header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
09.01.2014 10:35

Κύριλλος: Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σκλαβώνουν την βούληση


 O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσικών Κύριλλος αποκάλεσε την υπερβολική αφοσίωση στα δίκτυα της κοινωνικής δικτύωσης φυγή στο "βασίλειο των στραβών καθρεφτών ".
"Είναι η σκλαβιά της συνείδησης και της βούλησης. Οι άνθρωποι μέρες ολόκληρες κάθονται στην οθόνη του υπολογιστή ή στο tablet και βυθίζονται στην πραγματικότητα αυτή. Αναπτύσσονται εικονικές ερωτικές σχέσεις, εικονικές τραγωδίες, εικονικές συγκρούσεις. Βυθιζόμαστε στο βασίλειο των στραβών καθρεφτών ", χαρακτήρισε μεταφορικά την κατάσταση ο Πατριάρχης στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεπαρουσιαστή Ντμίτρι Κισελέφ την οποία προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός "Ρωσία".

 

Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας θεωρεί ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για "πνευματική κρίση των ανθρώπων ".

"Σ’ αυτούς του στραβούς καθρέφτες αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα, αντικατοπτριζόμαστε εμείς οι ίδιοι, για το λόγο αυτό με μία έννοια το Διαδίκτυο είναι η εικόνα, η αντανάκλαση του εσωτερικού πνευματικού κόσμου της ανθρωπότητας. Και είναι το αντικείμενο για σκέψη, πρώτα από όλα, ίσως για την Εκκλησία η οποία φέρει ευθύνη για την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων ", παραδέχτηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας θεωρεί ότι οι άνθρωποι πάσχουν από μοναξιά μόνο εφόσον δεν βλέπουν εκείνους που μπορούν να φροντίσουν.

"Η μοναξιά εμφανίζεται τότε όταν ο άνθρωπος δεν έχει τι να αγαπήσει. Εάν εμφανίζεται η αγάπη, εξαφανίζεται η μοναξιά. Δηλαδή τι σημαίνει η έλλειψη αγάπης; Είναι έλλειψη άλλου ανθρώπου στον οποίο θα μπορούσες να παραδώσεις το εσωτερικό σου αίσθημα, τη φροντίδα σου, την προσοχή σου, ίσως και την αγάπη σου. Τα πάντα πηγάζουν από τον ατομικισμό μας, από τον εγωισμό ", είπε ο Πατριάρχης.

"Η έξοδος από την κατάσταση αυτή είναι πολύ απλή, πρέπει να κοιτάμε πιο προσεκτικά πολλούς ανθρώπους γύρω μας που χρειάζονται τη φροντίδα μας, την προσοχή μας ", θεωρεί ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο ίδιος τα Χριστούγεννα και το Πάσχα πηγαίνει σε ηλικιωμένους, μονάχους, άστεγους και ανάπηρους. "Από εκεί βγαίνω άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι ότι η ψυχή μου ξαλαφρώνει. Είναι σχεδόν το ίδιο συναίσθημα που έρχεται στη ψυχή μετά τη λειτουργία ", είπε ο Πατριάρχης.

 

 

Πηγή: briefingnews.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /