header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.01.2014 14:32

Ηλεία: Απειλούσαν με "μαύρες χήρες" και την Ολυμπία...


Ένα βίντεο – μήνυμα που είχε προωθήσει στη δημοσιότητα ο ηγέτης των ισλαμιστών του ρωσικού Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ, σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι 2014, ήταν η αιτία που στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία ελήφθησαν αυστηρότατα μέτρα από τις Αρχές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, από μια ή περισσότερες «μαύρες χήρες», ήταν ορατός, από τη στιγμή που ο αρχηγός των Τσετσένων καλούσε τυφλά τους αντάρτες να εμποδίσουν την οργάνωση των αγώνων.

«Οι ρωσικές αρχές θέλουν να οργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πάνω στα οστά πολλών μουσουλμάνων ενταφιασμένων στη γη μας, κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε με όλα τα μέσα» ήταν το μήνυμα του Ουμάροφ, το οποίο από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε σήμανε συναγερμό στη Ρωσία, αλλά και στην Ελλάδα, από όπου θα ξεκινούσε το ταξίδι της φλόγας για το Σότσι. 

Ο ηγέτης των ισλαμιστών του ρωσικού Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ, απηύθυνε έκκληση προς τους οπαδούς του να επιτεθούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Ο Ουμάροφ, υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Κρεμλίνου, είχε καλέσει το περασμένο καλοκαίρι τους Τσετσένους αντάρτες να χρησιμοποιήσουν «το μέγιστο της δύναμής τους» για να εμποδίσουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διοργανώσει τους αγώνες.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα των ισλαμιστών και ο Ουμάροφ δήλωνε πως ανακαλείται η διαταγή για μη επιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων εκτός του Βορείου Καυκάσου.

Για το μήνυμα αυτό είχαν ενημερωθεί οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και για το λόγο αυτό είχαν διατεθεί στην τελετή αφής όλα τα απαραίτητα μέσα, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με τη χρήση μαγνητικών πυλών, ελικοπτέρου, μεγάλου αριθμού αστυνομικών. 

Για αυτό το λόγο και απαγορεύτηκε έως και η χρήση νερού μέσα στο στάδιο, καθώς οποιοδήποτε υγρό θα μπορούσε να είναι ύποπτο ως εκρηκτική ύλη. Υπήρχε λοιπόν ο φόβος ανάμεσα στο κοινό να βρίσκεται μια ή και περισσότερες «μαύρες χήρες» ζωσμένες με εκρηκτικά, που θα μπορούσαν να αιματοκυλήσουν την τελετή αφής, την έναρξη ουσιαστικών των εκδηλώσεων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. 

Τελικά καμία πράξη ακτιβισμού δεν συνέβη, αλλά ούτε κάποια απλή διαμαρτυρία, όπως συνέβη στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όπου ακτιβιστές από τη Γαλλία ανήρτησαν πανό υπέρ του Θιβέτ.

 

Πηγή: hebest.gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /