header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
07.08.2013 12:13

ΗΠΑ-Ρωσία: Ομπάμα: καμία ανοχή προς τις χώρες που υιοθετούν νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε τις χώρες που υιοθετούν νόμους οι οποίοι εισάγουν διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, έπειτα από την έγκριση από τη Ρωσία νομοσχεδίου που τιμωρεί την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα".

 

"Δεν έχω καμία ανοχή απέναντι στις χώρες που μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφιλους και τους διαφυλικούς με τρόπους που τους εκφοβίζουν ή τους πλήττουν", δήλωσε χθες το βράδυ ο Μπαράκ Ομπάμα στην εκπομπή του NBC "The Tonight Show with Jay Leno" απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υιοθέτηση του ρωσικού νόμου.

"Η εισαγωγή διακρίσεων είτε ως προς τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τη σεξουλικότητα αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων ηθικής που πρέπει να ισχύουν σε κάθε χώρα", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Η Ρωσία δεν είναι η μόνη που υιοθετεί τέτοιους νόμους", σημείωσε, αναφερόμενος χωρίς να τις κατονομάσει σε χώρες της Αφρικής "που, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, καταδιώκουν τους ομοφυλόφιλους".

Η Ουγκάντα διατηρεί το προβάδισμα με την εισαγωγή πρότασης νόμου, η οποία δεν εγκρίθηκε, ωστόσο, και προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής για "διακεκριμένη ομοφυλοφιλία".

Ρωσικό νομοθέτημα , που επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εισάγει την επιβολή προστίμων ύψους έως και 5.000 ρουβλίων στους πολίτες που διακινούν πληροφορίες προς ανηλίκους "με σκοπό την παρουσίαση μη παραδοσιακών μορφών σεξουαλικότητας" που είναι δυνατόν να προκαλέσουν τη "διαστρεβλωμένη αντίληψη" σύμφωνα με την οποία "οι ομοφυλοφιλικές και οι ετεροφυλικές σχέσεις είναι κοινωνικά ισότιμες".

Οι επικριτές του νόμου τον χαρακτηρίζουν ομοφοβικό και τόσο γενικής και αόριστης διατύπωσης που αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί κατά αυθαίρετο τρόπο και με σκοπό την υποκίνηση εχθρικών προς τους ομοφυλόφιλους αισθημάτων στη χώρα.

πηγή: Kerdos

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /