header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.01.2014

ΔΕΘ - HELEXPO Στόχος για ανακαίνιση το 2014 Η εξεύρεση στρατηγικού εταίρου, η έναρξη της διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η ανάπτυξη νέων εκθεσιακών δράσεων είναι οι τρεις βασικοί στόχοι της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για το 2014, ενώ πάγια επιδίωξη αποτελεί η διεθνοποίηση των δράσεων της εταιρείας.


Τα παραπάνω τόνισαν στις ομιλίες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και του προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo Τάσου Τζήκα στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
«Τον προηγούμενο χρόνο πετύχαμε τη συγχώνευση ΔΕΘ και Helexpo χωρίς να ματώσει μύτη. Για το 2014 πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την αναζήτηση ενός διεθνούς στρατηγικού συνεταίρου», σημείωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε ότι ουδείς μιλάει για ξεπούλημα της εταιρείας αλλά για την εξεύρεση ενός στρατηγικού εταίρου με μεγάλη εκθεσιακή εμπειρία και τεχνογνωσία, ο οποίος θα βοηθήσει τη ΔΕΘ-Helexpo να απογειωθεί.
Όσον αφορά τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι εφικτό το 2014 να ξεκινήσει η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ ο στόχος της μετεγκατάστασης παραμένει, αλλά θα δρομολογηθεί όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Ο κ. Καράογλου τόνισε επιπλέον πως στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εκθεσιακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του ακινήτου θα αποδοθεί στην πόλη για μητροπολιτικό πάρκο. Ακόμη, δήλωσε πως η ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να εστιάσει και σε νέα εκθεσιακά γεγονότα.

 

ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΤΟ 2013
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας επισήμανε ότι «το 2013 ήταν μία χρονιά επανεκκίνησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και το δείγμα γραφής το δώσαμε σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, στη ΔΕΘ με περίπου 200.000 επισκέπτες και στον Αστερόκοσμο, όπου ξεπεράσαμε τους 150.000 επισκέπτες». «Ο στόχος φέτος είναι η διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo. Η αναβάθμιση των κλαδικών εκθέσεων και η συμμετοχή της πόλης στα γεγονότα της έκθεσης είναι επίσης κορυφαίοι στόχοι», κατέληξε ο κ. Τζήκας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της εταιρείας το 2013 αλλά και στις προοπτικές του 2014. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η εταιρεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 παρουσίασε κερδοφόρο αποτέλεσμα και το σύνολο της περσινής χρήσης θα παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, ενώ το 2014 θα καταγραφτεί κερδοφορία και μετά φόρων. Στο «μέτωπο» της προετοιμασίας για την 79η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις για σχεδόν τα μισά εκθεσιακά περίπτερα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία εκθεσιακά γεγονότα στην Αθήνα, ενώ ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε ότι η επικείμενη έκθεση Agrotica αναμένεται να καταγράψει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και σημαντική διεύρυνση εκθετών. Ακόμη, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ρωσικό εκθεσιακό φορέα, θα μεταβεί τον Μάρτιο στη Ρωσία μαζί με τις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στη Μακεδονία-Θράκη. Η ΔΕΘ-Helexpo ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες να υλοποιήσει και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στοχεύει να επιτύχει το ίδιο και για την περιφέρεια Κεντρικής και για αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως η εξωστρέφεια είναι ο βασικότερος πυλώνας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, και μπορεί να υπηρετηθεί με φορείς, όπως η ΔΕΘ-Helexpo. Παράλληλα, ανέφερε πως «η ΔΕΘ έχει και πάλι την ευκαιρία να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με συνεδριακές υποδομές. Μέσα από αυτό να τονώσουμε και το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή». Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής προέβλεψε πως η ΔΕΘ-Helexpo θα καταγράψει επιτυχίες και το 2014. Χαιρετισμούς και ευχές για τη νέα χρονιά αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΘ-Helexpo απηύθυναν στην εκδήλωση και μέλη του δ.σ. της εταιρείας, ενώ τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Αλεξίου Μεθόδιος.

 

ΤΑ ΕΥΧΟΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν και οι επιταγές από τους φορείς, που «υιοθέτησαν» τα ευχόδεντρα της αγάπης, προς κοινωφελή ιδρύματα. Η ΔΕΘ-Helexpo εγκατέστησε τα ευχόδεντρα της αγάπης, πέντε αληθινά έλατα, δύο μέτρων έκαστο, στην καρδιά του «Αστερόκοσμου» και τα έσοδα από την «υιοθέτηση» κάθε ευχόδεντρου κατευθύνθηκαν στα παρακάτω κοινωφελή ιδρύματα. Ειδικότερα, η Τράπεζα Αττικής παρέδωσε την επιταγή στο Ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη», το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία) και το πάρκο του Αστερόκοσμου-ΔΕΘ Helexpo AE στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα».

 

Πηγή: makthes.gr

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΝέος πόλεμος κυρώσεων ΗΠΑ- Ρωσίας / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΟ καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΜε σκορ 98-2 υπερψηφίστηκαν στη Γερουσία οι νέες κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςH Gazprom ιδρύει δύο κινηματογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / ΟλγαΗ πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν / Συγχαρητήρια για το άρθρο κύριε Αυγερινέ,μια μικρή παρατήρηση μόνο,ο όρος ρωσόφωνοι είναι και αυτός έννοιολογηση της προπαγάνδας του ευρωατλαντικού άξονα,οι... / Γιώργος ΠαγανόπουλοςΕθνική Γυναικών: Μάλτση και Καλτσίδου για τη νίκη επί της Ρωσίας και κυρίως για το αύριο / Ενώ οι νεοφιλελέδες του Μιζοτάκη, της SIEMENS, του Χριστοφοράκου και του Σόϊμπλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με τον Σόρος και το διεθνές παρασιτικό, τραπεζικό κεφάλαιο και την ΝΤΠ;;;... / ΟΥΣΤ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΟΥΛΑ!!!Ρεσιταλ εθνικισμού από Γιούσενκο : «Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν ουκρανικά» / Λάμπρος ΖαχαρήςΗ μη κομμουνιστική αριστερά σήμερα, η καλούμενη νέα αριστερά, είναι κατασκεύασμα των Bush-Clinton-Obama-Merkel-Soros, και σ αυτή την αριστερά έχει ενταχθεί όλη η... / ΕλλαδίτηςΠαλιννοστούντες αποθεώνουν τον Σαββίδη / Νιωθουμε ντροπη.   Καποτε θα πρεπει να βγει καποιος και να πει ποιανου αποφαση ηταν.  Για να αποφασιστει τι πρεπει. ------------------------ / ΔράκωνAγία Πετρούπολη: η “Βενετία του Βορρά” / Σειρα του Τραμπ να διωξει τον Πιατ απο την Ελλαδα και να τον στειλει Γερμανια. Διαφορετικα ας τον αναλαβουν οι Ρωσοι . Βεβαια δεν ξερουμε και το παρασκηνιο οσο... / ἍναξΜόσχα: Κόντρα για την ουκρανική βιβλιοθήκη /