σχετικά άρθρα
|
30.10.2015 17:52
Η Ρωσία σήμερα (30.10.15) στην ελληνική τηλεόραση (+ VIDEO) η συντακτική ομάδαΟι αντιδράσεις γύρω από τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και του Πρώην Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η συνέχεια των βομβαρδισμων στη Δαμασκό, αλλά και ο εγκλωβισμός μιας προσφυγικής οικογένειας στο αεροδρόμιο της Μόσχας, είναι εως αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές αναφορές στα ελληνικά κανάλια.
Πατήστε πάνω στα ονόματα των καναλιών για να δείτε τα αντίστοιχα βίντεο.
ALPHA :Αντιδρά η γαλλική κυβέρνηση στη συνάντηση Πούτιν- Σαρκοζί
ΣΚΑΙ: Εγκλωβισμένη στο Αεροδρόμιο της Μόσχας, οικογένεια προσφύγων
ΕΡΤ: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό με δεκάδες νεκρούς, ενώ σήμερα θα συζητηθεί στη Βιέννη η κρίση στη Συρία. short link:
σχόλια (2)
|
(Παρεμπιπτόντως είμαι σταθερός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 1989 (εποχή εννιαίου ΣΥΝ)
Στην προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, να μην δώσει καν την αφορμή ότι ποδηγετεί την ΕΡΤ- το πρόγραμμα στο σύνολό του- ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενημέρωση, έχει παραμείνει ακριβώς όπως ήταν και παλιά, επί των Σαμαροβενιζέλων, Σημίτηδων, Καραμανλήδων και πάει λέγοντας... Δεν αναφέρομαι μόνο στα ιστορικά ντοκιμαντέρ, όπου δοξάζονται μονίμως οι ΗΠΑ και η Δύση γενικότερα και υποβαθμίζεται ή αποκρύπτεται ο ρόλος της ΕΣΣΔ ή και άλλων χωρών στην Ιστορία… Γιατί να μην προβάλλονται ΚΑΙ σύγχρονα, ρωσικά, ιστορικά ντοκιμαντέρ, που είναι και αποϊδεολογικοποιημένα σήμερα (και όχι απαραίτητα σοβιετικά);; Γιατί όχι σύγχρονες ρωσικές ταινίες, σίριαλ, κινέζικες παραγωγές ή οποιωνδήποτε άλλων χωρών;;
Επίσης στον τομέα της ενημέρωσης- ακόμα και σήμερα, για την καθόλα νόμιμη ανάμιξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία (έπειτα -ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ- από πρόσκλησή της από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας), παρέχεται μόνο η άποψη της Ουάσιγκτον και ως "πηγή" για τα συμβαίνοντα στη Συρία, λαμβάνεται το... καθόλα ύποπτο και γελοίο "Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.", που αποτελείται από... τον εξής έναν (!!!) Σύρο διαφωνούντα-αυτοεξόριστο επί δεκαετίες στο Λονδίνο και τον γραμματέα του "ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ" !!! Ω, τι δυτικό θράσος, τι κυνισμός και τι διπλοπροσωπία, να μιλάς για εκατοντάδες νεκρούς "αμάχους" από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και να κάνεις "τουμπεκί ψιλοκομμένο" για το ΜΕΓΑ Έγκλημα Πολέμου της σφαγής από αμερικανικούς βομβαρδισμούς του Νοσοκομείου των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" στο Αφγανιστάν ή σε γάμους στην Υεμένη ή στους βομβαρδισμούς των πραξικοπηματιών-φασιστών του Κιέβου σε πολυκατοικίες αμάχων στο Ντονμπάς!
Επίσης γιατί η ΕΡΤ μεροληπτεί και μου παρέχει μόνον BBC, DW και TV5;;
Γιατί πρέπει να υφίσταμαι πλύση εγκεφάλου από την βρώμικη δυτική προπαγάνδα για την Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και γενικά για όλον τον κόσμο;;; Γιατί η ΕΡΤ μου στερεί την εναλλακτική ενημέρωση που θα μπορούσα να έχω από τα επίσης αγγλόφωνα "Russia Today" και "CCTV";; Και γιατί όχι ακόμα και το Al Jazeera ή το CNN;; Με ποιά κριτήρια μου παρέχει αυτά και όχι τα άλλα;; Νίκος 31.10.2015 20:33