header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
28.01.2011 00:00

Μεντβέντεφ: «ο εκσυγχρονισμός δεν είναι αφηρημένο πράγμα, αλλά πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας»


Τι δεν επαρκεί στη Ρωσία για να γίνει σύγχρονη χώρα; Σ’ αυτή και άλλες ερωτήσεις απάντησε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε on line συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Μπλούμπεργκ (Bloomberg), χωρίς προετοιμασμές από πριν ερωτήσεις,όπως και χωρίς προσχεδιασμένες απαντήσεις.

 

Το κύριο θέμα της συνέντευξης του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν ο εκσυγχρονισμός της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας σε σχέση με αυτό αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που υπάρχουν σ΄αυτή τη διαδικασία. «Δεν επαρκούν οι υποδομές για την επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν επαρκούν και οι νόμοι που ρυθμίζουν σωστά αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν επαρκεί η κατανόηση του δικαίου από τους κρατικούς λειτουργούς και δεν επαρκεί αναπτυγμένο δικαστικό σύστημα. Εάν αποκτήσουμε όλα αυτά και εάν δεν θα υπάρχει ακόμα και η διαφθορά, τότε η Ρωσία θα είναι έτοιμη για γρήγορη κίνηση στο δρόμο του εκσυγχρονισμού»,- είπε με ειλικρίνεια ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Το κυριότερο όμως, κατα τη γνώμη του, είναι ο εκσυγχρονισμός της οικονομικής ζωής και η μετάβαση σε νέες τεχνολογίες. Ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι η φαρμακευτική, η πυρηνική ενέργεια και η εξοικονίμηση της ενέργειας.

Ο εκσυγχρονισμός αποβλέπει σε ποιοτική αλλαγή της ζωής των απλών ανθρώπων και απ’ αυτή την άποψη χρειάζεται να σκεφτόμαστε για την ανάπτυξη της καταναλωτικής αγοράς. Η εφαρμογή των υψηλών τεχνολογιών θα πρέπει να πραγματοποιείται τόσο σε επίπεδο καθημερινής ζωής, όσο και σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής. Στα ρωσικά καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν ρωσικές μάρκες και σήματα, χωρίς να αποκλείται, βέβαια, και αρκετά πλατιά συνεταιριστικοποίηση με τους γνωστούς στον κόσμο παραγωγούς.

Όλα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη δημιουργία ελκτικής ατμόσφαιρας για τους επενδυτές. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναγνώρισε ότι το σημερινό επενδυτικό κλίμα στη χώρα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Για αυτό τον σκοπό ακριβώς, τέθηκε ο σκοπός του εκσυγχρονισμού της χώρας ώστε το ξένο κεφάλαιο, οι τεχνογνωσίες και οι ειδικοί κλάσης να έρθουν στη Ρωσία και να αισθάνονται εδώ άνετα και βολικά.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαντώντας στην ερώτηση: «Πως βλέπει τη Ρωσία ύστερα από 5 χρόνια, ξεχώρισε 3 σημεία. «Θα ήθελα ώστε να αναπτυσσόμαστε τουλάχιστον με τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσονται οι εταίροι μας, π.χ. στην ομάδα ΒΡΙΚ. Έχουμε αύξηση ύψους 4%, κάτι που δεν είναι και τόσο άσχημο, όμως χρειάζεται η αύξησή μας να φθάνει το 8-10% το χρόνο. Εάν το πετύχουμε αυτό, τότε θα έχουμε καλά τα πράγματά μας. Δεύτερο. Πρέπει να τελειοποιήσουμε το σύστημα υγείας. Τέλος, χρειάζεται πραγματικά να εκσυγχρονίσουμε το οικονομικό μας σύστημα και το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεών μας. Εάν εκσυγχρονιστούν τουλάχιστον το 1/3 των υφιστάμενων εταιρειών μας, τότε αυτό θα σημαίνει ήδη μεγάλη επιτυχία από άποψη πενταετούς προοπτικής»,- παρατήρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

 

πηγή: Η Φωνή της Ρωσίας

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Hello / LeonidasΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια ΓκουρεσιδζεΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Απουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΡωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςpolu kako / tasosΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / ОТЛИЧНО / МАКРИΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ... / THGRΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /