header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
14.08.2017 04:05

Προεκλογικό Survivor από τον Βλαντιμίρ Πούτιν Λάμπρος Ζαχαρής


Εμφανίζεται να κάνει διακοπές, ηλιοθεραπεία να επιδίδεται στο ψάρεμα, στο κολύμπι, στις καταδύσεις, στην πεζοπορία, αλλά στην πραγματικότητα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξεκινάει την προεκλογική του εκστρατεία, με αυτόν τον τρόπο. Ο λόγος για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που πάντα υπολογίζει με χειρουργική ακρίβεια τις κινήσεις του και ενώ βρέθηκε σε στιγμές θερινής ραστώνης στην Τούβα της Ανατολικής Σιβηρίας μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι το Κρεμλίνο δίνει στη δημοσιότητα τις «περιπέτειες» του, λίγο πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2018.


Ιδιαίτερα φημισμένος για την αγάπη του  για το κυνήγι , το ψάρεμα και κάθε είδους αθλήματος, αυτή τη φορά, ο Πούτιν αφού ντύθηκε βατραχάνθρωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , εξοπλισμένος  με ψαροντούφεκο και κάμερα GoPro, βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης καταγράφοντας απίστευτα βίντεο από την αποστολή του. Σε οπτικό υλικό διάρκειας 30 λεπτών που κάνει το γύρο των ρωσικών μέσων ενημέρωσης ο Ρώσος Πρόεδρος παρουσιάζεται σε αποσπάσματα να καταδιώκει υποβρυχίως έναν γιγαντιαίο λούτσο . «Κυνηγούσε το ψάρι για δύο ώρες  και δεν μπορούσε να το χτυπήσει, αλλά κατάφερε τελικά να το πιάσει», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Η «κεφαλή» της Ρωσίας παραμένει σε καλή φόρμα και  όπως συνηθίζει στις περισσότερες διακοπές του, δεν έχασε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να παρουσιάσει το γυμνασμένο σώμα του, κάνοντας επιτόπιες βουτιές και ψαρεύοντας.  Πέρα από τα ικανοποιητικά αλιεύματα που παρουσίασε ο «Πρόεδρος της δράσης» όπως τον χαρακτηρίζουν, από  το καλοκαιρινό μενού του Πούτιν δεν θα μπορούσε να λείπει ο στρατιωτικός τρόπος ζωής με τον οποίο επιθυμεί να τονώσει  το φρόνημα των Ρώσων πολιτών. Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίζεται στα βίντεο και τις φωτό που διέρρευσε το Κρεμλίνο , ντυμένος με παραλλαγή να κατασκηνώνει σε πυκνό δάσος, να μένει σε ξύλινο σπιτάκι στο βουνό, να  πεζοπορεί , να διέρχεται από δύσβατα μονοπάτια πάνω σε όχημα και φυσικά να οδηγεί ταχύπλοο στο ποτάμι.  Το αστραπιαίο ταξίδι του πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, του ηγέτη της Τούβας Σολάν Καραόολ και του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Χακασίας, Βίκτορ Ζίμιν οι οποίοι δεν δίστασαν να βγάλουν τις μπλούζες τους και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ρώσου Προέδρου.

 

Πλεύση προς τις εκλογές
«Με ένα τέτοιο επικοινωνιακό σόου ο Πούτιν βάζει πλώρη για τις προεδρικές εκλογές του 2018», σχολιάζουν αναλυτές των ρωσικών ΜΜΕ.  Σκοπός της επικοινωνιακής ομάδας του Κρεμλίνου φαίνεται πως είναι η μέγιστη συμμετοχή στις εκλογές των κουρασμένων από την κρίση Ρώσων ψηφοφόρων που τους ζητήθηκε πολλές φορές την τελευταία διετία να σφίξουν το ζωνάρι για να αναδιαρθρωθεί η ρωσική οικονομία.
Οι επόμενες ρωσικές προεδρικές εκλογές προγραμματίζονται για τις αρχές του 2018. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο, η εκλογή πρέπει να διεξαχθεί τη δεύτερη Κυριακή του μήνα των προηγούμενων εκλογών - η οποία στην περίπτωση αυτή θα είναι η 11η Μαρτίου .
Αν και ο ίδιος ο Πούτιν  όπως και ο εκπρόσωπος του , Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνουν σε κάθε τόνο  ότι είναι  πολύ νωρίς για να συζητηθεί το ζήτημα της υποψηφιότητας, μια μέρα μετά από τις προεδρικές διακοπές δόθηκε η πρώτη ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση.
"Βλαντιμίρ Βλαντιμιρόβιτς, έχουμε ένα αίτημα : όλοι σας ζητάμε να κατεβείτε ως υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, όλοι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν συμβεί αυτό", είπε στον Πούτιν μια ομάδα κατοίκων στην Μπουργιατία  στο πλαίσιο επίσκεψης του προέδρου στις ανατολικές περιοχές της Ρωσίας.  "Εντάξει, θα το σκεφτώ, ευχαριστώ", απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Αν και η λιτότητα έχει δυσκολέψει τους πολίτες, ο Πούτιν διατηρεί την ευρεία λαϊκή αποδοχή κάτι που είναι εμφανές από τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες και  δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του ενώ περίπου τα δύο τρίτα του κοινού δηλώνουν ότι επιθυμούν  να παραμείνει πρόεδρος για μια ακόμα θητεία.
Σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου ρωσικού κοινωνιολογικού κέντρου Levada στις αρχές Ιουλίου, το 66% των Ρώσων θέλει την παραμονή του Πούτιν στην προεδρία μετά τις εκλογές του 2018. Το 18% δήλωσε ότι θα προτιμούσε κάποιον άλλο στη θέση και το 16% αρνήθηκε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.  Μια παρόμοια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Κέντρο Levada στις αρχές Μαΐου έδειξε ότι τότε το 64% των Ρώσων θέλησε ο Πούτιν να παραμείνει πρόεδρος, ενώ το 22% ήθελε να αντικατασταθεί.
Για την διεκδίκηση της προεδρίας έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεση τους τρεις Ρώσοι πολιτικοί. Πρόκειται για τον ιδρυτή του φιλελεύθερου κόμματος Γιαμπλακα, Γκριγκόρι Γιάβλινσκι, τον επικεφαλής του εθνικιστικού LDPR, τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι και τον ακτιβιστή κατά της διαφθοράς Αλεξει Ναβάλνι.



Πηγή: Εφημερίδα "Ειδήσεις του Σαββατοκύριακου"

 

Σχόλιο (1)
  • ΣΟΦΙΑ 6 СОФИЯ
    ΠΙΣΤΗ 3 ВЕРА
    ΕΛΠΙΔΑ 2 НАДЕЖДА
    ΑΓΑΠΗ 0 ЛЮБОВЬ
    1 8

    δ Κ Π δ Κ Π 30.09.2017 02:08
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /