σχετικά άρθρα
|
12.03.2013 13:16
Ο αντιπρόεδρος της Gazprom στο Μαξίμου Χάρης ΦλουδόπουλοςΣτην Αθήνα καταφθάνει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Ο κ. Μίλερ, από τους πλέον ισχυρούς ανθρώπους στη Ρωσία και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Πούτιν, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη από τη ρωσική πλευρά.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών -στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου- θα βρεθεί το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Για την ελληνική εταιρεία αερίου ενδιαφέρεται και έχει ήδη καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά η Gazprom, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, λήγει σε ένα μήνα, στις 12 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί το στίγμα από την πλευρά του πρωθυπουργού ότι ο διαγωνισμός θα προχωρήσει με απόλυτα αδιάβλητη διαδικασία και με βάση τους όρους και τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θεωρείται κρίσιμης σημασίας όχι μόνο εξαιτίας των προσδοκιών για τα έσοδα που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αλλά κυρίως επειδή συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το φυσικό αέριο διαδραματίζει ολοένα αυξανόμενο ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
short link:
Λέξεις Κλειδιά: Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, Αντώνη Σαμαρά, Μέγαρο Μαξίμου, ΔΕΠΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, Σ. Κεδίκογλου
|
Ποια είναι η γνώμη σας;