header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
13.10.2010 14:44

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μεντβέντεφ στην Κύπρο


Ο ρωσικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα την ακόλουθη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) του Ρωσικού Κοινοβουλίου και Α΄ Αναπληρωτή Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κ. Ιβάν Μέλνικωφ, για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρη Μεντβέντεφ στην Κύπρο:

 

«Πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην ιστορία των διακρατικών μας σχέσεων επίσκεψη Προέδρου της Ρωσίας στην Κύπρο. Στην επίσκεψη έχει δοθεί μεγάλη κάλυψη από τα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν υπογραφεί 15 σημαντικά έγγραφα, που καλύπτουν διάφορους τομείς της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης ρωσικών εταιρειών. Οι δημοσιογράφοι, στην πλειοψηφία τους, έστρεψαν την προσοχή τους σε αυτά τα έγγραφα. ΄Οσο σημαντικά και να είναι, εγώ θα ήθελα κατά πρώτο λόγο να τονίσω ότι κεντρική θέση στις συνομιλίες των δυο Προέδρων, του κ. Δημήτρη Χριστόφια και του κ. Ντμίτρη Μεντβέντεφ, κατείχαν τα πολιτικά θέματα, όπως η επίλυση του κυπριακού προβλήματος και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας για επανένωση του νησιού, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στον αγώνα του κυπριακού λαού για ειρηνική επανένωση της χώρας του και για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση των αναγνωρισμένων πλαισίων του διεθνούς δικαίου και των σχετικών περί Κύπρου Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τόσο η ηγεσία της Κύπρου όσο και του αδελφού κόμματος ΑΚΕΛ, κατά τις μεταξύ μας συνομιλίες πάντοτε επισήμαιναν την ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο της στήριξης που πρόσφερε η Σοβιετική ΄Ενωση και η Ρωσία σε αυτό το θέμα. Χαιρετίζουμε την εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου επιβεβαίωση της αμετάβλητης θέσης της χώρας μας για τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Η υπογραφή του Κοινού Προγράμματος Δράσης για τα έτη 2010-2013, της Κοινής Διακήρυξης με την ευκαιρία της 65ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Είναι σημαντική η συμβολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Και δίκαια και αναμφίβολα τιμήθηκε άξια γι’ αυτή τη συμβολή του με το Παράσημο της Φιλίας.

Η Ρωσία και η Κύπρος συνεργάζονται στενά στο διεθνή χώρο και κατά κανόνα τάσσονται με θέσεις που είτε ταυτίζονται πλήρως, είτε συγκλίνουν. Αυτό το γνωρίζω πάρα πολύ καλά από την πολύχρονη από κοινού συνεργασία που είχα με τους Κύπριους Βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μεντβέντεφ στην Κύπρο και τα υπογραφέντα έγγραφα, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των λαών και των χωρών μας. Το ΚΚΡΟ από δικής του πλευράς, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, θα βοηθήσει ώστε τα έγγραφα αυτά να αποκτήσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και να υλοποιηθούν».


πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /