header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.03.2013 16:20

Περισσότεροι τουρίστες αναμένονται από Ρωσία


Με αύξηση που θα κυμανθεί από 15% έως 20% θα κλείσει σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών επιχειρηματιών και παραγόντων του χώρου η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία φέτος στη Ρόδο.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία της Ρωσικής αγοράς, η οποία εμφανίζει μία αξιοσημείωτη δυναμική, συνεχίζοντας την καλή πορεία που είχε ξεκινήσει από πέρσι.


Όσοι Ροδίτες έχουν αυτές τις μέρες επαφές και συζητήσεις με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών διαπιστώνουν ότι το ποσοστό του 15% είναι εφικτό και μάλιστα θεωρείται ως σημείο εκκίνησης για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» αυτό το διάστημα οριστικοποιούνται οι θέσεις στα αεροπλάνα με την εικόνα να διαμορφώνεται στο τέλος του μήνα όταν ολοκληρωθεί η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων τουριστικών παραγόντων η φετινή τουριστική περίοδος θα σημειώσει αύξηση που θα πλησιάσει το 8% αν και δεν αποκλείουν να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα και το ποσοστό να αυξηθεί λίγο ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες άνοιξε τις πύλες της στη Μόσχα η έκθεση INTOUR MARKET που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλων των περιοχών της Ρωσίας. Πρόκειται για μία έκθεση κυρίως εσωτερικού τουρισμού στην οποία η Ρόδος δεν παίρνει μέρος όμως, η χώρα μας έχει παρουσία καθώς βρίσκεται εκεί ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

Στην έκθεση θα βρεθεί όμως και ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου και διευθυντής των ξενοδοχείων Atrium Γιώργος Ματσίγκος ο οποίος μάλιστα θα τιμηθεί από Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Το νησί μας θα έχει παρουσία στη διοργάνωση με δικό του περίπτερο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ και με τη στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα θα δώσει το παρών και ο πρόεδρός του-δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στην έκθεση θα παρουσιαστεί το νέο φυλλάδιο για τον προσκυνηματικό τουρισμό και μάλιστα στη Ρωσική γλώσσα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Όσον αφορά τον κ. Λιάσκο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, προκειμένου να παρευρεθεί συγκεκριμένα σε δύο εκθέσεις Τουρισμού που πραγματοποιούνται στη Μόσχα, στην INTOUR MARKET (16/3 – 21/3) και στη ΜΙΤΤ (21/3 - 23/3) . Η δεύτερη διοργάνωση είναι και η πιο σημαντική καθώς θα συγκεντρώσει πολλούς τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και τη Ρόδο.

Ο κ. Λιάσκος θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας και τους μεγάλους tour operators με αντικείμενο την προώθηση της Ελλάδας στη Ρωσική αγορά.
Συγκεκριμένα:

• Την Κυριακή 17/3 θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας (Υφυπουργό) κ. Ευγένι Πισαρέβσκι.

• Τη Δευτέρα 18/3 θα ξεναγηθεί στην Έκθεση Τουρισμού, ενώ θα υποδεχθεί στο ελληνικό περίπτερο τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο πλαίσιο της επίσκεψής του Ρώσου Πρωθυπουργού στην έκθεση.

Συναντήσεις εξάλλου θα έχει και με τον Πρέσβη και τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα.
Ταυτόχρονα, ο κ. Λιάσκος θα επισκεφθεί το VISA CENTER, ενώ θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων στα Ρωσικά ΜΜΕ.

Τέλος, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδας, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Αρχιμανδρίτη Σπ. Κατραμάδο και με βάση το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, θα έχουν κοινές επαφές, θα παραχωρήσουν κοινές συνεντεύξεις και θα παρευρεθούν από κοινού σε ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, με στόχο την προώθηση του προσκυνηματικού (θρησκευτικού) τουρισμού στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυναμική της ρωσικής αγοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό και στοχεύει στη μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα , το 2013.

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία είχε διαμορφωθεί ως εξής:

- έτος 2000: 914 άτομα
- έτος 2001: 1013 άτομα
- έτος 2002: 2413 άτομα
- έτος 2003: 3023 άτομα
- έτος 2004: 4744 άτομα

- έτος 2005: 9834 άτομα
- έτος 2006: 17966 άτομα
-έτος 2007: 18731 άτομα
-έτος 2008: 41127 άτομα
-έτος 2009: 41636 άτομα
-έτος 2010: 73554 άτομα
-έτος 2011:121023 άτομα
- έτος 2012: 166230 άτομα.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ
Την έναρξη των πτήσεων από Κίεβο προς Αθήνα ανακοίνωσε η εταιρεία Ukraine International Airlines (UIA), μετά την πρόσφατη συνεργασία της με την εταιρία Goldstar Aviation, η οποία θα την αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα.

Οι απ‘ευθείας πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου και θα εκτελούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 και διαρρύθμιση δύο κατηγοριών θέσεων (Οικονομικής και Business Class). Από 18 Ιουνίου θα προστεθεί μία ακόμη πτήση την εβδομάδα, κάθε Τρίτη.

Οι νέες πτήσεις αποτελούν τη φυσική συνέχεια των στόχων της εταιρείας για διασύνδεση στρατηγικών πόλεων με τη βάση της στο Κίεβο και την ενίσχυση των εμπορικών και τουριστικών ταξιδιών από και προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Για το ελληνικό επιβατικό κοινό, οι νέες αυτές πτήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα για άνετη και οικονομική πρόσβαση στη χώρα, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο λόγω των δεσμών με την Ελλάδα και της ελληνικής κοινότητας που είναι ακόμη ενεργή εκεί, όσο και λόγω της αύξησης των επιχειρηματικών ευκαιριών που ανοίγονται στη χώρα.

Επιπρόσθετα, το Κίεβο, μια μοντέρνα και όμορφη πόλη, που πρόσφατα φιλοξένησε και το Euro 2012, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πλευράς τουριστικής υποδομής, διαθέτοντας ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, κέντρα διασκέδασης, διαδρομών και εκδρομών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εξίσου σημαντική θα είναι και η συμβολή της Ukraine International Airlines στη μεταφορά τουριστών από την Ουκρανία προς την Ελλάδα με έκδηλο το ενδιαφέρον τους για την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η UIA, που γιόρτασε τα 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της το 2012, συνδέει την Ουκρανία με 40 πρωτεύουσες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προσφέροντας περισσότερες από 700 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις εβδομαδιαίως.

Η εταιρεία σήμερα προσφέρει πτήσεις κοινού κωδικού σε συνεργασία με 11 κορυφαίους αερομεταφορείς και έχει συνάψει περισσότερες από 150 συμφωνίες με άλλες εταιρείες ανά τον κόσμο. Στα 20 χρόνια λειτουργίας της έχει μεταφέρει περισσότερους από 16 εκατ. επιβάτες.


Γράφει : Βαρβάρα Μπογδάνου

πηγή: Η Ροδιακή

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /