header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
02.04.2015

Mήπως έχει ο Πούτιν και ποδάγρα εκτός των άλλων; Θανάσης Αυγερινός


Συμπληρώθηκαν φέτος 15 χρόνια από την έναρξη της «εποχής Πούτιν», που ξεκίνησε επισήμως την Πρωτοχρονιά του 2000, όταν ο παραπαίων Μπαρίς Γέλτσιν πείστηκε ή αναγκάστηκε να προτείνει τον 48χρονο,ήδη πρωθυπουργό του από το προηγούμενο καλοκαίρι, ως «διάδοχό» του στο Κρεμλίνο.


Κάθε στιγμή, που περνά, επιβεβαιώνεται ότι ο ρόλος του Ρώσου ηγέτη αναδείχθηκε το διάστημα αυτό ως καθοριστικός όχι μόνο για την πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη στην πατρίδα του, αλλά και για την παγκόσμια ισορροπία. Φανταστείτε για λίγο τι θα ζούσαμε σήμερα, αν στη θέση της Ρωσίας, που διεκδικεί συστηματικά και κατοχυρώνει μιαν αξιοπρεπή θέση στην παγκόσμια σκηνή, υπήρχε μια δουλική στη Δύση (ειδικότερα στην Ουάσιγκτον) και διαλυμένη κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του 1990 χώρα, η οποία θα ζητιάνευε δάνεια του ΔΝΤ για να ταϊσει τη γραφειοκρατία της και θα μοίραζε τον πλούτο της στη λεηλασία των πολυεθνικών συμμοριών.Το πιθανότερο είναι ότι αν δεν είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί πυρηνικά όπλα από κάποιους πατριώτες Ρώσους στρατιωτικούς ή λ.χ. τη Βόρειο Κορέα, θα βρίσκονταν σε εξέλιξη αντάρτικα κινήματα στα Ουράλια και την περιπόθητη,κατά την Μαντλίν Ολμπράιτ, Σιβηρία. Οι στρατιωτικές υποδομές και δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα «έγλειφαν» τα κινεζικά σύνορα, διαφεντεύοντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τους αγωγούς τους στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, όπου σχεδόν οι πάντες θα πολεμούσαν με τους γειτονικούς τους λαούς και οι Αμερικανοί θα «έπαιζαν» τους ειρηνοποιούς-χωροφύλακες.
Στο Κρεμλίνο, εάν και εφόσον η Ρωσία είχε παραμείνει ενιαία, πράγμα απίθανο, θα ήταν εγκατεστημένο κάποιο από τα φιλοδυτικά «τέκνα» του Γέλτσιν ή των μαφιόζων ολιγαρχών του, με πιθανότερο όλων τον Χανταρκόφσκι, που είχε υποσχεθεί στους Αμερικανούς αποπυρηνικοποίηση της χώρας. Ο ξεδοντιασμένος ρωσικός στρατός θα έκανε απλώς παρελάσεις εντός του οδικού δακτυλίου της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι ΗΠΑ θα είχαν προφανώς λιώσει τον Άσαντ και το Ιράν, θα είχαν εγκαταστήσει βάσεις τους στη Δαμασκό και την Τεχεράνη και θα ασχολούνταν πλέον με την Κίνα, γιατί όπως γνωρίζουμε η ΕΕ δεν αποτελεί για την Ουάσιγκτον, παρά ένα μάτσοmother fuckers, που απλώς καθυστερούν την παγκόσμια κυριαρχία της. Το βασικότερο είναι ότι θα είχε επιτέλους επέλθει η «δημοκρατία» και η «ελευθερία» στη Ρωσία και ολόκληρη την πρώην ΕΣΣΔ, έστω και αν είχε απαιτηθεί να επιβληθεί με την εγγυητική παρουσία του αμερικανικού στρατού. Οι Pussy Riot θα χόρευαν ελεύθερα στους ορθόδοξους καθεδρικούς ναούς και ο ρωσικός Τύπος, Πανεπιστήμια και διανόηση θα συζητούσαν εν χορώ αν και πότε θα πρέπει να υιοθετηθεί το λατινικό αλφάβητο, αντί του κυριλλικού, όπως ήδη θα έχει γίνει στην πάντα «προοδευτική» Ουκρανία. Ή ενδεχομένως εάν συνάδει με το ρωσικό κλίμα και το φολκλόρ των αυτόχθονων πληθυσμών της Ασίας η εντατική μαζική βάφτισή τους από καθολικούς, προτεστάντες και βαπτιστές ιεραποστόλους, άντε και ουνίτες για τους πιο ανένδοτους και «σκληροπυρηνικούς», που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το ορθόδοξο τυπικό.

Ατεκμηρίωτες υποθέσεις, προϊόν καλπάζουσας φαντασίας, ίσως και μη δημοσιογραφική πρόβλεψη όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς. Αλλά γιατί, άραγε, αποδεχόμαστε ως «δημοσιογραφία» όλο αυτό το τσίρκο παραπληροφόρησης, που θέλει τον Πούτιν πότε ημιθανή, πάσχοντα από καρκίνο, πότε βαριά τραυματισμένο, πότε ψυχοπαθή, υποφέροντα από φρικτούς πόνους στην πλάτη, πότε διώκοντα τους ομοφυλόφιλους ήοργιάζοντα με τον Μπερλουσκόνι ερωτύλο και πότε παιδεραστή με προτίμηση στα αγοράκια; Ακόμη και το τελευταίο έχει υποστηριχθεί «σοβαρά» από τον πρώην πρακτορίσκο της KGB Λιτβινιένκο, κατοπινό συνεργάτη της βρετανικής ΜΙ6, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο με επίσης «ηχηρό» τρόπο, όπως προ ετών η δημοσιογράφος Πολιτκόφσκαγια και πρόσφατα ο Μπαρίς Νεμτσόφ. Κατά διαβολική σύμπτωση και οι τρεις εκτελέστηκαν στο ναδίρ της επιρροής τους, όταν πλέον είχαν στιφτεί επικοινωνιακά ως λεμονόκουπα και είχαν πάψει να είναι χρήσιμοι ως «αγωνιστές της ελευθερίας».
Κανείς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι ο Β.Πούτιν είναι πολιτικά ή ηθικά άμεμπτος ή ότι οι macho επικοινωνιακοί χειρισμοί του επιτελείου του και μια σειρά από επιλογές του δεν δίνουν δικαίως λαβή σε επικρίσεις για πολιτικές του. Όμως η μεροληπτική και κραυγάζουσα εχθρική πλέον αντιμετώπισή του από τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ υπερβαίνει κάθε όριο κι έχει ολοφάνερα γίνει κομμάτι ενός συστηματικού επικοινωνιακού πολέμου κατά της Μόσχας, τη στιγμή, που η δημοτικότητα του Πούτιν στην ίδια τη Ρωσία χτυπά συνεχώς ρεκόρ συσπείρωσης και αποδοχής. Και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι ποσώς ενδιαφέρονται οι κραυγάζοντες για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Στην πραγματικότητα σύμπασα η δυτική πολιτική και μαζί της η συντριπτική πλειονότητα των διεθνών ΜΜΕ έχουν υποταχθεί στον έναν και μοναδικό σκοπό του γεωπολιτικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και στην πάση θυσία ανάσχεση της απειλητικής για τη Δύση ανάπτυξής της, με επιδιωκόμενη κατάληξη την επιτάχυνση της «αλλαγής – του τόσο ενοχλητικού για τα αμερικανικά συμφέροντα – καθεστώτος Πούτιν».
Στον ιερό αυτό σκοπό στρατεύονται, θέλοντας και μη, όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, που αναπαράγουν χωρίς στοιχειώδη διασταύρωση τις τερατώδεις αφηγήσεις για την προσωπικότητα και τη ζωή του Β.Πούτιν, τη στιγμή, που απλή παρακολούθηση των δεδομένων θα οδηγούσε σε ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα. Από τον Αύγουστο του 2000, όταν βυθίστηκε αύτανδρο το υποβρύχιο Κουρσκ, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της χώρας, ο Πούτιν «συντρίβεται» πολιτικά, κατά τα «έγκυρα» διεθνή ΜΜΕ, που δεν αισθάνονται την παραμικρή ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για τα διαρκώς παραπλανητικά συμπεράσματά τους. Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια «ανατρέπουν» το Ρώσο ηγέτη μετά από κάθε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τσετσενία ή τη Μόσχα, σε βαθμό να αναρωτιέσαι αν υπήρξε στην πραγματικότητα έστω και για κάποιο φεγγάρι ανεξάρτητο από ξένη επιρροή τσετσενικό αντάρτικο κίνημα. Και τώρα, που τέλειωσαν οι Τσετσένοι ισλαμιστές-αυτονομιστές, οι αγωνιστές ολιγάρχες τύπου Χανταρκόφσκι ή οι Pussy Riot, αλλά συνεχίζονται στο ξεκάρφωτο οι πολιτικές δολοφονίες, να που ανατέλλει λαμπρό και συστηματικό το άστρο της φθαρμένης υγείας του Β.Πούτιν. Παράλληλα βέβαια με τη φημολογούμενα έντονη ερωτική-τεκνοποιητική του ζωή, που θέλει την Αλίνα Καμπάεβα να γεννά ακόμη και το τρίτο του παιδί... Ό,τι πιάσουμε, δηλαδή και σε όποιο κοινό «τσιμπήσει»... Διαβάζουμε, λοιπόν και ακούμε τα τελευταία 24ωρα για τη μακρόχρονη απουσία, πέντε, επτά και ένδεκα ημερών του Πούτιν από το Κρεμλίνο και τα προεδρικά του καθήκοντα, τη στιγμή, που από μια απλή και μόνο ματιά στα ρωσικά δορυφορικά δίκτυα ή την επίσημη ιστοσελίδα kremlin.ru δεν προκύπτει ούτε τριήμερη καλά καλά απουσία, καθώς διαρκώς δημοσιεύονται βίντεο και φωτογραφίες των συναντήσεών του. Τo Kρεμλίνο διαψεύδει τις διαδόσεις και δηλώνει ότι δεν θα ξαναασχοληθεί, οι συνομιλητές του 62χρονου Πούτιν κάνουν χιούμορ για τις οδηγητικές του ικανότητες και τη δύναμη της χειραψίας του, όμως οι διαδόσεις ακλόνητες, άλλωστε είναι σαφής ο λόγος ύπαρξής τους. Το βέβαιο πλέον είναι ότι μια μέρα, είτε αυτή, είτε κάποια από τις επόμενες δεκαετίες ο Ρώσος ηγέτης ως θνητός και αυτός θα αποδημήσει εις Κύριον, αλλά ελπίζουμε τότε να απαντηθεί το αδυσώπητο ερώτημα: είχε τελικά ποδάγρα ή όχι;

 

Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Επίκαιρα 
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΝέος πόλεμος κυρώσεων ΗΠΑ- Ρωσίας / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΟ καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΜε σκορ 98-2 υπερψηφίστηκαν στη Γερουσία οι νέες κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςH Gazprom ιδρύει δύο κινηματογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / ΟλγαΗ πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν / Συγχαρητήρια για το άρθρο κύριε Αυγερινέ,μια μικρή παρατήρηση μόνο,ο όρος ρωσόφωνοι είναι και αυτός έννοιολογηση της προπαγάνδας του ευρωατλαντικού άξονα,οι... / Γιώργος ΠαγανόπουλοςΕθνική Γυναικών: Μάλτση και Καλτσίδου για τη νίκη επί της Ρωσίας και κυρίως για το αύριο / Ενώ οι νεοφιλελέδες του Μιζοτάκη, της SIEMENS, του Χριστοφοράκου και του Σόϊμπλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με τον Σόρος και το διεθνές παρασιτικό, τραπεζικό κεφάλαιο και την ΝΤΠ;;;... / ΟΥΣΤ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΟΥΛΑ!!!Ρεσιταλ εθνικισμού από Γιούσενκο : «Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν ουκρανικά» / Λάμπρος ΖαχαρήςΗ μη κομμουνιστική αριστερά σήμερα, η καλούμενη νέα αριστερά, είναι κατασκεύασμα των Bush-Clinton-Obama-Merkel-Soros, και σ αυτή την αριστερά έχει ενταχθεί όλη η... / ΕλλαδίτηςΠαλιννοστούντες αποθεώνουν τον Σαββίδη / Νιωθουμε ντροπη.   Καποτε θα πρεπει να βγει καποιος και να πει ποιανου αποφαση ηταν.  Για να αποφασιστει τι πρεπει. ------------------------ / ΔράκωνAγία Πετρούπολη: η “Βενετία του Βορρά” / Σειρα του Τραμπ να διωξει τον Πιατ απο την Ελλαδα και να τον στειλει Γερμανια. Διαφορετικα ας τον αναλαβουν οι Ρωσοι . Βεβαια δεν ξερουμε και το παρασκηνιο οσο... / ἍναξΜόσχα: Κόντρα για την ουκρανική βιβλιοθήκη /