header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.01.2014 12:05

Ανοίγουν ξενοδοχεία που ήταν κλειστά για χρόνια... Περιμένοντας τους Ρώσους


Αμμόχωστος: Νέα δεδομένα, τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, δημιουργεί για την τουριστική βιομηχανία της Αγίας Νάπας και της ελεύθερης Αμμοχώστου η αναμενόμενη πρωτοφανής κάθοδος Ρώσων τουριστών στην περιοχή. Μιλώντας αποκλειστικά στον «Φ», ο δήμαρχος Ιωάννης Καρούσος αποκάλυψε ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία η Αγία Νάπα «προκύπτει ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε αριθμό-ρεκόρ Ρώσων τουριστών».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ένεκα των θετικότατων εξελίξεων ακόμη και ξενοδοχεία, καθώς και τουριστικά συγκροτήματα που τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστά, ανακαινίζονται πλέον για να υποδεχθούν τον Μάρτιο Ρώσους τουρίστες.

Επίσης σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής γίνονται επεκτάσεις για αύξηση των κλινών τους. Ένα από τα τουριστικά συγκροτήματα που έκλεισε συμφωνία με Ρώσο τουριστικό πράκτορα και προχωρεί σε ανακαίνιση φέρεται να έχει ενοικιάσει παραπλήσιο εστιατόριο, το οποίο ανακαινίζει για να το χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση των πελατών του. Παραλιακό ξενοδοχείο που ήταν κλειστό τα τελευταία 4- 5 χρόνια ανακαινίζεται με χρηματοδότηση από τη Ρωσία.

«Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε πως η φετινή θερινή τουριστική περίοδος, ένεκα της μαζικότατης καθόδου Ρώσων τουριστών, θα αρχίσει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου. Θα είναι σχεδόν δυο μήνες μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.

Η Αγία Νάπα θα διαθέσει προς εξυπηρέτηση της γύρω στις 24.000 κλίνες, ίσως και περισσότερες», είπε στον «Φ» ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας.

Ανέφερε ακόμα πως ο Δήμος επισπεύδει με εντατικό ρυθμό τα διάφορα έργα συντήρησης στα όριά του, προκειμένου μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου πεζοδρόμια, δρόμοι, ανθώνες, πάρκα και άλλα έργα να είναι πανέτοιμα για τον επικείμενο τουρισμό.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ως πρώτο παράγοντα για την πιο πάνω εξέλιξη την ελευθεροποίηση των πτήσεων από τη ρωσική αγορά, η οποία επενεργεί θετικά, αλλά εξαιρετικά θετικά για τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο, οι οποίοι ως τώρα ήταν ισχνοί για την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Οι προοπτικές όμως είναι ευοίωνες όχι μόνο σε σχέση με τους Ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο στο πρόσφατο συνέδριο του βρετανικού τουριστικού οργανισμού «Τούι», ανακοινώθηκε αύξηση στις κρατήσεις Βρετανών για Αγία Νάπα και Πρωταρά, γύρω στο 20%. Πριν από δύο βδομάδες εκπρόσωποι του οργανισμού επιβεβαίωσαν στο γραφείο του κ. Καρούσου την εκτίμηση του συνεδρίου του οργανισμού, η οποία είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Επίσης, ένεση για τον τουρισμό της ελεύθερης Αμμοχώστου αποτελούν και οι απευθείας πτήσεις των νορβηγικών αερογραμμών από το Όσλο προς τη Λάρνακα, οι οποίες μεταφέρουν στην Κύπρο Σκανδιναβούς τουρίστες.

 

Πηγή: philenews.com/el-gr

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /