header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
29.05.2017 18:44

Ρωσία: Το 66% θέλει την επανεκλογή Πούτιν το 2018


Το 58% των Ρώσων που ρωτήθηκαν εκτιμά ότι έως το 2018 δεν θα εμφανισθεί κάποιος ηγέτης που θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία από τον Πούτιν.

Στην πλειοψηφία τους οι Ρώσοι πολίτες, και συγκεκριμένα το 66%, θα ήθελαν να δουν και πάλι μετά το 2018 (θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία-σ.σ) πρόεδρο της χώρας τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, το οποίο επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2016 (60%). Το 20% σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση δεν θα ήθελε και πάλι για πρόεδρο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ το 14% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα.

Στην ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-22 Μαΐου σε δείγμα 1600 προσώπων ηλικίας 18 και άνω σε 48 περιφέρειες της Ρωσίας, οι Ρώσοι πολίτες ρωτήθηκαν επίσης για το ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα ψήφιζαν στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή. Το 63% σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν θα ψήφιζε γενικά τον Πούτιν.

Υπέρ του εθνικιστή ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι θα ψήφιζε το 6%, υπέρ του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ το 3% και υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι το 2%. Το 1% θα ψήφιζε υπέρ του ηγέτη του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία" Σεργκεί Μιρόνοφ και επίσης 1% θα ψήφιζε υπέρ του ηγέτη του κόμματος "Γιάμπλακο" Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι έως το 2018 δεν θα εμφανισθεί κάποιος ηγέτης που θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία από τον Πούτιν. Ωστόσο το 26% πιστεύει ότι μπορεί να εμφανισθεί κάποιος τέτοιος ηγέτης , ενώ το 18% δήλωσε ότι δυσκολεύεται να απαντήσει.

Ο ίδιος ο Πούτιν πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2018. Η απάντηση που ο ίδιος είχε δώσει στις 15 Μαΐου, όταν ρωτήθηκε αν ήρθε η στιγμή να ανακοινώσει την απόφαση του να συμμετάσχει στις εκλογές, ήταν 'Όχι".
πηγή: protothema

Σχόλιο (1)
 • Αδελφέ μου Βλαδίμηρε,
  σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και πάντοτε γεμάτα από την αγάπη του ρωσικού λαού και όλων των λογικών ανθρώπων της γης.
  Δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά, την παρηγοριά και την βαθιά ικανοποίηση που αισθάνομαι, να σε βλέπω ισχυρό και υγιή, να διευθύνεις στιβαρά την Ρωσία και να πρωταγωνιστείς στις παγκόσμιες εξελίξεις, κάνοντας υπακοή στο θέλημα του γλυκύτατου Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού, που από μικρό παιδί σε είχε επιλέξει για ηγέτη της Ρωσίας και όργανο των παγκόσμιων σχεδίων Του.
  Χαίρομαι ακόμη περισσότερο γιατί, αν και είμαι παντελώς ανάξιος, άθλιος και βρωμερός, μου έχει κάνει την απίστευτη χάρη και φοβερή έκπληξη ο Θεός - Αυτός μόνο ξέρει γιατί - να γνωρίζω εμπειρικά και "από πρώτο χέρι", την άμεση ανταπόκρισή σου στις νεύσεις που Αυτός σου κάνει και την άριστη εκτέλεση των σχεδίων και των ελιγμών που σου βάζει στο μυαλό. Δεν έχεις σταματήσει να με εκπλήσσεις με την απλότητα και την μετριοφροσύνη σου και με τις ικανότητες και τα χαρίσματα που σου έχει δώσει ο Παντοκράτωρ Κύριος μας.
  Γνωρίζω ότι από μικρό παιδί συγκινούσες τον Θεό με την έμφυτη ευγένεια και την ευαισθησία της ψυχής σου που αντικατροπτιζόταν στο εξαιρετικά όμορφο πρόσωπό σου. Συγκινούσες τον Σωτήρα μας από τότε που στις αλάνες της γειτονιάς σου υπεράσπιζες το δίκαιο και τα αδύναμα παιδιά. Τον συγκινούσε η συμπονετική καρδιά σου που πονούσε για τους συμπατριώτες σου που είχαν ανάγκη και η αγωνία σου για να τους βοηθήσεις. Τον συγκινούσες και Τον συγκινείς με τις προσευχές σου και τα δάκρυα σου για την αγαπημένη σου πατρίδα και για τους Ρώσους αδελφούς σου.
  Γι' αυτό και σου παρέδωσε τα ηνία της Ρωσίας και σου έδωσε την εξουσία και την δύναμη να την αναδείξεις ξανά στον πλανήτη και να προστατεύεις τους Ρώσους αδελφούς σου, όπως παρακαλούσες από παιδί. Και όχι μόνον αυτούς, αλλά με την δράση, την συνετή αποφασιστικότητα, την σοβαρότητα, την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξες, εσύ και τα επιτελεία σου, στην εξολόθρευση των δαιμονισμένων τζιχαντιστών (όλοι οι άνθρωποι της γης που δεν έχουν χαλασμένο εγκέφαλο, έχουν κατανοήσει πλέον ποιοί κρύβονται από πίσω τους), κατέστησες την Ρωσία προστάτη όλων των χριστιανών και όλων των λογικών ανθρώπων της γης και την μόνη σοβαρή υπερδύναμη που μπορούν να εμπιστευτούν οι λαοί και οι κυβερνήσεις του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις φυσικά που δεν εξουσιάζονται από τον αχάριστο εκπεσόντα αρχάγγελο και δεν εχθρεύονται τον Ιησού Χριστό και την Ορθοδοξία. Διότι αυτοί όταν συνεργάζονται, το κάνουν είτε από φόβο και συμφέρον, είτε υποκρίνονται για να πετύχουν με άλλο τρόπο τα σατανικά τους σχέδια και το ξέρεις.
  Θέλω με την ευκαιρία να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου ώς έλληνας και ως ευρωπαίος, διότι εσύ και ο λαός σου έχετε γίνει στην ουσία το μεγάλο "ανάχωμα" της εξάπλωσης της ισλαμικής τρομοκρατίας και ο αληθινός προστάτης των ειρηνικών ανθρώπων της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης της οποίας οι κυβερνήσεις, αντίθετα στο συμφέρον τους, σε αντιπαλεύονται έως και σε εχθρεύονται, αντί να είναι φιλικοί και να συνεργάζονται μαζί σου. Φυσικά γνωρίζουμε τους λόγους.
  Θέλω επίσης να σου πω και μια σκέψη που μου γλυκαίνει το μυαλό τα τελευταία χρόνια.
  Η αδελφοποίηση όλων των ορθοδόξων χριστιανικών κρατών κάποια στιγμή στο μέλλον.
  Στον θαυμαστό εκείνο ουράνιο κόσμο που ετοίμασε ο Θεός γι' αυτούς που τον αγαπούν και που ευελπιστούμε ότι θα πάμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί για να ζούμε αιώνια μαζί Του, δεν θα υπάρχουν κράτη, έθνη, ράτσες, φυλές και πολιτεύματα, αλλά όλοι θα είμαστε αδέλφια με κοινό Πατέρα. Γιατί να μην ξεκινήσει από τη γη αυτό; Ξέρω ότι ακούγεται ουτοπικό, αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες και με την ευλογία του Ιησού Χριστού, θα μπορούσε να ξεκινήσει με την αδελφοποίηση Μόσχας και Αθήνας, Αγίας Πετρούπολης και Θεσσαλονίκης και επεκτεινόμενη σε όλες τις πόλεις να κατέληγε στην αδελφοποίηση των εθνών μας και όποιου άλλου ορθοδόξου έθνους θα ήθελε να ακολουθήσει σε αυτό.

  Ελπίζω ότι όσο σε κρατάνε οι δυνάμεις σου, δεν θα εγκαταλείψεις την Υπηρεσία και την Αποστολή που σου ανέθεσε η Αγία Τριάδα. Μην δεχτείς Βλαδίμηρε να αφήσεις σε άλλον το τιμόνι της Ρωσίας μέχρι να σου το πληροφορήσει αυτό ο ίδιος ο Θεός.
  Τεράστια η ευθύνη και το βάρος που έχεις αναλάβει στους ώμους σου αλλά τεράστια είναι και η χάρη και η ευλογία που δίνει ο Παντοδύναμος Κύριος μας Ιησούς Χριστός σε σένα και σε όλη την "μετανοημένη Ρωσία". Μια Ρωσία που έχει βρεί τον δρόμο της και προετοιμάζεται για αυτά που έρχονται, φροντίζοντας εσύ προσωπικά, με αριστοτεχνικό τρόπο γι' αυτό. Μια Ρωσία που δοξάζει ορθά και τιμάει με την πρέπουσα λαμπρότητα την Αγία Τριάδα και που θα αντιδοξαστεί λαμπρά από Αυτήν.
  Εύχομαι ο αγαπημένος σου άγιος «πασών των Ρωσιών» Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ ο Θαυματουργός, που τόσο ευλαβείσαι και που σήμερα εορτάζει, να σκεπάζει και να ευλογεί τη πατρίδα σου και όλους τους ορθοδόξους της γης, να σου δίνει φώτιση, δύναμη, υγεία, προστασία και όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστείς ως ηγέτης της ορθόδοξης υπερδύναμης, στα πολύ δύσκολα χρόνια που θα έρθουν για όλο τον πλανήτη. Να προσέχεις την εβδομάδα 5 με 11 Μαρτίου 2018.
  Ελπίζω στην εκπλήρωση των προφητειών των Αγίων πατέρων μας και στην επικράτηση της Ορθοδοξίας για την σωτηρία του κόσμου. Και πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα γι' αυτό.
  θυμάμαι ένα παράξενο (σαν φωτεινό στεφάνι-στέμμα) σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό της Μόσχας στον εσπερινό της παραμονής της γιορτής του Αγίου Σεργίου το 2009, που μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο σύννεφο αλλά σημείο της ευλογίας του Αγίου και σημείο της θριαμβευτικής επικράτησης της αγίας Ρωσίας στον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο, που οι αντίχριστες δυνάμεις ετοιμάζουν. Μιάς επικράτησης που θα γίνει διά πυρός και σιδήρου εν μέσω φοβεράς παγκόσμιας θλίψης...
  Δόξα τω Θεώ, πρόλαβες να ασφαλίσεις στρατιωτικά και οικονομικά την πατρίδα σου και ταυτόχρονα καθυστέρησες τον μεθοδευμένο στραγγαλισμό και αφαίμαξη της δικής μου πατρίδας, η οποία όμως δυστυχώς είναι "απογυμνωμένη και στριμωγμένη" πάρα πολύ άσχημα από τους "φίλους και εταίρους της" και τελείως ανέτοιμη για αυτά που θα έρθουν. Και φυσικά δεν φταίει κανένας αλλος γι' αυτό, αλλά εμείς και μόνον εμείς.

  Εύχομαι και ελπίζω να δώσει και άλλη παράταση στην ανθρωπότητα ο Θεός. Πολύ φοβάμαι όμως ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια ανοίγει ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για τον πλανήτη. Το κεφάλαιο της μερικής κρίσεως των εθνών που προηγείται της Τελικής και Ολοκληρωτικής Κρίσεως.
  Η συνεχής αμετανοησία της ανθρωπότητας και η βιασύνη του Διαβόλου να αποκτήσει πρίν τον καθορισμένο χρόνο του, την "ώρα εξουσίας" που πρόκειται να λάβει επί της γης, είναι αυτά που θα κρίνουν τις εξελίξεις.

  σε ασπάζομαι και σε φιλώ


  " Ιδού οι εχθροί σου ήχησαν, και οι μισούντες σε ήραν κεφαλήν. Επί τον λαόν σου κατεπανουργεύσαντο γνώμην.
  Ότι ιδού οι αμαρτωλοί ενέτειναν τόξον, ητοίμασαν βέλη εις φαρέτραν, του κατατοξεύσαι εν σκοτομήνη τους ευθείς τη καρδία.
  Εν τω Θεώ ποιήσομεν δύναμιν και αυτός εξουδενώσει τους εχθρούς ημών.
  Ο Θεός κριτής δίκαιος και ισχυρός και μακρόθυμος και μη οργήν επάγων καθ΄ εκάστην ημέραν. Εάν μη επιστραφήτε, την ρομφαίαν αυτού στιλβώσει, το τόξον αυτού ενέτεινε και ητοίμασεν αυτό. Και εν αυτώ ητοίμασε σκεύη θανάτου, τα βέλη αυτού τοις καιομένοις εξειργάσατο. Ότι δίκαιος Κύριος και δικαιοσύνας ηγάπησεν, ευθύτητας είδε το πρόσωπον αυτού.
  Ητοίμασεν εν κρίσει τον θρόνον αυτού και αυτός κρινεί την οικουμένην εν δικαιοσύνη, κρινεί λαούς εν ευθύτητι.
  Ότι έρχεται, ότι έρχεται κρίναι την γην. Κρινεί την οικουμένην εν δικαιοσύνη και λαούς εν τη αληθεία αυτού. Ο επιβλέπων επί την γην και ποιών αυτήν τρέμειν, ο απτόμενος των ορέων και καπνίζονται.Φωνή Κυρίου συντρίβοντος κέδρους και συντρίψει Κύριος τας κέδρους του Λιβάνου. Φωνή Κυρίου συσσείοντος έρημον· και συσσείσει Κύριος την έρημον Κάδδης.
  Εταράχθησαν έθνη, έκλιναν βασιλείαι, έδωκε φωνήν αυτού ο Ύψιστος, εσαλεύθη η γη.
  Κρινεί εν τοις έθνεσι, πληρώσει πτώματα, συνθλάσει κεφαλάς επί γης πολλών.Επιβρέξει επί αμαρτωλούς παγίδας, πυρ και θείον και πνεύμα καταιγίδος η μερίς του ποτηρίου αυτών.
  Ότι οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται, οι δε υπομένοντες τον Κύριον, αυτοί κληρονομησουσι γήν. Οι δε πραείς κληρονομήσουσι γήν και κατατρυφήσουσιν επί πλήθει ειρήνης.
  Ο Θεός ο περιζωννύων με δύναμιν και έθετο άμωμον την οδόν μου. Διδάσκων χείρας μου εις πόλεμον· και έθου τόξον χαλκούν τους βραχίονας μου.
  Και περιέζωσας με δύναμιν εις πόλεμον, συνεπόδισας πάντας τους επανισταμένους επ΄ εμέ υποκάτω μου.
  Και τους εχθρούς μου έδωκας μοι νώτον και τους μισούντας με εξωλόθρευσας.
  Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων. Ενεπάγησαν έθνη εν διαφθορά, ή εποίησαν· εν παγίδι ταύτη, ή έκρυψαν, συνελήφθη ο πούς αυτών.
  Μνησθήσονται και επιστραφήσονται προς Κύριον πάντα τα πέρατα της γης και προσκυνήσουσιν ενώπιον αυτού πάσαι αι πατριαί των εθνών. Ότι του Κυρίου η βασιλεία και αυτός δεσπόζει των εθνών. Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής, η οικουμένη και πάντες οι κατοικούντες εν αυτή.
  Μακάριον το έθνος, ου έστι Κύριος ο Θεός αυτού, λαός, ον εξελέξατο εις κληρονομίαν εαυτώ.
  Ανάστηθι, Κύριε, εν οργή σου, υψώθητι εν τοις πέρασι των εχθρών σου.
  Υψώθητι επί τους ουρανούς, ο Θεός και επί πάσαν την γην η δόξα σου. 'ενας φτωχός Έλληνας 08.10.2017 23:46
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /