header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.01.2014

ΔΕΘ - HELEXPO Στόχος για ανακαίνιση το 2014 Η εξεύρεση στρατηγικού εταίρου, η έναρξη της διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η ανάπτυξη νέων εκθεσιακών δράσεων είναι οι τρεις βασικοί στόχοι της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για το 2014, ενώ πάγια επιδίωξη αποτελεί η διεθνοποίηση των δράσεων της εταιρείας.


Τα παραπάνω τόνισαν στις ομιλίες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και του προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo Τάσου Τζήκα στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
«Τον προηγούμενο χρόνο πετύχαμε τη συγχώνευση ΔΕΘ και Helexpo χωρίς να ματώσει μύτη. Για το 2014 πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την αναζήτηση ενός διεθνούς στρατηγικού συνεταίρου», σημείωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε ότι ουδείς μιλάει για ξεπούλημα της εταιρείας αλλά για την εξεύρεση ενός στρατηγικού εταίρου με μεγάλη εκθεσιακή εμπειρία και τεχνογνωσία, ο οποίος θα βοηθήσει τη ΔΕΘ-Helexpo να απογειωθεί.
Όσον αφορά τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι εφικτό το 2014 να ξεκινήσει η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ ο στόχος της μετεγκατάστασης παραμένει, αλλά θα δρομολογηθεί όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Ο κ. Καράογλου τόνισε επιπλέον πως στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εκθεσιακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του ακινήτου θα αποδοθεί στην πόλη για μητροπολιτικό πάρκο. Ακόμη, δήλωσε πως η ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να εστιάσει και σε νέα εκθεσιακά γεγονότα.

 

ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΤΟ 2013
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας επισήμανε ότι «το 2013 ήταν μία χρονιά επανεκκίνησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και το δείγμα γραφής το δώσαμε σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, στη ΔΕΘ με περίπου 200.000 επισκέπτες και στον Αστερόκοσμο, όπου ξεπεράσαμε τους 150.000 επισκέπτες». «Ο στόχος φέτος είναι η διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo. Η αναβάθμιση των κλαδικών εκθέσεων και η συμμετοχή της πόλης στα γεγονότα της έκθεσης είναι επίσης κορυφαίοι στόχοι», κατέληξε ο κ. Τζήκας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της εταιρείας το 2013 αλλά και στις προοπτικές του 2014. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η εταιρεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 παρουσίασε κερδοφόρο αποτέλεσμα και το σύνολο της περσινής χρήσης θα παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, ενώ το 2014 θα καταγραφτεί κερδοφορία και μετά φόρων. Στο «μέτωπο» της προετοιμασίας για την 79η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις για σχεδόν τα μισά εκθεσιακά περίπτερα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία εκθεσιακά γεγονότα στην Αθήνα, ενώ ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε ότι η επικείμενη έκθεση Agrotica αναμένεται να καταγράψει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και σημαντική διεύρυνση εκθετών. Ακόμη, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ρωσικό εκθεσιακό φορέα, θα μεταβεί τον Μάρτιο στη Ρωσία μαζί με τις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στη Μακεδονία-Θράκη. Η ΔΕΘ-Helexpo ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες να υλοποιήσει και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στοχεύει να επιτύχει το ίδιο και για την περιφέρεια Κεντρικής και για αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως η εξωστρέφεια είναι ο βασικότερος πυλώνας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, και μπορεί να υπηρετηθεί με φορείς, όπως η ΔΕΘ-Helexpo. Παράλληλα, ανέφερε πως «η ΔΕΘ έχει και πάλι την ευκαιρία να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με συνεδριακές υποδομές. Μέσα από αυτό να τονώσουμε και το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή». Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής προέβλεψε πως η ΔΕΘ-Helexpo θα καταγράψει επιτυχίες και το 2014. Χαιρετισμούς και ευχές για τη νέα χρονιά αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΘ-Helexpo απηύθυναν στην εκδήλωση και μέλη του δ.σ. της εταιρείας, ενώ τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Αλεξίου Μεθόδιος.

 

ΤΑ ΕΥΧΟΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν και οι επιταγές από τους φορείς, που «υιοθέτησαν» τα ευχόδεντρα της αγάπης, προς κοινωφελή ιδρύματα. Η ΔΕΘ-Helexpo εγκατέστησε τα ευχόδεντρα της αγάπης, πέντε αληθινά έλατα, δύο μέτρων έκαστο, στην καρδιά του «Αστερόκοσμου» και τα έσοδα από την «υιοθέτηση» κάθε ευχόδεντρου κατευθύνθηκαν στα παρακάτω κοινωφελή ιδρύματα. Ειδικότερα, η Τράπεζα Αττικής παρέδωσε την επιταγή στο Ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη», το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία) και το πάρκο του Αστερόκοσμου-ΔΕΘ Helexpo AE στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα».

 

Πηγή: makthes.gr

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Και ο Πόντιος Πιλάτος το ίδιο έκανε.Η μήπως δεν γνωρίζει η Ρωσία ποιος είναι ο μόνιμος ταραξίας του διεθνούς δικαίου.Μοιάζει με την αλεπού που ήθελε να πάει σε δυό... / ΙορδάνηςΑνησυχία μεν, ουδετερότητα δε από πλευράς Μόσχας για την τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου / Αδελφέ μου Βλαδίμηρε, σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και πάντοτε γεμάτα από την αγάπη του ρωσικού λαού και όλων των λογικών ανθρώπων της γης. Δεν... / 'ενας φτωχός ΈλληναςΠανσυριακό Φόρουμ στο Σότσι: Ειρήνη στο λαό της Συρίας! / κιριε σινχαριτιρια πολα χρονια πριν στ πειρεα στ πασαλιμανι κλειστο τωρα αρμενικο κ δν χορτενα κιριε ειστε καταπλικτικι σινχαριτιρια εχετε τν αφθεντι σινταγη ... / kouklinoug@gmail.comΠανσυριακό Φόρουμ: Η Συρία ξαναστήνεται στα πόδια της / ΣΟΦΙΑ 6 СОФИЯ  ΠΙΣΤΗ 3 ВЕРА  ΕΛΠΙΔΑ 2 НАДЕЖДА  ΑΓΑΠΗ 0 ЛЮБОВЬ 1 8   δ Κ Π / δ Κ ΠΜε -7°C βούτηξε για τα Θεοφάνεια ο Πούτιν / Το χωριο Απουστα δεν υπαρχει. Ερημωθηκε το 1949 οταν ο Σταλιν τους "εστειλε" ολους στα βαθη του Καζακσταν / Κ.ΣυρανιδηςΛαβρόφ: Από την Ελλάδα θα ζητηθούν οι υποχωρήσεις στο Σκοπιανό / Θανάσης ΑυγερινόςΤέλειο!!! Και οι Αμερικανοί φτιάχνουν τους δικούς τους εξωσκελετούς. / ΓιάνναΜνημείο Ντοστογιέφσκι, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία / To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΘ.Αυγερινός για Λαβροφ και ζήτημα Σκοπίων- Τι λέει ο ανταποκριτής για το mega_ 15_1_2018 / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΛαβρόφ: Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν ακριβό υγροποιημένο αέριο, επειδή έτσι θέλουν οι ΗΠΑ / Θανάσης ΑυγερινόςWow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΣ.Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από υποχωρήσεις, η ΠΓΔΜ έχει / Θανάσης ΑυγερινόςΓια ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςΔ.Κωνσταντακόπουλος: Μετατροπή της βαλκανικής σε χώρο υποτελών /