header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
12.03.2018 20:53

Στις αρχές του 2020 η υλοποίηση της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τους S-400


Η συμφωνία για την πώληση των συστημάτων S-400 θα αρχίσει να υλοποιείται στις αρχές του 2020, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ‘Ρωσία-24’, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος σε ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση (της συμφωνίας για την πώληση των S-400} και σ αυτή την περίπτωση βρήκαμε την βέλτιστη εκδοχή, ανταποκριθήκαμε ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται κάπου στις αρχές του 2020» δήλωσε ο Κόζιν.

«Εάν μιλάμε για την Τουρκία, εκτιμάμε την στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία διακήρυξε επανειλημμένα ότι το εθνικό συμφέρον έχει προτεραιότητα», επεσήμανε ο σύμβουλος του προέδρου, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί το ΝΑΤΟ στη Τουρκία, ώστε να μην προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών όπλων. Ο Κόζιν επεσήμανε ότι «η συμφωνία υπεγράφη και υλοποιείται».

Κατά την άποψη του συμβούλου του Ρώσου προέδρου, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία προσέφερε την δυνατότητα, όπως είπε, «να προσαρμόσουμε πρακτικά όλες τις νέες τεχνολογίες στα μαχητικά Su-35, στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς, και στα αντιαρματικά συστήματα».

Τα όπλα μας έδειξαν την αποτελεσματικότητα τους στην Συρία

Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου, αναφερόμενος στις προσαρμογές αυτές, εξηγεί ότι «είναι άλλο ζήτημα όταν προτείνεις κάτι σε μακέτες και σε προσπέκτους, σε δείγματα, τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πεδία δοκιμών, και είναι άλλο ζήτημα όταν οι εταίροι σου τα βλέπουν όλα αυτά σε πραγματικές εχθροπραξίες, είναι διαφορετικά πράγματα». Ωστόσο ο ίδιος διευκρινίζει ότι «δεν είχαμε έναν τέτοιο στόχο, να διαφημίσουμε στην Συρία τα προϊόντα της αμυντικής μας βιομηχανίας, σε έναν πόλεμο που είναι τραγωδία, καταστροφή, αλλά παρόλα αυτά ήμασταν αναγκασμένοι να πάμε εκεί και να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα όπλα». «Όλοι οι εταίροι μας το αξιολόγησαν αυτό» και ιδιαίτερα τις δυνατότητες που έχουν τα οπλικά μας συστήματα να ανταποκρίνονται σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες.

Οι δυτικές κυρώσεις δυσκόλεψαν τις πωλήσεις όπλων

Ο Κόζιν παραδέχθηκε στη συνέντευξη του αυτή ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία περιπλέκουν τις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων, ωστόσο η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να εργασθεί σε δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει να πουλάει ρωσικά οπλικά συστήματα σε άλλες χώρες , περισσότερα μάλιστα από όσα σχεδίαζε να πουλήσει.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, ο Κόζιν δήλωσε ότι «είναι μια σοβαρή πρόκληση, ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά είναι ένα ζήτημα που ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε». Μάλιστα ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου επεσήμανε ότι τα σχέδια που αφορούν τις πωλήσεις όπλων «με κανέναν τρόπο δεν αναπροσαρμόζονται». Για αυτή τη χρονιά κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, μάλιστα πέρυσι το σύνολο των παραγγελιών δεν μειώθηκε, ήταν της τάξεως των 45 δισ. δολαρίων, ενώ υπογράφηκαν νέες συμφωνίες ύψους 16 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο όπως είπε «με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα θα είναι απλά και εύκολα».

 

πηγή: real.gr

Λέξεις Κλειδιά: s400, Τουρκία, Κόζιν, όπλα
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /