header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
23.05.2016 19:27

Και αναβολές στα ελληνορωσικά λίγο πριν την επίσκεψη Πούτιν Λάμπρος Ζαχαρής


Μπορεί η κυβέρηση να θέλει να παρουσιάσει μια εικόνα "άνοιξης" στα ελληνορωσικά όμως μάλλον η κατάσταση θυμίζει... φθινόπωρο. καθώς όπως φαίνεται, δεν είναι όλα ρόδινα καθώς με σχετικό mail το γραφείο Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών  Σχέσεων του ΥΠΕΞ, αναβάλλει την προγραμματισμένη για 26-27 Μαΐου εκδήλωση για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας και συναντήσεις επιχειρηματικής φύσεως. 

 

Μπορεί μόλις μια εβδομάδα να χωρίζει την ελληνική και ρωσική πολιτική ηγεσία από τη συναντησή τους , με το Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να έρχεται στην Ελλάδα στις 27 Μαΐου, ωστόσο η ελληνική πλευρά μοιάζει να θέλει να ενοχοποιήσει τους Ρώσους για την αναβολή συνεργασιών.  Το Υπουργείο Εξωτερικών σε επικοινωνία του με τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους τους γνωστοποίησε το ακόλουθο:

"Κατόπιν αιτήματος της ρωσικής πλευράς, η προγραμματισμένη για 26-27 Μαΐου εκδήλωση για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας, η Στρογγυλή Τράπεζα των Περιφερειαρχών καθώς και η Εκδήλωση Επιχειρηματικής Δικτύωσης με Συναντήσεις (B2B, G2B) αναβάλλονται.Για τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησής τους, θα ενημερωθείτε. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και ζητούμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση, η οποία δεν αποτελεί δική μας ευθύνη".

Οι ενδιαφερόμενοι επρόκειτο να συναντήσουν εκατό ρωσικές εταιρείες που θα συνόδευαν τους Ρώσους Περιφερειάρχες  Ο σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης ήταν επίσης η ανάπτυξη της απευθείας συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών παραγόντων των Περιφερειών σε οικονομικό επίπεδο.

Και ενώ εμείς χρεώνουμε στους Ρώσους την αναβολή, κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ξέρει επακριβώς πόσο σωστά είχε προετοιμαστεί η ημερίδα και οι συναντήσεις, πόσο έγκαιρα είχε γίνει η σχετική αλληλογραφία, πόσο σοβαρά στελέχη είχαν ασχοληθεί ή όχι με το θέμα.

Αν κρίνουμε από το παλαιότερο, αλλά και το πρόσφατο παρελθόν των ελληνορωσικών σχέσεων, δυστυχώς προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν και φυσικά δεν φταίνε μόνο ή κυρίως οι Ρώσοι για τις αποτυχίες μας, έστω κι αν η "μανιέρα" απαντήσεων, που έχει καθιερωθεί, τείνει, αφού καταφέραμε να φωτογραφηθούμε με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο, να ρίχνουμε το μπαλάκι των ευθυνών στην ...Κόκκινη Πλατεία...

 

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι το αρχικό μήνυμα με τις προσκλήσεις φορέων και ιδιωτών στο Στρογγυλό Τραπέζι, που προφανώς έπρεπε να ετοιμάζεται πολλές εβδομάδες για να είναι επιτυχές, εστάλη στους υποψήφιους ενδιαφερόμενους από το ΥΠΕΞ μας μόλις πριν από μία εβδομάδα, την προηγούμενη Δευτέρα.

 

 

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /