header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 05
30.06.2013

Τι είπε ο Ριμπολόβλεφ στο Σαμαρά - Οι πρώτες διακοπές στο Σκορπιό


Το ραντεβού του Ρώσου μεγιστάνα και νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι επενδύσεις, ο Έλληνας κολλητός και οι ολιγοήμερες διακοπές του στο μέχρι πρότινος νησί της Αθηνάς Ωνάση...
Σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής" άνθρωποι που γνωρίζουν τι ειπωθηκε στο ραντεβού στο Μαξίμου μεταξύ Σαμαρά και Ρεμπολόβλεφ, αναφέρουν πως το "μενού" περιελάμβανε... Σκορπιό. Και συγκεκριμένα τη μεταβίβαση του θρυλικού νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση στην οικογένεια του Ρώσου επιχειρηματία και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία του Ρώσου ολιγάρχη με την Αθηνά Ωνάση έκλεισε και με... σφραγίδα Σαμαρά, καθώς ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση τυχόν νομικών εκκρεμοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για εμπλοκή στη συμφωνία, καθώς στη διαθήκη του ο Ωνάσης απαγόρευε την πώληση του νησιού και προέβλεπε την παραχώρησή του στο ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση που οι κληρονόμοι δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα συντήρησης.

Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διαβίβασε τον φάκελο του Σκορπιού στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να διερευνήσει "κατά πόσον υφίσταται ζήτημα προστασίας δημοσίου συμφέροντος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισής του".

Ανθρωποι που γνωρίζουν τι έγινε στη συνάντηση αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον νέο ιδιοκτήτη του Σκορπιού ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή στη μεταβίβαση, που κόστισε πάνω από 110 εκατ. ευρώ. Αλλωστε, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ απέκτησε το νησί με μακροχρόνια μίσθωση, οπότε δεν τίθεται θέμα νομικού κωλύματος που θα ακύρωνε τη μεταβίβαση. Ωστόσο, πέραν του Σκορπιού, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες για συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Σαμαρά και Ριμπολόβλεφ σχετικά με πιθανή εμπλοκή του Ρώσου μεγιστάνα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

 

Λέγεται ότι ο πανίσχυρος επιχειρηματίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη λίστα με τα υπό αποκρατικοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Οχι μόνο εταιρείες που βγαίνουν προς πώληση, αλλά και μεγάλα ακίνητα που μπορεί να αξιοποιηθούν τουριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριμπολόβλεφ είπε στον κ. Σαμαρά ότι "βλέπει ζεστά τη δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα κι ότι βρίσκει ενδιαφέρον το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας". Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα μελετήσει τη λίστα με τους συνεργάτες του, ώστε να δει σε ποια deals θα μπορούσε να συμμετάσχει.

Φήμες αναφέρουν ότι ο "βασιλιάς" των λιπασμάτων, που έχτισε την τεράστια περιουσία του μέσω της κρατικής βιομηχανίας Uralkali, σκέφτεται να εμπλακεί στο real estate, γι' αυτό και βολιδοσκοπεί ακίνητα σε διάφορες περιοχές. Η πώληση μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα σε προνομιούχες τουριστικές περιοχές για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και πολυτελών κατοικιών για τη φιλοξενία πλούσιων Ρώσων, κι όχι μόνο, θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον Ριμπολόβλεφ.

 

O κολλητός τον... "ψήνει" να επενδύσει στην Ελλάδα

 

Κάποιες πληροφορίες συνδέουν τον Ρώσο μεγιστάνα και το ενδιαφέρον του για ακίνητα με έναν από τους πλουσιότερους Ελληνες που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, τον Φιλάρετο Καλτσίδη. Οι Ρώσοι, που προσφωνούν τον 50χρονο Ελληνοπόντιο ως Φιλάρετ Γκάλτσεφ, τον θεωρούν "βασιλιά του τσιμέντου" Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην 22η θέση με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας.

 

Ο όμιλός του, Eurocement Group, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη χώρα, ενώ άλλες δραστηριότητες είναι το εμπόριο άνθρακα, τα λιπάσματα, η ναυτιλία και το real estate. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μία ολόκληρη αυτοκρατορία.

Ο Καλτίδης λατρεύει την Ελλάδα, την επισκέπτεται συχνά κάνοντας κρουαζιέρες με το πολυτελές σκάφος του «Sapphire» μήκους 75 ποδιών, ενώ διαθέτει μία πανέμορφη βίλα που είναι χτισμένη σε έκταση 40 στρεμμάτων στο χωριό Βασιλίτσι, κοντά στην Κορώνη. Οι δύο επιχειρηματίες γνωρίζονται λόγω και της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στον χώρο των λιπασμάτων και λέγεται ότι ο Ελληνοπόντιος "ψήνει" τον Ριμπολόβλεφ να επενδύσει στην Ελλάδα.

 

Αλλωστε, τα... ρούβλια περισσεύουν για τον Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος αναζητά πάντα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα τελευταία χρόνια ο Ριμπολόβλεφ το έχει... ρίξει στη φιλανθρωπία, την αγορά έργων τέχνης και φυσικά "χτίζει" τη... μελλοντική πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, τη Μονακό.

Μέσα σε έναν μήνα ο ζάπλουτος επιχειρηματίας έδωσε 130 εκατ. ευρώ, όσα περίπου και για τον Σκορπιό, για να αγοράσει τέσσερις ποδοσφαιριστές. Τους Φαλκάο, Καρβάλιο, Μουτίνιο και Ροντρίγκεζ, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί, αφού θέλει να δημιουργήσει στο Πριγκιπάτο μία "dream team". 

 

Οι πρώτες διακοπές στο Σκορπιό

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, o 47χρονος Ρώσος επιχειρηματίας συνδύασε στο ταξίδι του στην Ελλάδα τις μπίζνες με τις ολιγοήμερες διακοπές στο νέο του νησί. Ο Ριμπολόβλεφ, χωρίς την παρουσία της κόρης του Κάτιας, απολαμβάνει την τελευταία εβδομάδα μαζί με στενούς του συνεργάτες αλλά και μερικούς φίλους από τη Ρωσία, τοη ήλιο και τη θάλασσα της Λευκάδας. Η πολυτελής θαλαμηγός που φέρει τοόνομα της δεύτερης κόρης του Άννα βρίσκεται αραγμένη στο λιμάνι του θρυλικού νησιού και πραγματοποιεί μίνι κρουαζιέρα στη γύρω περιοχή.

Το προηγούμενο βράδυ από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο Ριμπολόβλεφ, χαλαρός και ευδιάθετος συνέφαγε με τοπικούς φορείς - και συγκεκριμένα τους δημάρχους Λευκάδας και Μεγανησίου, Κώστα Αραβανή και Στάθη Ζαβιτσάνο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Ελλομένου όπου ανήκει το Νυδρί, Γιάννη Καρτάνο και τις οικογένειες τους.

 

Η παρέα των περίπου 12 ατόμων απόλαυσε λευκαδίτικα εδέσματα με βάση το κρέας στο κατάφυτο μπαλκόνι παραδοσιακής ταβέρνας  στο χωριό Χαραδιάτικα.

Ακριβής στο ραντεβου του ο Ρώσος επιχειρηματίας κατέφτασε μαζί με τους συνεργάτες του με ένα μπλε τουριστικό βαν και έδειχνε ιδιαίτερα άνετος με το περιβάλλον. Χωρίς ιδιαίτερη ασφάλει ααπόλαυσε τη δροσερή βραδιά με την παρέα του σηκώνοντας συχνά το ποτήρι του και πίνοντας "εις υγείαν".

 

 

Μετά την Κύπρο το Μονακό

 

Το Μονακό αποτελεί για τον Ριμπολόβλεφ νέο επενδυτικό καταφύγιο αλλά και φορολογικό παράδεισο μετά όσα συνέβησαν στην Κύπρο. Ο Ρώσος είχε τοποθετήσει πολλά χρήματα σε κυπριακές τράπεζες, ενώ είχε αποκτήσει το 10% της Τράπεζας Κύπρου.

 

Εκτός από το πρόσφατο "πετράδι" στο στέμμα του, τον Σκορπιό, τον οποίο δώρισε στην κόρη του Εκατερίνα, διαθέτει μία μοναδική βίλα στο Μονακό αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ, δύο σαλέ στην Ελβετία αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, πολυτελές σπίτι στο Παρίσι, ένα εντυπωσιακό οίκημα στη Φλόριντα αξίας 95 εκατ. ευρώ, ένα αεροπλάνο και ένα εντυπωσιακό κότερο αξίας 75 εκατ. ευρώ, το οποίο έδεσε πριν από μερικές ημέρες στον Σκορπιό.

Είναι λάτρης της τέχνης και διαθέτει πληθώρα αυθεντικών πινάκων του 19ου και 20ού αιώνα, του Πικάσο, του Μοντιλιάνι, του Βαν Γκογκ. 

 

Ετοιμάζουν πάρτι για να γιορτάσουν την απόκτηση του Σκορπιού

 

Ενα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους διάσημες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ ετοιμάζει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, προκειμένου να γιορτάσει την απόκτηση του θρυλικού Σκορπιού. Η Ελλάδα αναμένεται να γίνει είδηση σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης όταν στο νησί του Ωνάση θα καταφθάσουν επιχειρηματίες, ηθοποιοί, μοντέλα, πολιτικοί και πιθανότατα όπως γράφει το "Έθνος" η Αθηνά Ωνάση, η οποία είναι φίλη με την Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα.

 

Τις τελευταίες ημέρες πάνω στο νησί επικρατεί πυρετός εργασιών, τόσο στο λιμάνι όσο και στα οικήματα, κυρίως στο σπίτι που έμενε η Χριστίνα Ωνάση.

 

Ριζική μεταμόρφωση

 

Σκοπός είναι να υπάρξει ριζική μεταμόρφωση του νησιού τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να ξεκινήσουν οι

καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας. Τις προηγούμενες ημέρες το πολυτελές κότερο του Ρώσου μεγιστάνα είχε δέσει στον Σκορπιό κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που περιελάμβαναν μέχρι και πτήσεις με ελικόπτερο. Μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των παπαράτσι, το λιμάνι του νησιού, οι δρόμοι και τα σπίτια που υπάρχουν ανακατασκευάζονται πλήρως και μπαίνει η σφραγίδα της κόρης του Ριμπολόβλεφ. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι η περιοχή της Λευκάδας θα "λάμψει" από την ακτινοβολία, τόσο της πλούσιας οικογένειας όσο και των υψηλών προσκεκλημένων της.

πηγή: NewsIt,gr


 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Και ο Πόντιος Πιλάτος το ίδιο έκανε.Η μήπως δεν γνωρίζει η Ρωσία ποιος είναι ο μόνιμος ταραξίας του διεθνούς δικαίου.Μοιάζει με την αλεπού που ήθελε να πάει σε δυό... / ΙορδάνηςΑκόμα παγωμένα τα ρωσικά μπαλκόνια / Αδελφέ μου Βλαδίμηρε, σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και πάντοτε γεμάτα από την αγάπη του ρωσικού λαού και όλων των λογικών ανθρώπων της γης. Δεν... / 'ενας φτωχός ΈλληναςH ώρα της κάλπης στη Ρωσία / κιριε σινχαριτιρια πολα χρονια πριν στ πειρεα στ πασαλιμανι κλειστο τωρα αρμενικο κ δν χορτενα κιριε ειστε καταπλικτικι σινχαριτιρια εχετε τν αφθεντι σινταγη ... / kouklinoug@gmail.comΟυρές ψηφοφόρων έξω από το προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη / ΣΟΦΙΑ 6 СОФИЯ  ΠΙΣΤΗ 3 ВЕРА  ΕΛΠΙΔΑ 2 НАДЕЖДА  ΑΓΑΠΗ 0 ЛЮБОВЬ 1 8   δ Κ Π / δ Κ ΠH Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες Μέι / Το χωριο Απουστα δεν υπαρχει. Ερημωθηκε το 1949 οταν ο Σταλιν τους "εστειλε" ολους στα βαθη του Καζακσταν / Κ.ΣυρανιδηςΑπόψε στη Μόσχα ο Γιώργος Νταλάρας / Τέλειο!!! Και οι Αμερικανοί φτιάχνουν τους δικούς τους εξωσκελετούς. / ΓιάνναΣτις αρχές του 2020 η υλοποίηση της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τους S-400 / To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΑκόμα χιονισμένοι οι δρόμοι γύρω από το Κρεμλίνο / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΥπόθεση Σκριπάλ: Εντατικές έρευνες και ρωσοβρετανική κόντρα / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτης«Politico»: Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να κλείσουν την έρευνα για Ρωσία / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςΣαν σήμερα γεννήθηκε ο Γιούρι Γκαγκάριν (1934) /