header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
21.07.2013 10:58

Καλεί Ρώσους για τα μοναστήρια της Aιγιάλειας: Μετά τον Πατρών Χρυσόστομο και ο Αμβρόσιος κοιτάζει προς βορρά!


Ενα έξυπνο σχέδιο που στο βάθος αποσκοπεί σε ενίσχυση του τουρισμού στην Αχαΐα έχει εμπνευστεί εδώ και αρκετό καιρό ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες με στόχο η ιδέα του να αποκτήσει σάρκα και οστά. Με δυο λόγια, στο γενικότερο πλάνο του εντάσσεται η παράδοση και αξιοποίηση μοναστηριών της περιοχής σε... Ρωσικά χέρια!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», ο σεβασμιότατος αφού εξέτασε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα πιθανά οφέλη για τον νομό και ειδικότερα την Αιγιάλεια, αποφάσισε να στείλει γραπτώς την πρότασή του στην εκκλησία της Ρωσίας. Γνωστοποιώντας στον προκαθήμενο της Ρωσικής εκκλησίας Κύριλλο την δυνατότητα που ο ίδιος αποφάσισε να παράσχει, έτσι ώστε κάποιο ή κάποια από τα μοναστήρια, τα οποία ανήκουν διοικητικά στην Μητρόπολή του, να αποδοθούν προς χρήση στην Ρωσική εκκλησία! Και αυτό, με απώτερο στόχο να γίνει επάνδρωσή τους (των μοναστηριών) με Ρώσους μοναχούς προκειμένου οι εν λόγω μονές να λειτουργούν ως παραρτήματα της εκκλησίας της Ρωσίας στην Ελλάδα

. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η πρόταση κατατέθηκε επισήμως προ μηνός περίπου και αφορά την Ιερά Μονή της Παναγίας Πεπελενίτσας ή αυτήν της Αγίας Τριάδος Ακράτας. Προς το παρόν πάντως, ο σεβασμιότατος βρίσκεται σε αναμονή της απάντησης, έχοντας βέβαια και τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ρωσικής εκκλησίας.

Στόχος να έρθουν... χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες!

Ο απώτερος στόχος στον οποίο έχει επικεντρώσει ο Μητροπολίτης, όπως εκτιμούν άτομα που γνωρίζουν τον σχεδιασμό του, είναι η αύξηση του τουριστικού κύματος από ην Ρωσία στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι ο κ. Αμβρόσιος σκέφτηκε πως αν κάποιο μοναστήρι της Αιγιάλειας κατοικηθεί από Ρώσους μοναχούς, τότε θα είναι χιλιάδες οι Ρώσοι τουρίστες που θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα. Μάλιστα κάποιοι χαρακτηρίζουν πανέξυπνη τη σκέψη του σεβασμιότατου και χρησιμοποιούν ως τρανταχτό παράδειγμα το τι συνέβη με την περίπτωση της Πάτρας και της μεταφοράς του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στην Ρωσία. Παραμένει ωστόσο άγνωστο ακόμη εάν ο κ., Αμβρόσιος προγραμματίζει για το θέμα αυτό κάποιο ταξίδι στην Ρωσία, μετά τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες.

πηγή; NewsNow

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /