header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
11.01.2016 17:44

Πως βλέπουν τα ρωσόφωνα ΜΜΕ τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη Λάμπρος Ζαχαρής


Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των ρωσόφωνων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την χθεσινή εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας. Τα τρία μεγαλύτερα ρωσικά πρακτορεία κάνουν λόγο για τον "εκπρόσωπο μας εξέχουσας οικογένειας πολιτικών, που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά", κάνοντας παράλληλα αναλυτική παρουσίαση του βιογραφικού του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

"Ο εκπρόσωπος μιας επιφανούς οικογένειας πολιτικών, Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , της συντηρητικής «Νέας Δημοκρατίας» " γράφει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ Νοβοστι . Παρόμοια λόγια χρησιμοποιούνται και από το ρωσικό " Σπούτνικ".

 

"Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν απροσδόκητα για πολλούς παρατηρητές", τονίζεται στην ανταπόκριση του ΡΙΑ που θυμάται ότι στον πρώτο γύρο, ο αντίπαλος υποψήφιος Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε έρθει πρώτος με διαφορά 11% από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαν φαβορί για την ηγεσία της ΝΔ τον Μειμαράκη και η στοιχηματική απόδοση για τη νίκη του είχε συντελεστή 1,25 έναντι του αντιπάλου του με τον συντελεστή 3,75". 

 

Από τις τελευταίες βραδινές ώρες της Κυριακής, τα δύο μεγαλύτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το ΡΙΑ  και το ΙΤΑΡ- ΤΑΣΣ  και στη συνέχεια τα μικρότερα ρωσικά ΜΜΕ παρουσίασαν το  βιογραφικό του νέου προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας την εργασιακή του εμπειρία.

 

Συμφωνα με το ΡΙΑ Νόβοστι, " αρκετοί βλέπουν ότι η νίκη του Μητσοτάκη θέτει τέλος σε όλα τα σενάρια της συνεργασίας μεταξύ της "Νέας Δημοκρατίας" και του  ΣΥΡΙΖΑ ενω ο νέος πρόεδρος θα ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση".

 

Την ίδια ώρα κάποια ουκρανικά ΜΜΕ επικαλούνται και ενστερνίζονται την άποψη της DW περί πρόκλησης για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. "Αναμένεται ότι ένας απόφοιτος του Χάρβαρντ, οικονομολόγος θα αποτελέσει πρόκληση για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρας", τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνουν ότι είναι ο μόνος οικονομολόγος που πέρασε από τον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης.

 

Παράλληλα η ρωσόφωνη έκδοση του euronews, συγκλίνει με την άποψη που υιοθέτησαν αζέρικα μέσα ενημέρωσης: "Θεωρείται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί μια νέα γενιά και είναι πιθανό να προσπαθήσει να μετατοπίσει τον πολιτικό προσανατολισμό της «Νέας Δημοκρατίας» πιο κοντά στο κέντρο".

 

Τελος, οι ρωσόφωνες εκδόσεις  βουλγάρικων και σκοπιανών ΜΜΕ αναπαράγουν περίπου το ίδιο κείμενο που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "ο 47 χρονος ρεφορμιστής βουλευτής και γόνος μιας από τις πιο ισχυρές ελληνικές οικογένειες αναμένεται να ασκήσει πίεση στον 41χρονο Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της σημαντικής ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις". {...} Οι συντηρητικοί εξέλεξαν νέο ηγέτη με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσει την παλιά δόξα του κόμματος.και ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ένας άξιος αντίπαλος του πρωθυπουργού και του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραμένει δημοφιλής στη χώρα, παρά τα μέτρα λιτότητας". Επιπλέον αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης  στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί σε κάποια κομβικά θέματα με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

 

(Φωτό 1: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του γραφείου και της εκστρατείας του, Μακάριο Λαζαρίδη)

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /