header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.02.2014 21:10

Η Ρωσία στηρίζει τις προσπάθειες λύσης, δηλώνει ο Ρώσος Πρέσβης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.ΛΙΛΛΗΚΑ


Λευκωσία:

Τη στήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία Stanislav Osadchiy, δηλώνοντας, παράλληλα, πως αν η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί ενεργότερο συμμετοχή της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να το ζητήσει από τη Μόσχα.

 

Ο Ρώσος Πρέσβης είχε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών με τον Γιώργο Λιλλήκα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις θέσεις του Κινήματος πάνω στις τελευταίες εξελίξεις. Ο Γιώργος Λιλλήκας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Ρωσίας για τη συνάντηση, είπε πως ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούν τις προσπάθειες από την πλευρά των ΗΠΑ στο Κυπριακό. «Όμως, θεωρούμε ύψιστης σημασίας και των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ στην όλη διαδικασία και στην όλη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Είναι για εμάς καθοριστικό η Κύπρος να έχει στο πλευρό της διαχρονικές φίλιες χώρες που μας στήριξαν στο παρελθόν, όπως είναι η Ρωσία, όπως είναι η Γαλλία», ανέφερε. O κ. Λιλλήκας σημείωσε πως χρειάζεται στρατηγικούς συμμάχους η Κύπρος για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους μέσα από μια λύση που θα οδηγεί σε μια Κύπρο ελεύθερη και δημοκρατική. Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε τη θέση ότι θα πρέπει να επανέλθει στην παλαιότερη θέση που είχε το Εθνικό Συμβούλιο για ίση και ενεργό συμμετοχή και των 5 μονίμων μελών του ΣΑ στις διαπραγματεύσεις. Ο Ρώσος Πρέσβης, στις δικές του δηλώσεις, είπε πως η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο και στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η θέση της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων έχει μεγάλη σημασία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του Κυπριακού. Σημείωσε ότι η Ρωσία στηρίζει τις θέσεις των δύο κοινοτήτων, και «αν μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση του Κυπριακού, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αν θα είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές». Ερωτηθείς αν θα μπορούσε και η Ρωσία να εμπλακεί, μαζί με τα άλλα μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, πιο ενεργά στις διαπραγματεύσεις, είπε είναι δύσκολο για τον ίδιο αυτή τη στιγμή να απαντήσει γιατί αυτό θα πρέπει να συζητηθεί πρώτα στη Μόσχα. «Βεβαίως αν υπάρχει η επιθυμία και από τη δική σας πλευρά, από την κυπριακή πλευρά θα το εξετάσουμε», είπε.

πηγή: Ο Φιλελεύθερος

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /