header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
28.04.2012 04:47

Πλώρη για την αγορά της Ρωσίας βάζουν πέντε επιμελητήρια της χώρας


Πλώρη για την αγορά της Ρωσίας βάζουν πέντε επιμελητήρια της χώρας και συγκεκριμένα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και τα Επιμελητήρια Καβάλας, Χαλκιδικής, Σερρών και Εύβοιας. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΒΕΘ, στα μέσα του επόμενου μήνα εκπρόσωποι των πέντε επιμελητηρίων προγραμματίζουν επίσκεψη στη Ρωσία προκειμένου να σκανάρουν τις πιθανές πρόσφορες περιοχές για την ανάπτυξη μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου όπου θα προβάλλονται ελληνικά προϊόντα.

 

Το ελληνορωσικό κέντρο ‘Ερμής’ που αποτελεί μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει αναλάβει το project για την υλοποίηση του κέντρου, που φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο προβολής των ελληνικών προϊόντων καθώς θα λειτουργεί ως αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων που θα θελήσουν να συμμετέχουν για ένα χρόνο. Μάλιστα για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΒΕΘ Παναγιώτη Παπαδόπουλου και του γενικού πρόξενου της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, Αlexey Popoν. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής, Καβάλας ΄Αγγελος Τσατσούλης και Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης.

Στόχος των ιδρυτικών μελών του ελληνορωσικού κέντρου είναι τα επιμελητήρια που απαρτίζουν το βραχίονα της όλης προσπάθειας να αυξηθούν καθώς εκτιμούν ότι η αγορά της Ρωσίας είναι μία πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσία είναι μία αγορά με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων: το μέγεθος της, η γεωγραφική γειτνίαση με την Ευρώπη.

Παράλληλα η σταθερή οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών και η αύξηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών δημιουργούν κίνητρα για τους επενδυτές, που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας.   

Μέχρι στιγμής περί τις εβδομήντα επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αριθμός που δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αυξηθεί.

Προθάλαμος για τις ρωσικές εξαγωγές 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ τα στελέχη του κέντρου θα ξεναγούν, θα δειγματίζουν και θα ενημερώνουν τους υποψήφιους αγοραστές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.  Επιπλέον το κέντρο θα αποτελεί τον προθάλαμο για τους ρώσους εξαγωγείς που θα θελήσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά.

Στη δυναμική της ρωσικής αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι μία αγορά φιλικά διακείμενη προς τα ελληνικά προϊόντα. «Η κρίση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και η εξωστρέφεια είναι μία παράμετρος στην οποία πρέπει να επενδύσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τις σχέσεις φιλίας ελλήνων και ρώσων που θα πρέπει να αναπτυχθούν περεταίρω και στον επιχειρηματικό τομέα έκανε λόγο ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία των πέντε επιμελητηρίων εν μέσω της αντίξοης οικονομικής συγκυρίας είναι αξιέπαινη καθώς καταδεικνύει ότι παίρνουν την τύχη στα χέρια τους.

Μάλιστα ο κ. Popov τόνισε ότι λίαν συντόμως θα ανοίξει υποκατάστημα του τραπεζικού ομίλου CJSC CB KEDR στη Θεσσαλονίκη ενώ λίγο αργότερα θα δημιουργηθεί υποκατάστημα και  στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος της τράπεζας, που ήδη διαθέτει κατάστημα στην Αθήνα είναι η χρηματοδότηση των συναλλαγών μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών, των επενδύσεων σε αγορές ακινήτων αλλά και τουριστικών προγραμμάτων.

 

πηγή: www.capital.gr

Λέξεις Κλειδιά: αγορά, επιμελητήρια, Ρωσία
σχόλια (3)
  • Από την Μακεδονία και τη Θράκη έως την Κρήτη, την Σάμο και την Κύπρο ανοίγουμε τις αγκαλιές μας στους Ρώσους επενδυτές. Λάδι, φέτα, βότανα και όλα τα γεωργικά προιόντα, μέχρι οικόπεδα, κατοικίες και τουριστικές επενδύσεις, στη διάθεση των Ρώσων, φίλων και επιχειρηματιών προς διαπραγμάτευση. Ορθόδοξη 28.04.2012 05:30
  • ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΧΗ!!!Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ...ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚ' ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...ΜΗ ΚΙΟΤΕΥΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΩΞΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ!!!!!!!!!!!!! 30.04.2012 16:05 ΕΛΧΟ
  • Να πάω κι εγώ στο Ρώσο πρόξενο Θεσ/νικης και να του πω "θέλω να βοηθήσω στη συνεργασία περαιτέρω φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας". Είμαι από τη Θεσ/νίκη και σας διαβεβαιώνω ότι εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες, θέλουμε συνεργασία με τη Ρωσία του Πούτιν! Ορθόδοξη 30.04.2012 16:26
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Hello / LeonidasΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια ΓκουρεσιδζεΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Απουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΡωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςpolu kako / tasosΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / ОТЛИЧНО / МАКРИΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ... / THGRΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /