header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 03
04.09.2017 03:36

Υπερήρωες και όπλα από το μέλλον για τον ρωσικό στρατό Λάμπρος Ζαχαρής


Σε δύο κρίσιμα πεδία για την πολτική του και τη θέση της χώρα επικεντρώνει την προσοχή του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.Το ένα αφορά τον στρατό και την ετοιμοτητά του και το άλλο την ανάπτυξη της γνώσης για το διάστημα.

 

Επιχειρησιακά η Ρωσία ετοιμάζεται για επίδειξη δύναμης οργανώνοντας ασκήσεις στρατευμάτων στη Λευκορωσία στο Καλλίνιγκραντ και στο εσωτερικό της χώρας με τη συμμετοχή  100.000 στρατιωτών και προσωπικού υποστήριξης , η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει πανίσχυρη τεχνολογία για το στρατό βάζοντας παράλληλα πλώρη για την κατάκτηση του διαστήματος. 
Το οπλοστάσιο των Ρώσων διαθέτει τεράστιες επιλογές από καινούργια αντιπυραυλικά συστήματα έως νέα άρματα μάχης, ελικόπτερα, αεροπλάνα αλλά και στρατιωτικές στολές που θα δίνουν υπερφυσικές δυνάμεις στους Ρωσους στρατιώτες.

Μία πρώτη γεύση των δυνατοτήτων δόθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής έκθεση Army 2017 στο θεματικό πάρκο Patriot από 22-27 Αυγούστου με αιχμή του δόρατος το νέο αντιπυραυλικό σύστημα s-500 που έρχεται ακόμα πιο ισχυροποιημένο μετά από τους s300 και τους s400.
Το μελλοντικό συγκρότημα S-500 ανήκει σε μια νέα γενιά συστημάτων αεράμυνας.  με βελτιωμένη ικανότητα πυραυλικής άμυνας. Οι ειδικοί δοκιμάζουν επί του παρόντος το αντιαεροπορικό καθοδηγούμενο αντί-βλήμα, σχεδιασμένο να παρεμβάλλει στόχους στην ανώτερη ατμόσφαιρα.
Συμφώνα με τους ειδικούς η εμβέλεια τους ξεπερνάει τα  600 χλμ και μπορούν να αναχαιτίσουν ταυτόχρονα μέχρι και 10 βαλλιστικούς πυραύλους, σε ταχύτητες 5χλμ ανά δευτερόλεπτο.
Οι S-500 θα τεθούν στην υπηρεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων το 2020 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ στο πλαίσιο της έκθεσης .

 

Στολές υπερηρώων 
Την ίδια ώρα τουλάχιστον δύο ρωσικοί εξωσκελετοί βρίσκονται στο στάδιο εξέλιξης και παραγωγής για να δοθούν στο ρωσικό στρατό. «Βλέπω έναν μεγαλύτερο ρομποτισμό να έρχεται, στην πραγματικότητα, ο μελλοντικός πόλεμος θα περιλαμβάνει χειριστές και μηχανές και όχι αντίπαλους στρατιώτες  στο πεδίο της μάχης», έχει δηλώσει ο υπολοχαγός Αντρέι Γριγκορίεφ, επικεφαλής του κέντρου προηγμένης έρευνας της Ρωσίας.

Η έρευνα και η τεχνολόγία θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας ενώ οι προδιαγραφές των σχεδιαζόμενων στολών παραπέμπουν σε φανταστικούς υπερήρωες. όλα αυτά προκαλούν από έκπληξη ως αμηχανία και σε κάθε περίπτωση μεταβάλλουν δραστικά τους κανόνες που σχεδιάζονται διεξάγονται και καταλήγουν οι πολεμικές επιχειρήσεις. 

Το πρώτο κοστούμι που δημιουργήθηκε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας για την κατασκευή μηχανών ακριβείας, ένα κέντρο ανάπτυξης όπλων με έδρα τη Μόσχα, είναι αλεξίσφαιρο και διαθέτει κράνος με εσωτερική οθόνη  «Η στολή είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και θα ελέγχεται από υπολογιστή για να βοηθήσει τους στρατιώτες να κουβαλούν  βαρέα όπλα με μεγαλύτερη ευκολία.  Το κράνος της διαθέτει φακό μεγάλης εμβέλειας και μια αναδυόμενη οθόνη μέσα σε αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξέταση σχεδίων και του πεδίου μάχης. Την ίδια στιγμή οι μπότες της στολής θα διαθέτουν αισθητήρες και θα παίζουν το ρόλο του ναρκαλιευτή,» δήλωσα ν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του κέντρου στο πλαίσιο της έκθεσης  .
Την ίδια ώρα σε μεγάλο στοίχημα για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία εξελίσσεται η ανάπτυξη της στολής που θα μετατρέψει τους Ρώσους στρατιώτες σε υπερανθρώπους. Όσοι φορούν αυτό το κοστούμι αποκτούν την ικανότητα για μετακίνηση και ρίψη βαρέων αντικειμένων από 300 έως 500 κιλά. Επιπλέον θα μπορούν να πραγματοποιούν απίστευτα άλματα πάνω από πολύ ψηλά κτίρια τα οποία θα υπερβαίνουν τους 10 ορόφους,  θα υπερπηδούν και πάνω από γέφυρες και οποιοδήποτε υψηλό εμπόδιο Οι Ρώσοι στρατιώτες που θα φορέσουν την στολή θα πυροβολούν με το μυαλό τους, αφού η σκέψη τους γίνεται πράξη. Ο έλεγχος της στολής θα επιτυγχάνεται με το μυαλό αφού επετεύχθει η νευρική διεπαφή κοστουμιού και ανθρώπινου εγκεφάλου. 
«Το πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει είναι ποια θα είναι η πηγή ενέργειας που θα επαναφορτίζει τη στολή γιατί μετά από ένα σημείο σταματάει να λειτουργεί . Είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση του» δηλώνει το γραφείο τύπου της κρατικής ρωσικής υπηρεσίας τεχνολογιών.
Όμως η χρήση της επαναστατικής τεχνολογίας δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στο ρωσικό στρατό αλά θα έχει πρακτική εφαρμογή και στην ιατρική. Πως αναμένεται να γίνει αυτό;  Τα υπερσύγχρονα συστήματα, θα αποκαταστήσουν τις δυνατότητες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η τεχνολογία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Η έκθεση Army 2017  για 3η χρονιά παρουσίασε περίπου 18.500 επιτεύγματα από 1.200 επιχειρήσεις, σε όλο το φάσμα του συγκροτήματος αμυντικής βιομηχανίας, πολλά υποσχόμενων μοντέλων ρωσικού και ξένου εξοπλισμού ενώ περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνέρρευσαν την πρώτη μέρα στον εκθεσιακό χώρο. «Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν από κοντά τις επιτυχίες της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας και την αυξανόμενη ικανότητα των ενόπλων δυνάμεών μας» , δήλωσε ο Πούτιν χαιρετίζοντας την έναρξη της έκθεσης. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα του ότι η φετινή διοργάνωση θα μνημονευτεί όχι μόνο ως μία από τις σημαντικότερες στρατιωτικοτεχνικές εκθέσεις αυτού του έτους, αλλά ως παράδειγμα παραγωγικής διεθνούς αλληλεπίδρασης.


Η κούρσα του διαστήματος

Ένα νέο μοίρασμα της διαστημικής τράπουλας επιχειρείται ανάμεσα σε Ρώσους Αμερικανούς και Κινέζους. Φέτος η « Πολιτεία των άστρων» , το κέντρο προετοιμασίας των κοσμοναυτών και αφετηρία όλων των σοβιετικών και ρωσικών διαστημικών πτήσεων, θα εκπαιδεύσει 6 κοσμοναύτες επιπλέον σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ανεβάζοντας τον αριθμό των διαστημικών εκτοξεύσεων στις 25 , σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ιγκορ Κομάροφ διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos.

Η Ρωσία και η Κίνα θα υπογράψουν σε δυο μήνες περίπου ένα πρόγραμμα διαστημικής συνεργασίας για το 2018-2022 όπου θα εξερευνήσουν τη Σελήνη 
Την ίδια ώρα Ρώσοι και Αμερικανοί  είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη. Η υπηρεσία Roscosmos έτεινε  χείρα συνεργασίας στη NASA για την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη.

«Είναι τουλάχιστον νωρίς να πούμε ότι οι άνθρωποι θα πετάξουν στον Άρη το 2025 ή το 2030. Η Roscosmos αυτή τη στιγμή ακολουθεί τη στρατηγική εξάσκησης τεχνολογιών για τη Σελήνη» τονίζει το γραφείο τύπου της εταιρείας. «Είναι απαραίτητο να εξασκήσουμε το ανθρώπινο σώμα και να λύσουμε μια σειρά θεμάτων με τη βοήθεια αυτόματων μηχανών προτού στείλουμε έναν άνθρωπο στον Άρη και αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το 2019. Θα θέλαμε τη ΝASA μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια », προσθέτει.

Πηγές της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι το διαστημόπλοιο Σογιούζ θα χρησιμοποιηθεί ως διαστημικό ταξί με αποβάθρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για διαστημικούς τουρίστες Βασικός στόχος είναι να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια ο διαστημικός τουρισμός , ως μια πρωτότυπη και προσοδοφόρα  τουριστική δράση . «Η πρώτη εκτόξευση, για την οποία δουλεύουμε ήδη πυρετωδώς, σχεδιάζεται για το 2019. Σε αυτήν αναμένεται να πετάξει ένας επαγγελματίας  κοσμοναύτης και δύο τουρίστες που θα αντικρίσουν για πρώτη φορά το διαστημικό κόσμο» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Την ίδια ώρα ετοιμάζεται η αναβάθμιση των ρωσικών διαστημικών στολών που ενισχύονται πλέον με αυτόματο σύστημα διάσωσης ενσωματωμένου στο κοστούμι και έναν υπολογιστή που θα αντικαταστήσει τους αναλογικούς διακόπτες στον πίνακα ελέγχου στο στήθος.

 


Πηγή: Εφημερίδα "Ειδήσεις του Σαββατοκύριακου"

Σχόλιο (1)
  • Τέλειο!!! Και οι Αμερικανοί φτιάχνουν τους δικούς τους εξωσκελετούς. Γιάννα 13.09.2017 02:12
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /