header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
23.05.2011 17:05

Ρωσία: Διπλασιασμός θεωρήσεων βίζας και 50% αύξηση της κίνησης το 2011 ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός των θεωρήσεων βίζας που καταγράφονται από τη Ρωσία το 2011 σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στοιχείο που καταδεικνύει τη δυναμική της αγοράς αυτής για τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ 1/1/2010 έως 30/4/2011, η αύξηση στις θεωρήσεις βίζας στη Ρωσία ανήλθε σε ποσοστό 91,95% ενώ στην Ουκρανία έφθασε το 27,45%, ενώ κατά μέσο όρο και για τις δύο χώρες υπολογίζεται σε 80,34%. Αναλυτικά, στη Μόσχα χορηγήθηκαν 18.693 θεωρήσεις  το 2010 και 37.156 το 2011, με ποσοστό αύξησης 98,76%, ενώ στο Κίεβο χορηγήθηκαν 4.550 θεωρήσεις το 2010 και 5.799 το 2011.

Πάντως, τα θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου στη χώρα δεν έρχονται μόνο από τη ρωσική αγορά. «Προσπάθεια για τη διευκόλυνση στην παροχή αδειών visa γίνεται και στις αγορές της Κίνας, όπου εφέτος έχει καταγραφεί αύξηση 50% στις θεωρήσεις και της Ινδίας, οι οποίες παρουσιάζουν στρατηγικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από το Ισραήλ, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2011 καταγράφηκε 45% άνοδος των αναχωρήσεων Ισραηλινών προς τη χώρα, η οποία αναδεικνύεται σε κορυφαίο σε αύξηση προορισμό για τους Ισραηλινούς παγκοσμίως.

Η αύξηση της κίνησης ιδιαίτερα από τη Ρωσία πλησιάζει το 50%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδη, ο οποίος εκτιμά ότι «ο στόχος της αύξησης των Ρώσων τουριστών για εφέτος από τις 400.000 στις 600.000 μοιάζει εφικτός».

Συνολικά η αύξηση της κίνησης στη χώρα υπολογίζεται σε ποσοστό 10%, ενώ άνοδος σε διψήφιο αριθμό αναμένεται και από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό από βαλκανικές χώρες.

Ειδικότερα για την κρουαζιέρα σύμφωνα με τον κ. Κολέτσο η άνοδος στις προσεγγίσεις αγγίζει το 20% στο Κατάκολο, όπου ο ΕΟΤ πρόκειται να προχωρήσει μέσω του ΕΣΠΑ σε έργα αναμόρφωσης του χώρου προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ εστιάζει τις προτεραιότητες της διοίκησης σε δύο άξονες, της στρατηγικής προώθησης της χώρας και της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.

Ετσι στα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια του Οργανισμού, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Google. Η διαφημιστική προβολή θα διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2011 και θα πραγματοποιηθεί στοχευμένα σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, ΗΠΑ και Καναδά.

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι συνέργιες με τουριστικούς φορείς στη χώρα, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, τόσο σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων (fam trips), ενώ σχεδιάζονται και ταξίδια «εκπαίδευσης» σε φορείς του εξωτερικού, με στόχο την προώθηση της πώλησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας προωθείται επίσης πρόγραμμα συνδιαφήμισης με Tour Operators στη Ρωσία.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάργησης του ενός τρίτου των 29 γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ, με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Στόχος για τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού είναι όπως τονίζει ο κ. Κολέτσος, η μετατροπή τους σε Κέντρα Πωλήσεων του ελληνικού τουρισμού, ενώ στις χώρες που δεν λειτουργούν γραφεία, ενεργοποιούνται αντίστοιχα τα προξενεία και οι πρεσβείες.

Παράλληλα προωθούνται μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΟΤ «χωρίς κόστος», όπως τονίζει, καθώς έχει ήδη υιοθετηθεί ημερήσιο σύστημα έκθεσης δαπανών (και προωθείται η μηνιαία ενημέρωση), το οποίο αφορά στα γραφεία εξωτερικού, την κεντρική διοίκηση και τις περιφέρειες (Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού), ενώ εγκαθίσταται διπλογραφικό σύστημα δαπανών.

Επίσης δύο φορές κάθε μήνα αποστέλλεται σε Ελλάδα και εξωτερικό Newsletter με τουριστικά νέα (σε Tour Operators και επαγγελματικές επαφές), δημιουργείται εταιρικό site του Οργανισμού, πέρα από το VisitGreece το οποίο θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ ολοκληρώθηκε το site MyGreece.

Στους στόχους του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ είναι επίσης η διαμόρφωση εταιρικής ταυτότητας για την ομοιογένεια στην επικοινωνία, η ανακατανομή του προσωπικού στις ΠΥΤ, καθώς επίσης η δημιουργία μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων και η ενοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος των υπηρεσιών.

 

 πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Λέξεις Κλειδιά: βίζα, ΕΟΤ, Ρωσία, διπλάσιος, αύξηση
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /