header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
31.10.2013 06:00

Ο Πατριάρχης Μόσχας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο που είπε ''όχι'' στο ΔΝΤ Αιμίλιος Πολυγένης


Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ισημερινού κ. Ραφαέλ Κορρέα.

 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας καλωσόρισε θερμά τον κ. Κορρέα στην Πατριαρχική κατοικία, αναφερόμενος στις προηγούμενες συναντήσεις που είχαν στον Ισημερινό το 2008 και στην Μόσχα το 2009.

«Οι ιδέες και η πολιτική Σας που αφορούν την προώθηση της οικονομίας με κοινωνικό προσανατολισμό έχουν μεγάλη εγγύτητα με τις δικές μας'', τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος προς τον κ. Κορρέα.

Επίσης πρόσθεσε: "Είναι αδύνατη η ανάπτυξη της οικονομίας μόνο για την  ίδια την οικονομία ώστε πρόσβαση στα αγαθά της να έχουν μόνο οι ελάχιστοι.  Είναι απαράδεκτη από χριστιανικής απόψεως αυτή η στάση απέναντι στην οικονομική ανάπτυξη, διότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στους καρπούς της. Ο σκοπός της Πολιτείας είναι η διόρθωση οικονομικών ανισορροπιών και η εγκαθίδρυση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πιστεύω το γεγονός ότι ο λαός του Ισημερινού υποστηρίζει την αυτού του είδους πολιτική αποτελεί μεταξύ άλλων και την εκδήλωση των χαρακτηριστικών αυτού χριστιανικού πολιτισμού και ήθους."

Ο Πατριάρχης ακόμη ανέφερε ότι η βάση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσεως έγκειται στην κρίση του ανθρώπινου προσώπου, όταν ο πόθος του είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος με κάθε τρόπο και τους ωθεί να δημιουργήσουν ένα μη βιώσιμο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος εξήρε τη γενναία και σταθερή θέση του κ. Κορρέα στο θέμα αποτροπής της νομιμοποίησης των αμβλώσεων στον Ισημερινό καθώς και την αρνητική στάση απέναντι στην εξίσωση των γάμων των ομοφυλοφίλων.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σέβεται την ελευθερία του προσώπου, αλλά επιμένει στον χαρακτηρισμό του γάμου αποκλειστικά ως ενώσεως μεταξύ ανδρός και γυναικός. Αυτός είναι ο λόγος γιατί η Εκκλησία μας σήμερα ενεπλάκη ενεργώς στην προστασία των παραδοσιακών ηθικών αξιών κατά του επιθετικού φιλελευθερισμού», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε επίσης και στο ναό που εξυπηρετεί το ρωσόφωνο ποίμνιο, τονίζοντας ότι «Στην πρωτευούσα σας, υπάρχει Ρωσική ενορία, που ρος το παρόν ενοικιάζει ένα χώρο. Υπάρχουν ελπίδες πως θα χτισθεί ένας Ναός όπως χτίσαμε ένα στην Αβάνα, προκειμένου αυτός ο Ναός να γίνει μνημείο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ισημερινού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ισημερινού κ. Ραφαέλ Κορρέα συμφώνησε πλήρως με τα λεγόμενα του Πατριάρχη, σχετικά με την ανάλυση που έκανε για τα αίτια της σημερινής χρηματοπιστωτικής κρίσεως.

«Όσον αφορά την οικονομία, πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή την επιστήμη και την παραγωγή. Για να τα συντονίζουμε πρέπει να διαθέτουμε οικονομικούς πόρους. Ενώ σήμερα το χρήμα έχει καταλήξει αυτοσκοπός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κορρέα.

Σχολιάζοντας τη θέση του στο θέμα των αμβλώσεων και την καταχώρηση των ομοφυλοφιλικών ενώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ισημερινού ανέφερε: «Δέχθηκα κατηγορίες επιβολής των θρησκευτικών απόψεων. Αλλά είμαι βέβαιος ότι εκφράζω τη θέση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μου…Το νέο Σύνταγμα του Ισημερινού προστατεύει την ανθρώπινη ζωή από τη σύλληψη ενώ ως γάμο, ενώ χαρακτηρίζει την ένωση μεταξύ ανδρός και γυναικός. Επιμένω ότι δεν πρόκειται για θρησκευτική 'αποψη, αλλά είναι η ανθρώπινη ανάγκη, η κοινωνική πραγματικότητα. Άλλωστε ο γάμος έχει σκοπό τη δημιουργία της οικογένειας, διότι η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ισημερινού σχολιάζοντας το θέμα της Ρωσικής ενορίας, τόνισε ότι "είναι πολύ καλό ότι δημιουργήθηκε ενορία στο Κίτο», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι λαϊκό κράτος, πράγμα το οποίο δεν σημαίνει καθόλου την απόρριψη, αλλά αντίθετα την αποδοχή της θρησκείας και της ελευθερίας του θρησκεύειν.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ισημερινού ζήτησε τις ευχές του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου για τη χώρα και τον λαό της.

πηγή:Romfea.gr

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια ΓκουρεσιδζεΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Απουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Πώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Τι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος Βαμβακούσης«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΡωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης Αυγερινόςpolu kako / tasosΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης ΑυγερινόςОТЛИЧНО / МАКРИΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ... / THGRΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / Και ο Πόντιος Πιλάτος το ίδιο έκανε.Η μήπως δεν γνωρίζει η Ρωσία ποιος είναι ο μόνιμος ταραξίας του διεθνούς δικαίου.Μοιάζει με την αλεπού που ήθελε να πάει σε δυό... / ΙορδάνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /