header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
12.02.2013 11:32

Τροχοπέδη η βίζα στην αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ


Η βίζα εξακολουθεί να παραμένει το «κλειδί» και από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες για την αύξηση των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Το μήνυμα αυτό έστειλαν σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις - σε κυβέρνηση και επιχειρηματίες - οι 48 μεγαλύτεροι τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.


Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται μέσα στις πρώτες 10 χώρες που προτιμούν οι Ρώσοι για τις διακοπές τους, όμως οι διαδικασίες έκδοσης της βίζας που απαιτείται για να την επισκεφθούν, την τελευταία στιγμή τους οδηγούν σε άλλα τουριστικά θέρετρα.
«Χρειάζονται όσο το δυνατόν πιο απλές και γρήγορες διαδικασίες χορήγησης βίζας, κυρίως πολλαπλών εισόδων και διάρκειας ενός έως πέντε ετών», λέει χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» η Μάγια Λουμίντζε, γενική διευθύντρια του συνδέσμου των ρώσων τουρ οπερέιτορ ΑTOR, και προσθέτει: «Φέτος που επιχειρούμε να φέρουμε πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσους στη χώρα σας, θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο η ελληνική πρεσβεία και τα προξενεία; Θα ενισχυθούν έγκαιρα και επαρκώς με το απαιτούμενο προσωπικό;».
Μία λύση, σύμφωνα με τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, θα ήταν η άμεση πρόσβασή τους στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας και στα προξενεία, κάτι που σήμερα γίνεται μόνο μέσω των 16 ιδιωτικών visa centers. Αυτό, λένε, επιβαρύνει την κάθε θεώρηση βίζας με το ποσό των 15-20 ευρώ. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι τη δουλειά των visa centers θα μπορούσαν να την κάνουν καλύτερα 20 διαπιστευμένα τουριστικά γραφεία. Πρόκειται για αίτημα το οποίο θα εξετάσει το υπουργείο Εξωτερικών μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την αγορά της Ρωσίας προς την Ισπανία την περασμένη χρονιά ξεπέρασε το 30%, λέει η κ. Λουμίντζε, επισημαίνοντας ότι κλειδί γι' αυτό αποτέλεσε η αύξηση των χορηγήσεων βίζας πολλαπλών εισόδων, ισχύος άνω του έτους. «Η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει αυτό το βήμα, ώστε να την επισκέπτονται ρώσοι τουρίστες και τον χειμώνα;» αναρωτήθηκε.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ενωσης Ταξιδίων Γιούρι Μπαρζίκιν επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αύξησε κατά 20% τον αριθμό των ρώσων τουριστών, όμως άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ισπανία, η Αίγυπτος και η Τουρκία, είχαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση. «Αυτό συνέβη γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει ως τουριστικός προορισμός», τονίζει ο κ. Μπαρζίκιν, που τον τελευταίο χρόνο έχει επισκεφθεί τρεις φορές τη χώρα μας. Η Ελλάδα, επισημαίνει, χρειάζεται περισσότερη και πιο στοχευμένη προβολή των τουριστικών προϊόντων-υπηρεσιών που προσφέρει.
Οι Ρώσοι έχουν όλη την καλή πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, όμως θα πρέπει να ξέρουν υπεύθυνα τι θα συναντήσουν φτάνοντας στη χώρα. «Ο προσκυνηματικός τουρισμός, τα spa, οι διακοπές πολυτελείας, η γαστρονομία, τα αρχαιολογικά μνημεία και τα ψώνια είναι στοιχεία σημαντικά για τη ρωσική αγορά, κάποιος όμως θα πρέπει να τα διαφημίσει», λέει ο ίδιος.

 

πηγή: tanea.gr 

Λέξεις Κλειδιά: βίζα, κλειδί, Ρωσία, Ελλάδα
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /