header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
14.02.2017 13:21

Παραιτήθηκε λόγω Ρωσίας ο συμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ


Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις για παράτυπες επαφές με το Κρεμλίνο.

Ο Μάικλ Φλιν κατηγορείται ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνέχεια, έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για τη συνάντηση στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εδώ και ένα μήνα ενημερώσει τον Λευκό Οίκο ότι ο Φλιν είναι πιθανότατα «ευάλωτος σε ρωσικό εκβιασμό».

Κατά τη νομοθεσία, είναι παράνομο για έναν αμερικανό πολίτη να διεξάγει επαφές σε διπλωματικό επίπεδο και οι συζητήσεις του Φλιν έγιναν πριν τον διορισμό του.

«Δυστυχώς, λόγω των ταχύτατων εξελίξεων, ακούσια ενημέρωσα τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο και άλλους αξιωματούχους ελλιπώς για τις τηλεφωνικές μου επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή. Ζήτησα ειλικρινά συγγνώμη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο και έχουν αποδεχθεί την απολογία μου», αναφέρει ο Φλιν στην επιστολή παραίτησής του.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Κιθ Κέλογκ, που ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέλαβε προσωρινά να αντικαταστήσει τον Φλιν.

Πέρα από τον Κέλογκ, τη θέση του σύμβουλου εθνικής ασφάλειας διεκδικούν ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους και ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης, Ρόμπερτ Χάρβαρντ.

Ρώσος βουλευτής κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Φλιν, εκτίμησε ότι «είτε η διακυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται στη γωνία είτε έχει μολυνθεί από αντι-ρωσικό αίσθημα».

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Washington Post ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε πληροφορήσει τον περασμένο μήνα στον Λευκό Οίκο πως ο Φλιν τους είχε παραπλανήσει για την φύση των επαφών του με τον Ρώσο πρεσβευτή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τις υποκλαπείσες συνομιλίες δεν προκύπτει ότι ο Φλιν υποσχέθηκε την άρση των κυρώσεων.

Τόνισε ωστόσο στον Ρώσο πρεσβευτή ότι οι κυρώσεις που επέβαλε ο πρόεδρος Ομπάμα για την επέμβαση στην Ουκρανία, «δεν θα συνεχιστούν απαραίτητα από μια διακυβέρνηση που επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία».

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε αποφύγει να καλύψει τον Μάικλ Φλιν υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος ελέγχει το περιστατικό και διαβουλεύεται με τον αντιπρόεδρο Πενς.

Ακριβώς 24 ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διακυβέρνησης, το περιστατικό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις προσπάθειες Τραμπ για αναθέρμανση των σχέσεων με την Μόσχα.

πηγή: euronews

Λέξεις Κλειδιά: Τραμπ, Κρεμλίνο, Φλιν
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /