυπήθηκε στο κεφάλι από πέτρα, και στη συνέχεια λιθοβολήθηκε μέχρι να διαμελιστεί. Μαζί του  όλοι οι εργαζόμενοι της Πρεσβείας (εκτός από το γραμματέα) συνολικά 37 άτομα βρήκαν αποτρόπαιο θάνατο. Το σώμα του άτυχου Πρέσβη ήταν τόσο παραμορφωμένο και αναγνωρίστηκε μόνο από το σημάδι που έφερε από σφαίρα, αποτέλεσμα μιας παλιάς μονομαχίας, πολυ παλιότερα από το περιστατικό αυτό. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Τιφλίδα και θάφτηκε στο όρος Μτασμιντα στην εκκλησία του Αγίου Δαβίδ.

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /