header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.09.2014 08:32

Προσπάθεια για ενίσχυση τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας


Την ενίσχυση των σχέσεων και τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ (Andrey M. Maslov).
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό και την προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διακοπής λειτουργίας ρωσικών τουριστικών πρακτορείων. Επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα διασφαλίζουν τόσο τους Έλληνες επιχειρηματίες όσο και τους Ρώσους επισκέπτες.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις προσεκτικές κινήσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στη πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο χώρες για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού, η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη ρωσική αγορά για τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και επιδιώκει την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε, μέσω του Ρώσου πρεσβευτή, την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού Άλα Μαλίνοβα να επισκεφτεί την Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρμόδιων για τον Τουρισμό υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στον οποίο η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία για το τρέχον εξάμηνο.
 

Σχόλιο (1)
  • Η υποκρισία των δοσίλογων ανδρείκελων της Ουάσιγκτον που μας κυβερνά δεν έχει όρια. Συντάχθηκαν σε όλα με τους παγκόσμιους εγκληματίες και πυρπολητές του πλανήτη, τους αμερικάνους, αγκαλιάστηκαν με τους Ναζί του Κιέβου και τώρα κάνουν τις μωρές παρθένες με τη Ρωσία!! Αίσχος και ντροπή!
    Βρε ουστ, από δω, δοσίλογοι ανθέλληνες! Νίκος 19.09.2014 20:18
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /