header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
27.11.2018 17:20

Πώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ANONYMOUS


Όπως αποκαλύπτουν οι ακτιβιστές-χάκερ Αnonymous και τα έγγραφα, που δημοσιοποίησαν πρόσφατα, η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αντιρωσικής ρητορικής τόσο στην ίδια την Βρετανία, όσο και εκτός αυτής.

Η επιχείρηση υλοποιείται μέσω της οργάνωσης “Integrity Initiative” (https://www.integrityinitiative.net) και παρά τη μικρή της σχέση με την εντιμότητα και διακηρυγμένους στόχους την «υπεράσπιση της δημοκρατίας κατά της παραπληροφόρησης», φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2015 και ουσιαστικά αποτελεί το επιτελείο ενός υβριδικού πολέμου, που διεξάγεται κατά της Ρωσίας με «στελέχη» σε όλους τους κρίσιμους κλάδους της πολιτικής, της επιστήμης, των υπηρεσιών ασφαλείας και άμυνας, δημοσιογράφους κλπ.
Η διεύθυνση αυτής της επιχείρησης γίνεται κατά το ρωσικό πρακτορείο Regnum από το Λονδίνο και δαπανώνται ως και 2 εκ. λίρες στερλίνες ετησίως για την δημιουργία και υποστήριξη «διαμορφωτών γνώμης» με κεντρική αποστολή την τροφοδότηση του δημόσιου διαλόγου και των ΜΜΕ με «αντιρωσικά επιχειρήματα» και τη σθεναρή αντιρωσική στάση σε όλα τα θέματα της διεθνούς πολιτικής.
Οι χάκερ διοχέτευσαν στο Διαδίκτυο έγγραφα και λίστες, που αποκαλύπτουν τον προϋπολογισμό, τις μεθόδους και οδηγίες δράσης, καθώς και τους πρωταγωνιστές της «βιομηχανίας τρολαρίσματος», οι οποίοι δικτυώνονται σε πολλές χώρες και δρουν συντονισμένα, χάρη στην καθοδήγηση του Institute of Statescraft, o επικεφαλής του οποίου Κρις Ντόνελι, πρώην σύμβουλος του γγ του ΝΑΤΟ, φέρεται να αμείβεται πλουσιοπάροχα με 8100 λίρες μηνιαίως.
Στα έγγραφα των Anonymous που αναδημοσιεύουν πολλά ρωσικά ΜΜΕ (https://russian.rt.com/world/article/576125-britaniya-trolli-rossiya-razvedka) αναφέρεται ότι δίκτυα της «πρωτοβουλίας» δρουν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Σερβία και Μαυροβούνιο, ενώ από τις λίστες αποκαλύπτεται ότι στα σχέδια του Λονδίνου εντάσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα η Λεττονία, η Μολδαβία, η Τσεχία, η Ουκρανία και άλλες χώρες.
«Όλη η δουλειά γίνεται μέσω μυστικών επαφών στις πρεσβείες της Βρετανίας», εκτιμούν οι Anonymous, ένας εκ των οποίων, ο φέρων το ψευδώνυμο «338» στο ιστολόγιο ειδήσεων του Telegram, επιστρατεύθηκε από το Russia Today για να σχολιάσει τα ευρήματα της ομάδας των ακτιβιστών-χάκερ.
Στη λίστα των «διαμορφωτών κοινής γνώμης», που δημοσιεύεται, πρωταγωνιστούν επιχειρηματίες όπως ο Ουίλιαμ Μπράουντερ, ιδρυτής του Heritage Capital Fund, που διαχειρίστηκε μεγάλο μέρος των ρωσικών ιδιωτικοποιήσεων κατά την περίοδο 1995 – 2007 και σήμερα καταζητούμενος από τις ρωσικές Αρχές για απάτες και φοροδιαφυγή. Αλλά και πολιτικοί, συνεργάτες του ηγέτη της φιλοδυτικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς και «έγκυροι» αναλυτές, οι οποίοι ενισχύουν με τακτικά επιδόματα της βρετανικής κυβέρνησης την «εγκυρότητά» τους.
Τις αποκαλύψεις σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι εάν τα στοιχεία, που δημοσιεύονται, είναι αληθινά, τότε λόγος γίνεται για καμπάνια παραπληροφόρησης, η οποία εξαπλώνεται με βρετανικά χρήματα στο έδαφος κυρίαρχων κρατών. Κατά τον Σ.Λαβρόφ μοναδικός σκοπός της Integrity Initiative είναι η δυσφήμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κοινή γνώμη σειράς ξένων κρατών και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί εμφανέστατη επέμβαση στα εσωτερικά των χωρών αυτών.
Με ειδική ανακοίνωσή της για τις διαρροές η «οργάνωση» / ίδρυμα / ΜΚΟ https://www.integrityinitiative.net/articles/statement-russian-media-publication-hacked-ii-documents ομολογεί ότι τα έγγραφα, που κυκλοφόρησαν είναι αληθή, όπως και ότι τα έτη 2017 και 2018 χρηματοδοτείται από το βρετανικό Foreign Office. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα πρώτα δύο χρόνια της ύπαρξής της χρηματοδοτούσαν την οργάνωση «ιδιώτες», αν και δύσκολα θα μας λυθεί η απορία πώς «ιδιώτες» από διάφορες χώρες, που δεν συνδέονται εμφανώς μεταξύ τους με κάποια από τις ιδιότητές τους, αρχίζουν να επικοινωνούν, να ιδρύουν οργανώσεις και να βρίσκουν χρηματοδοτήσεις για το έργο τους, που, όπως ομολογείται στην ανακοίνωση, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση της προερχόμενης από τη Ρωσία παραπληροφόρησης, λες και είναι η μόνη χώρα, που έχει και χρησιμοποιεί προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προς όφελός της.
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια λοιπόν;

Σχόλιο (1)
  • polu kako tasos 12.12.2018 02:16
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /