header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
31.05.2016 00:57

Πως είδαν οι ρωσικές εφημερίδες την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα η συντακτική ομάδα


Με ελπίδες και θετικά σχόλια αντιμετώπισαν οι ρωσικές εφημερίδες την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΤΑΣΣ, ΡΙΑ και Σπούτνικ είχαν συνεχή ενημέρωση ενώ οι ρωσικές εφημερίδες συνεχίζουν ακόμα τα θετικά, σε γενικές γραμμές σχόλια επί του θέματος.Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που επισπεύτηκε ο Πούτιν το 2016, γράφει μεταξύ άλλων το Σπούτνικ, τονίζοντας την αντίθεση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

 

«Γέφυρα από την Ελλάδα», διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο της Ρασισκάγια Γκαζέτα . Επιπλέον αναφέρει ότι «η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «κατά τις συνομιλίες εγκρίθηκαν, παρά τις κυρώσεις, συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας».

Την ίδια ώρα , καταγράφει τις δηλώσεις Πούτιν – Τσίπρα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου και αναφέρεται εκτενώς για την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο, τονίζοντας,  ότι «Ρωσία και Ελλάδα έχουν από την αρχαιότητα στενούς πολιτιστικούς δεσμούς», ενώ κάνει αναφορά στην επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος και στις δηλώσεις του, κατά την εκεί παρουσία του.

Σε ίδιο μήκος κύμματος και η Vedomosti  προβάλοντας τις δηλώσεις των δύο αρχηγών κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, με πρωτοδέλιδο τίτλο: «Στην Ελλάδα υποδέχθηκαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο υψηλότερο επίπεδο» . «Άλλες χώρες της ΕΕ βεβαιώθηκαν, ότι δεν θα πάθουν τίποτα αν προσκαλέσουν τον Πρόεδρο της Ρωσίας», τονίζει αιχμηρά στον υπότιτλο. Επιπλέον σημειώνει ότι πρόκειται για την τρίτη και «πιο εντυπωσιακή» μέσα σε 2,5 χρόνια επίσκεψη του Πούτιν σε χώρα της ΕΕ, καθώς το αεροσκάφος του συνόδευαν τρία ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε τιμητικό άγημα, «Κάθε βήμα του Ρώσου ηγέτη στην ελληνική γη μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ».

Παράλληλα τονίζει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ελλάδα, εξέφρασε την προθυμία να συνεργαστεί με την ΕΕ και με κάθε χώρα ξεχωριστά, «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σχέσεις», ενώ επισημαίνει δήλωση ρωσικής διπλωματικής πηγής, ότι η επίσκεψη αποτελεί «πρώτη ένδειξη», ότι η Ρωσία βγαίνει σταδιακά από την διεθνή απομόνωση.

Στο ίδιο δημοσίευμα παίρνει θέση ο εκπρόσωπος του Γέλτσιν(σσ. πρώην Ρώσος Πρόεδρος) Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι. «Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάται η επιρροή της Ελλάδας στο εσωτερικό της ΕΕ, καθώς ο ρόλος της είναι μικρός, δεδομένης της καταστροφικής οικονομικής κατάστασης στη χώρα», τονίζει και συμπληρώνει ότι «μερικές φορές, το γεγονός της επίσκεψης από μόνο του έχει μεγαλύτερη σημασία».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι «η εν λόγω επίσκεψη αποδεικνύει, πως στην ΕΕ αναπτύσσεται μια πτέρυγα – χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης – η οποία έχει κουραστεί από τις κυρώσεις», ενώ θεωρεί, ότι «μεταξύ Πούτιν και Τσίπρα υπάρχει σαφώς προσωπική εμπιστοσύνη και συμπάθεια, που, επίσης, είναι σημαντικό».

 

«Ο Πούτιν μετέδωσε από την Ελλάδα μήνυμα στην ΕΕ», είναι ο πρωτοσελιδος τίτλος της Μασκόφσκι Κομσομολετς. Το δημοσίευμα την ίδια ώρα κάνει λόγο για «διφορούμενες εντυπώσεις» που προκάλεσε στους Ευρωπαίους η επίσκεψη  Πούτιν στην Ελλάδα, καθώς, όπως αναφέρει, από τη μια πλευρά, ο Ρώσος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων με την ΕΕ, και, από την άλλη, απείλησε δημοσίως μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα την Ρουμανία και την Πολωνία, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η προώθηση αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ενεργειακή συνεργασία της Ρωσίας με τις χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα ερμηνεύει τη δήλωση του βοηθού του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, παραμονή της επίσκεψης, περί «στρατιωτικό-τεχνικής συνεργασίας», ως «κοινή φιλία ενάντια της Τουρκίας»,  «Σε συνθήκες κυρώσεων δεν μπορεί να γίνει καμία σχετική συζήτηση, καθώς η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να αγοράσει ρωσικά όπλα, ακόμη και αν το επιθυμούσε», συμπληρώνει.
Σχετικά με τη συνάντηση του  Ρώσου Προέδρου με τον Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας», κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζει : «Η αλήθεια είναι, ότι οι Έλληνες (σ.σ η ηγεσία), για να μιλήσουμε ευθέως, δεν ενέκριναν την κίνηση αυτή, που δεν ήταν τυπική ούτε και για τον Ρώσο Πρόεδρο, καθώς ο Πρόεδρος της Ελλάδας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όταν βρέθηκε στη Ρωσία τον Ιανουάριο, δεν συναντήθηκε με τον Ζουγκάνοφ και τον Ζιρινόφσκι.»
Παράλληλα το δημοσίευμα κάνει λόγο για «διαμαρτυρία της υπηρεσίας πρωτοκόλλου του Προέδρου της Ελλάδας για μία παρεξήγηση, καθώς, κατά την διάρκεια της λειτουργίας στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Πούτιν κάθισε σε έναν υπερυψωμένο επισκοπικό θρόνο, τη στιγμή που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν τρία σκαλιά πιο χαμηλά», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι, σύμφωνα με τους μοναχούς, πρόκειται για νόμους φιλοξενίας, όπου στο τιμώμενο πρόσωπο δίνεται πάντα η καλύτερη θέση. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «ο Πούτιν παρέμεινε όρθιος και δεν κάθισε σε κανένα θρόνο Βυζαντινών αυτοκρατόρων, όπως ανέφεραν ορισμένα ΜΜΕ»

«Πρόκειται για έναν  πολύ σημαντικό επισκέπτη, καθώς του υπέδειξαν να καθίσει σε θέση, που κάποτε προοριζόταν μόνο για τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες», γράφει μεταξύ άλλων η Κομμερσάντ για την επίσκεψη τυο Ρώσου ηγέτη στο Άγιο Όρος. 

 

 

σχόλια (2)
  • Πως την είδαν ?? Αφήστε καλύτερα οι Έλληνες ξέρουν κάτι παραπάνω.
    Πάλι καλά που δεν ξέρασαν οι άνθρωποι, από την δυσοσμία της σήψης που καλύπτει την κατεχόμενη πατρίδα. Αηδιασμένος Έλληνας 09.06.2016 03:58
  • Εσύ να αηδιάζεις με την δοσίλογη, προδοτική, δεξιά καταγωγή σου, Χρυσαυγίτη Ναζί! Κατάλαβες; Ή μήπως είσαι πουλημένος νεο-φιλελές του Κούλη της Ζήμενς;; Ουστ, ΔΕΞΙΑ ΖΩΑ, διαχρονικοί προδότες της πατρίδας!!! 21.06.2016 22:09 Νίκος
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /