header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
24.04.2016 20:52

Ρώσοι τουρίστες: Άμα δεν μας θέλει φέτος η Ελλάδα τότε θα επισκεφτούμε άλλους προορισμούς


Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους εκφράζουν σήμερα στα social media Ρώσοι εν δυνάμει τουρίστες στην Ελλάδα που επισκέφτηκαν τα ελληνικά visa centers στη χώρα τους προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα βιομετρικά δεδομένα για την έκδοση της αντίστοιχης βίζας. Η αιτία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξυπηρέτησή τους καθώς εάν και είχαν κλείσει συγκεκριμένη ώρα ραντεβού, όπως υπαγορεύει η εν λόγω διαδικασία, εντούτοις έξω από τα visa centers είχαν σχηματισθεί ατελείωτες ουρές, αναδεικνύοντας την αδυναμία των ελληνικών προξενικών αρχών να ανταποκριθούν γρήγορα στην αυξημένη ζήτηση. «Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά και οι Ρώσοι επισκέπτονται πλέον μαζικά- σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες- τα visa centers για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Business Travel blog ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης. Και με νόημα συμπληρώνει «οι ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.Γεγονός που αναπόφευκτα ώθησε τους Ρώσους στο να σχηματίσουν αρνητική εντύπωση και να την εκφράσουν σκωπτικά στα social media δηλώνοντας «εάν δεν μας θέλει η Ελλάδα φέτος, τότε θα επισκεφτούμε άλλους προορισμούς». Ο ίδιος δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό και την έκδηλη ανησυχία του στο να λάβει η υπόθεση της εντύπωσης αυτής- που με τη χρήση των social media έτυχε ευρύτατης προβολής- τη μορφή χιονοστιβάδας αποθαρρύνοντας και άλλους Ρώσους να επισκεφτούν ελληνικές προξενικές αρχές στη χώρα τους προκειμένου να αποκτήσουν βιομετρική βίζα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο κ. Χαριτίδης επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις που δίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για την εύρυθμη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των visa centers με τη στελέχωση τους όπως η προ ημερών δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου περισσότερα από 150 άτομα ως υπάλληλοι των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αυστηρότερου συστήματος έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, δεν πρόκειται να καλύψουν τις απώλειες.

«Το 2015 επισκέφτηκαν 650.000 Ρώσοι τουρίστες που σημαίνει ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές στη ξένη χώρα χορηγούσαν 7.000 βίζες καθημερινά. Για να καταγραφεί αύξηση του εισερχόμενου ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα φέτος, θα πρέπει να εκδίδονται κάθε μέρα 10.000 βίζες, ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία χορηγούν σήμερα 1.000 βίζες την ημέρα», επισημαίνει με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδος. Χωρίς φειδώ λόγων εκφράζει την απορία του με βάση ποια τελικά κριτήρια συστάθηκαν και λειτουργούν τα νέα ελληνικά visa centers στη Ρωσία. «Λειτουργούν σε δυσπρόσιτες- λόγω τεράστιας απόστασής τους από τη Μόσχα- ρωσικές πόλεις που δεν συνδέονται με απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα και οι ενδιαφερόμενοι Ρώσοι τουρίστες δεν πρόκειται να μεταβούν στη ρωσική πρωτεύουσα για να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό την Ελλάδα. Αντιθέτως, δεν δημιουργήθηκαν visa centers σε ρωσικές πόλεις όπως για παράδειγμα στα Ουράλια Όρη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο και τη δεινότητά τους στα ταξίδια», υπογραμμίζει δηκτικά ο κ. Χαριτίδης. Δεν θα πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής ότι το υπέδαφος των Ουραλίων Ορών είναι πολύ πλούσιο σε ορυκτά, με τεράστια κοιτάσματα σιδήρου, χρυσού, λευκόχρυσου και η περιοχή ειδικά στα ανατολικά της θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες τοποθεσίες της εσωτερικής Ρωσίας.

Σε ότι αφορά στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών για το Μάϊο της φετινής σεζόν, το 19% επιλέγει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πωλήσεις μεγάλου ρώσου tour operator που δραστηριοποιείται διαδικτυακά. Το 18% προτιμά την Κύπρο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ωστόσο και όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας «οι Ρώσοι tour operators ρίχνουν τις τιμές τους στα τουριστικά τους προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ αντιθέτως στην Κύπρο τις έχουν αυξήσει». Γεγονός που επίσης θα πρέπει να προβληματίσει είναι η μείωση κατά 35% του εξερχόμενου ρωσικού τουρισμού το Μάιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο αντίστοιχος δείκτης το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς κατέγραψε μείωση της τάξεως του 30%, ενώ εκτιμάται ότι η εξερχόμενη τουριστική κίνηση των Ρώσων θα συρρικνωθεί κατά 40% συνολικά το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Σάββατο 23 Απριλίου η Tez Tour Ελλάδας διοργανώνει τη σημαντική ημερίδα με θέμα «Ανατολικές Αγορές- προοπτικές για την επόμενη διετία». Στην ημερίδα ο κ. Χαριτίδης θα αναφερθεί διεξοδικά σε άκρως σημαντικά ζητήματα όπως: η εισερχόμενη ρωσική τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από το 2012, τα σημάδια που είχαν αρχίσει να φαίνονται από το 2013 και τελικά το 2014 παρατηρήθηκε το ντόμινο της κατάρρευσης και πτώχευσης γνωστών ρωσικών τουριστικών πρακτορείων- τα οποία, όπως είναι γνωστό, είχαν ρίξει σε τέτοιο βαθμό τις τιμές των τουριστικών τους προγραμμάτων με αποτέλεσμα να λειτουργούν με ανυπέρβλητες ζημιές, την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα Ρώσοι tour operators λόγω τη μη δραστηριοποίησής τους στις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου κλπ.

 

πηγή: business2travel

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /