header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.01.2014 14:26

Τι συμβαίνει με τον κ. Πρόεδρο; Ο κ. Κ. Παπούλιας αποχαιρέτησε από τώρα το προσωπικό της Προεδρίας και τους συνεργάτες του - Τι απαντάει η Προεδρία της Δημοκρατίας


Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας τον κ. Κ. Παπούλια να τους... αποχαιρετά. Τους ευχαρίστησε μάλιστα και για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί τους. Ο ένας κοίταζε τον άλλον και όλοι μαζί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνέχιζε να τους αποχαιρετά, λέγοντας πόσο σπουδαία πέρασε στις δύο θητείες του. Ορισμένοι μάλιστα διερωτήθηκαν - υπάλληλοι της προεδρίας - τι σημαίνει αυτό.

 

Ήταν η κοπή της πίττας στο Προεδρικό Μέγαρο για τους υπαλλήλους της προεδρίας και τους συνεργάτες του Προέδρου και για το λόγο αυτό δεν υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες. Με καθυστέρηση 20 λεπτών εμφανίστηκε στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων ο κ. Παπούλιας και αφού έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι πίτα, στο οποίο περιείχε και το... φλουρί (το κέρδισε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας κ. Γεωργίου) άρχισε τις ευχαριστίες προς το προσωπικό και τον αποχαιρετισμό.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγαινε σ΄όλα τα τραπέζια που είχαν στηθεί και μοίραζε ευχές με το πρσωπικό, όταν ξαφνικά συνέβη το εξής απρόοπτο. Ο διευθυντής του γραφείου του, πρέσβης κ. Κ. Μπίτσιος, τον πλησίασε και κάτι του ψιθύρισε στ΄αυτί. Μάλλον θα του είπε ότι ορισμένοι παρεξήγησαν αυτό με τον... αποχαιρετισμό.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος έκανε στροφή και κατευθύνθηκε στους δημοσιογράφους: «Δηλαδή, θα είμαι εδώ και τον Μάρτιο για να παραδώσω στο διάδοχό μου», είπε, ώστε να προλάβει τυχόν παρεξηγήσεις. Ο κ. Μπίτσιος ακριβώς πίσω του, έλεγε ότι όλα αυτά είναι off the record, αλλά off the record, μπροστά σε τόσο κόσμο, με δέκα και πλέον δημοσιογράφους σε εκδήλωση και με δήλωση του προέδρου στη μέση της αίθουσας, όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται.

Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν προβλέπει εκλογές εντός του 2014. Η απάντησή του ήταν εναντίον της... τρόικας.: «Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόϊκα, όχι δεν προβλέπω εκλογές». Ρωτήθηκε και πάλι εάν τον Μάρτιο εκτιμά ότι θα  υποδεχτεί τον διάδοχό του με ή χωρίς εκλογές και απάντησε ότι «εγώ, θα είμαι εδώ τον Μάρτιο για να παραδώσω».

Βγήκαν όμως και άλλες ειδήσεις, οι οποίες μάλλον δεν χαρακτηρίσθηκαν και αυτές off the record από την εκδήλωση στο Προέδρικό Μέγαρο για την κοπή της πίττας. Πρώτον ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Και δεύτερον ότι κατά την παραμονή του στη Μόσχα δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Και κάτι ακόμα από την εκδήλωση της κοπής πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο. Φαίνεται ότι η ανακοίνωση - απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για την κριτική που έκανε ο κ. Παπούλιας στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (σ.σ. την χαρακτήρισε «αποκρουστική απόφαση»), πολύ ενόχλησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι πολύ τον στενοχώρησε αλλά δεν μπορεί λόγω της θέσεώς του να δώσει απάντηση.


Τι απαντάει η Προεδρία της Δημοκρατίας

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει τη θητεία του μέχρι το τέλος, τον Μάρτιο του 2015» απάντησε ανώτατη πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Προεδρία της Δημοκρατίας με επίσημο τρόπο καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Προέδρου, τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών».

 

 

Πηγή: tovima.gr

Λέξεις Κλειδιά: Προεδρία, Παπούλιας
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /