header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
04.06.2017 15:30

Όταν ο Πούτιν ζήτησε από τον Κλίντον την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ


Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον τη ρωσική ένταξη στο ΝΑΤΟ,  σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος ο Πούτιν στον Αμερικανό Σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν σε μια συνέντευξη για το νέο του project, στο πλαίσιο σειράς συνομιλιών με τον Ρώσο ηγέτη.
«Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο Κλίντον, όταν ήρθε στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, του είπα: θα πρέπει να εξετάσουμε μια προοπτική, ότι δηλαδή η Ρωσία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και ο Κλίντον απάντησε "Γιατί όχι;”, κατά τα λεγόμενα του Πούτιν, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ εκδήλωσε αμέσως τάσεις νευρικότητας.»

«Είχατε υποβάλει αίτηση;» ρώτησε ο Στόουν. Ο Ρώσος πρόεδρος απλά γέλασε.
«Στις μέρες μας, το ΝΑΤΟ είναι ένα απλό εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Δεν έχει συμμάχους, έχει μόνο υποτελείς», δήλωσε ο Πούτιν. «Όταν μια χώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δύσκολο να αντισταθεί στην πίεση των ΗΠΑ, που είναι μια μεγάλη χώρα και ο ηγέτης του ΝΑΤΟ. Και ξαφνικά κάθε οπλικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό το κράτος μέλος της συμμαχίας . Ένα σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων, στρατιωτικές βάσεις και, αν χρειαστεί, νέα επιθετικά οπλικά συστήματα. "
«Και εμείς τι έπρεπε να κάνουμε;» ρώστησε ρητορικά ο Ρώσος πρόεδρος.
«Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβουμε αντίμετρα», απάντησε ο ίδιος. «Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη.»συμπλήρωσε.
«Γιατί είμαστε τόσο έντονα αυστηροί στην επέκταση του ΝΑΤΟ;  Καταλαβαίνουμε την την απειλή του Οργανισμού. Μας ανησυχεί η πρακτική του για το πώς οι αποφάσεις λαμβάνονται στη συμμαχία «, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πούτιν.
«Ξέρω πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις εκεί».
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /