header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
22.01.2013 12:24

Π.Τ.Σεβκουνώφ - «πνευματικός» του Β.Πουτιν: η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα όπως κάνει εδώ και 500 χρόνια! Γιώργος Θεοχάρης Αποκλειστικό:Ο «Πνευματικός» του Ρώσου προέδρου,Βλαντιμίρ Πούτιν, στο «Αγιορείτικο Βήμα»


Οι πιο δυνατοί άνθρωποι στη γη είναι αυτοί που εμπιστεύονται  απολύτως το  θεό, εξηγεί ο  αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ,  ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας. Διακεκριμένη προσωπικότητα  παγκοσμίως.


Πρέπει να αντισταθούμε στα αρνητικά σημεία της παγκοσμιοποίησης καθώς  πλέον δεν μπορούμε να την σταματήσουμε, διαμηνύει σε άλλο σημείο της  αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο «Αγιορείτικο Βήμα». Μιλά για την παγκόσμια Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος τις ελληνορωσικές σχέσεις και τονίζει ότι η Ρωσία και σήμερα θα βοηθήσει την Ελλάδα…
Το Άγιο Όρος είναι ένα πνευματικό σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ…, επισήμανε αναφερόμενος στο «περιβόλι της Παναγίας» που δείχνει να ευλαβείται ιδιαιτέρως .
Τον  συνάντησα μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του, «Σχεδόν Άγιοι-πνευματικές μορφές της Ρωσίας του χθες και του σήμερα», που έγινε στη ''Στοά του βιβλίου'' στην Αθήνα.

Έντονη προσωπικότητα με υψηλή μόρφωση και πνευματική βαθύτητα. Παρόλου την πολυκοσμία δεν ταράχτηκε η υπομονή του και υπέγραψε  τα βιβλία του σε όσους το ζήτησαν.  Και δεν ήταν λίγοι.
Αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ: Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής στο Σρέτενσκι της Μόσχας, πρύτανης της Θεολογικής Σχολής που λειτουργεί εντός της Μονής, σύμβουλος του Β. Πούτιν σε εκκλησιαστικά ζητήματα, σεναριογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ για την εκκλησία της Ρωσίας.


-Πατέρα Τύχωνα,αν κρίνω από τις συχνές επισκέψεις σας στην Ελλάδα ,μπορώ να πω ότι πρέπει τρέφεται ιδιαίτερα αισθήματα αγάπης για την χώρα μας....

-Αγαπάω πολύ την Ελλάδα.


-Στο Αγιο Ορος πηγαίνετε συχνά; Τι σημαίνει το Άγιο Όρος για την παγκόσμια ορθοδοξία  μας;

-Μία φορά το χρόνο επισκέπτομαι το Άγιο Όρος. Για εμάς τους Ρώσους το Άγιο όρος είναι ένα μεγάλο παράδειγμα της μοναχικής ζωής.
Είναι ένα πνευματικό σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ… Αδελφοί μας Ρώσοι βρίσκονται στο Άγιον Όρος και προσεύχονται για μας
και την πατρίδα μας  τη Ρωσία. Τόσο στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονος και όπου αλλού εγκαταβοιούν.

Στο Άγιον Όρος αναδείχθηκε άγιος ένα πρόσωπο που αγαπάνε ιδιαίτερα οι Ρώσοι: ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης. Ένας άγιος
που κοσμεί την ελληνική και τη ρωσική ορθόδοξη παράδοση".

-Πολλοί λένε ότι σήμερα η Εκκλησία σε παγκόσμιο επίπεδο δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να συμπαρασταθεί στους πιστούς λαούς που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η εκκλησία δεν είναι φάρμακο για τα προβλήματα του κράτους. Η πίστη στον χριστό είναι ένα  φάρμακο  για τη ψυχή του ανθρώπου  και τη σωτηρία  του.
Η εκκλησία μπορεί να έχει επιρροή αλλά δεν μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά την πολιτική του κράτους. Ο Χριστός δεν  ίδρυσε την εκκλησία για να γίνει κράτος μέσω της εκκλησίας. Είπε ότι, η βασιλεία μου δεν είναι σε αυτό τον κόσμο. Οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν αυτούς τους πνευματικούς νόμους, αναρωτιούνται γιατί στο κράτος να υπάρχουν πολλά μείζον άλυτα προβλήματα.

Ο Χριστός δεν ήρθε σαν κυβερνήτης κράτους αλλά  ήρθε για να σώσει τις ψυχές των ανθρώπων. Στη Ρωσία έχουμε πολλά προβλήματα. Όπως και στην Ελλάδα.
Πιστεύω πολύ βαθιά, όπως πριν 100 χρόνια  τα προβλήματα λύθηκαν, έτσι θα γίνει και σήμερα. Όπως λέτε και εδώ στην  Ελλάδα, σιγά σιγά…..


-Σχεδόν Άγιοι,πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα, είναι οι τίτλος του αξιόλογου βιβλίου σας.Πόσο διαφέρει η Ρωσία του χθες απο το σήμερα;Αυτές οι αφηγήσεις σας που επικεντρώνονται;

-Ήθελα να δώσω  ζωντανά ρεαλιστικά παραδείγματα που μέσα από αυτά μιλάω για το θέλημα του Θεού.

-Ελλάδα και Ρωσία. Τι της συνδέει και τι τις χωρίζει;

Η Ορθοδοξία ενώνει την Ελλάδα και τη Ρωσία, πάνω σε αυτό μπορούν να στηριχθούν πολλά και να γίνουν πολλά…

-Πολλοί λένε ότι η Ρωσία μπορεί να σώσει την Ελλάδα.Τι πιστεύετε; Είναι μύθος ή έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα;

-Εδώ και πεντακόσια χρόνια η Ρωσία βοηθάει την Ελλάδα γιατί να μην το κάνει και τώρα….

-Η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δυο εκκλησιών;

-Απλώς θα συνεχίσει και θα βοηθήσει στις σχέσεις που ήδη εξελίσσονται ομαλά εδώ και χίλια χρόνια…..

-Τι  θα σώσει  άραγε την ανθρωπότητα;

Πρέπει να εμπιστευτούμε στον θεό όλη μας τη ζωή. Όπως το παιδί στην μητέρα. Πολλές φορές στην αγία γραφή αναφέρεται το μεγαλείο της αγάπης για τους ανθρώπους.
Οι πιο δυνατοί άνθρωποι στη γη είναι αυτοί που εμπιστεύονται  απολύτως το  θεό.Είναι η πιο μεγάλη άσκηση της χριστιανικής  ζωής.
Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του θεού. Τον πατέρα  Ιωάννη Κριστιάνιγκ λίγο πριν τον θάνατο του τον ρώτησα, πιο είναι το σημαντικό στη ζωή  και απάντησε ότι το σπουδαιότερο είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του θεού με το χάρισμα της διάκρισης και να συμβουλεύονται  ανθρώπους που έχουν μία πνευματική εμπειρία.

Η σωτηρία και η ελπίδα είναι οι χριστιανοί να αναζητά συνεχώς τον θεό, προσευχόμενος και μελετώντας την αγία γραφή και τους  πατέρες της εκκλησίας. Και το σημαντικό είναι ότι τον Θεό μπορούμε να τον βρούμε όταν εκπληρώσουμε ειλικρινά τις εντολές του θεού,  τότε θα αρχίσει να αγαπάει, να μην κατακρίνει και ο θεός σταδιακά  θα του αποκαλυφθεί.

Ένας ζωγράφος στολίζει μία εικόνα με χρώματα και ένας χριστιανός στολίζει  τη ψυχή του εμφανίζοντας την εικόνα του χριστού στη ψυχή του.

 

 Πηγή: agioritikovima.gr 

Λέξεις Κλειδιά: Πνευματικός, Πουτιν, Τύχωνας
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /