header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
24.04.2016

Ρώσοι τουρίστες: Άμα δεν μας θέλει φέτος η Ελλάδα τότε θα επισκεφτούμε άλλους προορισμούς


Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους εκφράζουν σήμερα στα social media Ρώσοι εν δυνάμει τουρίστες στην Ελλάδα που επισκέφτηκαν τα ελληνικά visa centers στη χώρα τους προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα βιομετρικά δεδομένα για την έκδοση της αντίστοιχης βίζας. Η αιτία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξυπηρέτησή τους καθώς εάν και είχαν κλείσει συγκεκριμένη ώρα ραντεβού, όπως υπαγορεύει η εν λόγω διαδικασία, εντούτοις έξω από τα visa centers είχαν σχηματισθεί ατελείωτες ουρές, αναδεικνύοντας την αδυναμία των ελληνικών προξενικών αρχών να ανταποκριθούν γρήγορα στην αυξημένη ζήτηση. «Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά και οι Ρώσοι επισκέπτονται πλέον μαζικά- σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες- τα visa centers για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Business Travel blog ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης. Και με νόημα συμπληρώνει «οι ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.Γεγονός που αναπόφευκτα ώθησε τους Ρώσους στο να σχηματίσουν αρνητική εντύπωση και να την εκφράσουν σκωπτικά στα social media δηλώνοντας «εάν δεν μας θέλει η Ελλάδα φέτος, τότε θα επισκεφτούμε άλλους προορισμούς». Ο ίδιος δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό και την έκδηλη ανησυχία του στο να λάβει η υπόθεση της εντύπωσης αυτής- που με τη χρήση των social media έτυχε ευρύτατης προβολής- τη μορφή χιονοστιβάδας αποθαρρύνοντας και άλλους Ρώσους να επισκεφτούν ελληνικές προξενικές αρχές στη χώρα τους προκειμένου να αποκτήσουν βιομετρική βίζα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο κ. Χαριτίδης επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις που δίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για την εύρυθμη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των visa centers με τη στελέχωση τους όπως η προ ημερών δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου περισσότερα από 150 άτομα ως υπάλληλοι των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αυστηρότερου συστήματος έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, δεν πρόκειται να καλύψουν τις απώλειες.

«Το 2015 επισκέφτηκαν 650.000 Ρώσοι τουρίστες που σημαίνει ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές στη ξένη χώρα χορηγούσαν 7.000 βίζες καθημερινά. Για να καταγραφεί αύξηση του εισερχόμενου ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα φέτος, θα πρέπει να εκδίδονται κάθε μέρα 10.000 βίζες, ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία χορηγούν σήμερα 1.000 βίζες την ημέρα», επισημαίνει με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδος. Χωρίς φειδώ λόγων εκφράζει την απορία του με βάση ποια τελικά κριτήρια συστάθηκαν και λειτουργούν τα νέα ελληνικά visa centers στη Ρωσία. «Λειτουργούν σε δυσπρόσιτες- λόγω τεράστιας απόστασής τους από τη Μόσχα- ρωσικές πόλεις που δεν συνδέονται με απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα και οι ενδιαφερόμενοι Ρώσοι τουρίστες δεν πρόκειται να μεταβούν στη ρωσική πρωτεύουσα για να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό την Ελλάδα. Αντιθέτως, δεν δημιουργήθηκαν visa centers σε ρωσικές πόλεις όπως για παράδειγμα στα Ουράλια Όρη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο και τη δεινότητά τους στα ταξίδια», υπογραμμίζει δηκτικά ο κ. Χαριτίδης. Δεν θα πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής ότι το υπέδαφος των Ουραλίων Ορών είναι πολύ πλούσιο σε ορυκτά, με τεράστια κοιτάσματα σιδήρου, χρυσού, λευκόχρυσου και η περιοχή ειδικά στα ανατολικά της θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες τοποθεσίες της εσωτερικής Ρωσίας.

Σε ότι αφορά στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών για το Μάϊο της φετινής σεζόν, το 19% επιλέγει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πωλήσεις μεγάλου ρώσου tour operator που δραστηριοποιείται διαδικτυακά. Το 18% προτιμά την Κύπρο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ωστόσο και όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας «οι Ρώσοι tour operators ρίχνουν τις τιμές τους στα τουριστικά τους προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ αντιθέτως στην Κύπρο τις έχουν αυξήσει». Γεγονός που επίσης θα πρέπει να προβληματίσει είναι η μείωση κατά 35% του εξερχόμενου ρωσικού τουρισμού το Μάιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο αντίστοιχος δείκτης το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς κατέγραψε μείωση της τάξεως του 30%, ενώ εκτιμάται ότι η εξερχόμενη τουριστική κίνηση των Ρώσων θα συρρικνωθεί κατά 40% συνολικά το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Σάββατο 23 Απριλίου η Tez Tour Ελλάδας διοργανώνει τη σημαντική ημερίδα με θέμα «Ανατολικές Αγορές- προοπτικές για την επόμενη διετία». Στην ημερίδα ο κ. Χαριτίδης θα αναφερθεί διεξοδικά σε άκρως σημαντικά ζητήματα όπως: η εισερχόμενη ρωσική τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από το 2012, τα σημάδια που είχαν αρχίσει να φαίνονται από το 2013 και τελικά το 2014 παρατηρήθηκε το ντόμινο της κατάρρευσης και πτώχευσης γνωστών ρωσικών τουριστικών πρακτορείων- τα οποία, όπως είναι γνωστό, είχαν ρίξει σε τέτοιο βαθμό τις τιμές των τουριστικών τους προγραμμάτων με αποτέλεσμα να λειτουργούν με ανυπέρβλητες ζημιές, την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα Ρώσοι tour operators λόγω τη μη δραστηριοποίησής τους στις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου κλπ.

 

πηγή: business2travel

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΝέος πόλεμος κυρώσεων ΗΠΑ- Ρωσίας / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΟ καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΜε σκορ 98-2 υπερψηφίστηκαν στη Γερουσία οι νέες κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςH Gazprom ιδρύει δύο κινηματογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / ΟλγαΗ πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν / Συγχαρητήρια για το άρθρο κύριε Αυγερινέ,μια μικρή παρατήρηση μόνο,ο όρος ρωσόφωνοι είναι και αυτός έννοιολογηση της προπαγάνδας του ευρωατλαντικού άξονα,οι... / Γιώργος ΠαγανόπουλοςΕθνική Γυναικών: Μάλτση και Καλτσίδου για τη νίκη επί της Ρωσίας και κυρίως για το αύριο / Ενώ οι νεοφιλελέδες του Μιζοτάκη, της SIEMENS, του Χριστοφοράκου και του Σόϊμπλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με τον Σόρος και το διεθνές παρασιτικό, τραπεζικό κεφάλαιο και την ΝΤΠ;;;... / ΟΥΣΤ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΟΥΛΑ!!!Ρεσιταλ εθνικισμού από Γιούσενκο : «Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν ουκρανικά» / Λάμπρος ΖαχαρήςΗ μη κομμουνιστική αριστερά σήμερα, η καλούμενη νέα αριστερά, είναι κατασκεύασμα των Bush-Clinton-Obama-Merkel-Soros, και σ αυτή την αριστερά έχει ενταχθεί όλη η... / ΕλλαδίτηςΠαλιννοστούντες αποθεώνουν τον Σαββίδη / Νιωθουμε ντροπη.   Καποτε θα πρεπει να βγει καποιος και να πει ποιανου αποφαση ηταν.  Για να αποφασιστει τι πρεπει. ------------------------ / ΔράκωνAγία Πετρούπολη: η “Βενετία του Βορρά” / Σειρα του Τραμπ να διωξει τον Πιατ απο την Ελλαδα και να τον στειλει Γερμανια. Διαφορετικα ας τον αναλαβουν οι Ρωσοι . Βεβαια δεν ξερουμε και το παρασκηνιο οσο... / ἍναξΜόσχα: Κόντρα για την ουκρανική βιβλιοθήκη /