header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
26.04.2013 13:57

Από τη Ρωσία... με αγάπη


Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Βέβαιη πως οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα ξεπεράσουν αυτή τη χρονιά το ένα εκατομμύριο εμφανίστηκε η Τατιάνα Ζότοβα, εμπορική διευθύντρια του Labirint, του μεγαλύτερου tour operator της Ρωσίας, που φέτος πραγματοποίησε το 7ο ετήσιο Greek Forum στην Κέρκυρα. Ζήτησε, ωστόσο, να υλοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις από την Ελλάδα στο κομμάτι της προβολής των τουριστικών της προορισμών, ώστε η ροή Ρώσων επισκεπτών όχι μόνο να έχει συνέχεια, αλλά και να κινείται διαρκώς με αυξητικούς ρυθμούς.


Μόνο ο συγκεκριμένος tour operator αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 200 χιλ. Ρώσους τουρίστες, καταγράφοντας αύξηση στις κρατήσεις κατά 25% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πιο δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια του Labirint, αναδεικνύονται και φέτος η Κρήτη και η Ρόδος με 3.000 Ρώσους τουρίστες την εβδομάδα, ακολουθεί η Κως με 2.500 χιλ. επισκέπτες, ενώ δυναμικά μπαίνουν στο «παιχνίδι» η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη.

Όπως δήλωσε στο Capital.gr η εκπρόσωπος του ρωσικού tour operator, από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν ειδικά ταξιδιωτικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν και τριήμερη παραμονή στην Αθήνα -προορισμός πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων μέχρι σήμερα, με μόλις 150 αφίξεις την εβδομάδα- προκειμένου και η πρωτεύουσα να εξελιχτεί σε εξίσου σε προορισμό, με επακόλουθα θετικά οφέλη για τον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων του κέντρου. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου, το 8ο Greek Forum 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η κ. Τατιάνα Ζότοβα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της πρωτεύουσας ως προορισμός.

Στην προσπάθεια για αύξηση των τουριστών, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο λεγόμενος προσκυνηματικός τουρισμός, με επισκέψεις σε ιδιαίτερα μέρη της Ορθοδοξίας. Όπως εξηγεί η εμπορική διευθύντρια του Labirint, η θεματική αυτή μορφή τουρισμού έχει ήδη σημαντική ανταπόκριση, οπότε στα άμεσα σχέδια του tour operator είναι η κατάρτιση «προσκυνηματικού ημερολογίου», ώστε να καταρτιστούν οι αντίστοιχες εκδρομές.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, καθώς προγραμματίζονται οργανωμένες ημερήσιες επισκέψεις στα Ιεροσόλυμα από την Κρήτη και τη Ρόδο.«Παρά το γεγονός ότι ο θρησκευτικός τουρισμός βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα σε πρώιμο στάδιο, μας αρέσει πολύ αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού. Η χώρα σας είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιου είδους εκδρομές, οι οποίες είναι πολύ αγαπητές στους πελάτες μας», σημείωσε η κ. Ζότοβα.

Ο Labirint ήταν τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος «τροφοδότης» του ελληνικού τουρισμού με 155 χιλ. τουρίστες το 2012 και 106 χιλ. το 2011. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το «Le Grand Group of Companies». Το πρώτο GREEK FORUM έγινε το 2008 στην Κρήτη με 250 συμμετέχοντες και ακολούθησαν το 2009 η Χαλκιδική, η Κως το 2010, η Πελοπόννησος το 2011 και πέρσι η Ρόδος πέρυσι. Ενδεικτικό της μεγάλης δυναμικής που δείχνει να έχει η ρωσική αγορά είναι ότι φέτος στο Forum συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, 100 δημοσιογράφοι από ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και 150 Έλληνες ξενοδόχοι.

πηγή: Capital.gr

 



Πηγή:www.capital.gr
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /